Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Det er sjelden at jeg gir en bok terningkast mer enn fire, men her måtte jeg strekke meg til terningkast fem. For mange år siden leste jeg Da Vinci koden og nå er jeg tilbake til Dan Brown.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var helt klart den beste boken i serien, spør du meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den tredje boken om Robert Langdon er tradisjonen tro spekket med symbolikk og mystikk, puslespill og gåter. Dan Brown fletter inn mengder av kuriøse fakta, som i følge ham selv er helt reelle. Så langt, alt vel. Problemet er at selve fortellingen ser ut til å ha kommet i annen rekke, og mangler troverdighet. Den er til tider langtekkelig og uten fremdrift - jeg tror forfatteren med fordel kunne kuttet et par hundre sider. Videre er flere av detaljene irriterende upresise, spesielt terminologien som er brukt i forbindelse med datamaskiner og Internett. Men det er likevel hovedpersonens endimensjonalitet som er mest forstyrrende - Robert Langdon virker fullstendig blottet for et normalt følelsesliv, og er en minst like flat karakter som selveste James Bond.

Historien hadde nok fungert bra som Hollywoodfilm, men i bokform holder det ikke hele veien hjem. Interessante og kuriøse fakta trekker imidlertid opp helhetsinntrykket. Terningkast fire.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må leses! Rett og slett!.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva