Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Familiekrønike om en jødisk familie i Warszawa fra slutten av 1800-tallet frem til utbruddet av andre verdenskrig. Vi følger den rike familien Moskat gjennom forfallet, i både økonomisk, moralsk og eksistensiell forstand.

De to bøkene gir en innsikt i en ortodoks jødedom på siden av samfunnet i Polen. Uendelig fremmed med sine husmorparykker, sidelokker og en religiøsitet som ødelegger de nærmeste. Men bak det fremmede og vissheten om jødenes skjebne ligger det også en dyp menneskelighet. Vi følger en mengde personer, og de alle har sine skavanker og moralske brister - og sine gode sider. Det er ikke noe glansbilde som tegnes av familien, det jødiske samfunnet eller det polske samfunnet, men man får likevel en godhet for karakterene.

Og for en avslutningsreplikk på hele boken:
- Døden er Messias. Det er den hele og fulle sannhet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

TheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeKirsten LundHarald KVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie Uvaag