Viser 1 til 10 av 19 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle ønske jeg var i live og leste boken på 60-, 70- eller 80-tallet, da ville den nok gjort enda større inntrykk. Teknologien virker utdatert, men karakterene er tidløse. Toppscoren uteblir kun på grunn av noen (få) langtekkelige partier som fikk meg til å ville skumme og komme til poenget.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk en kul i hodet av boken her. Jeg skulle lese et kapittel siden jeg ikke hadde tid til mere. Så en plass etter fem kapittel måtte jeg virkelig dra, så jeg tenkte å gå samtidig som jeg leser videre, klarte altså ikke legge den bort. Så med 1984 i mine hender, så jeg meg ikke for, og gikk jeg da rett i en lyktestolpe og fikk en kul i hodet. Med andre ord god bok! Skjønner hvorfor det er en klassiker. Både interessant sett fra et politisk synspunkt, men også beskrivelse av Smith når han er med Julia, hva han tenker om henne og sier til henne likte jeg veldig godt.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg tror jeg leste denne engang på 90-tallet, men fortsatt husker jeg den dystre grå stemningen, de enorme skjermene i alle boliger der storebror ser deg, og de bitte små mulighetene for å stikke seg vekk og gjøre noe annet enn det partiet vil. Også slutten... grøss.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en bok svært mange har hørt om, kanskje spesielt gjennom uttrykket "Storebror ser deg". Forventningene var derfor nokså høye da jeg endelig skulle lese den. Kanskje var det forventningene som ødela boken litt for meg. Riktignok er boken godt skrevet, og forfatterens gjennomtenkte tematikk rundt overvåkingssamfunnet er vanskelig å ikke la seg imponere av. Samtidig består boken så mye av en ren beskrivelse av dette samfunnet, at det tidvis kan bli litt kjedelig. Jeg skulle gjerne ønske at historien i boken hadde litt mer framgang på et tidligere stadium.
Alt i alt vil jeg fortsatt kunne anbefale boken, kanskje mest på bakgrunn av hvor relevant boken er, 60 år senere, hvor gjennomført forfatterens beskrivelser er og historien den siste tredjedelen av boken.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg var på leting etter tidenes skrekkfortelling- og jeg fant den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg brukte litt tid på å komme inn i denne boka, fordi språket føles litt tungt. Den eneste grunnen til at jeg i det hele tatt orket å lese den ferdig, var rett og slett fordi den er en klassiker. Temaet kunne vært like relevant i dag, med tanke på hvor mye kontroll staten kan få/ta. Men dessverre syns jeg historien fortelles på en veldig kjedelig og tam måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dyster, mørk og realistisk framtidsdystopi av George Orwell. "Storebror ser deg".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den dystre stemni gen gjorde at jeg ikke fullførte. Boka får likevel ikke 1 for den er godt skrevet og verdt å få med seg (selv om jeg etterlot de siste 50 sidene ulest).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R