Viser 1 til 2 av 2 omtaler

En dag i Ivan Denisovitsj' liv ble offentliggjort i 1962 i tidsskriftet Novy Mir, etter Krutstjovs tillatelse. Romanen vakte enorm oppmerksomhet både i og utenfor Sovjetunionen, ettersom det var første gang, at en beskrivelse av Stalintidens undertrykkelse åpent ble trykket. Fortellingen foregår i en sibirsk spesialleir for politiske fanger og skildrer en typisk dag i Ivan Denisovitsj' liv januar 1951. Denisovitsj er pga. grunnløse anklager blitt dømt til 10 år i den sibirske fangeleiren, hvor hver eneste dag er en kamp for å overleve. Men selv i en situasjon er redusert til en skål med velling og en sjelden sigarett , på tross av utmattelse og ydmykelse, er det håpet, verdigheten og medmenneskeligheten som seirer. Romanen er en ødeleggende kritikk av det kommunistiske tyranni og en hyllest til den menneskelige ånd.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ei grim skildring av livet i ein sovjetisk konsentrasjonsleir. Boka byggjer for ein stor del på Solsjenitsyns eigne erfaringar som leirfange i Kazakhstan. Boka vart først utgive i 1962, under den såkalla tøversperioden då Khrusjtsjov tillét bøker som retta merksemda mot represjonen under Stalin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila