Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Jeg er en stor fan av Lars Saabye Christensen og likte Beatles veldig godt, men denne til dels tøvete historien kunne han ha spart seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har gitt de to andre bøkene i serien terningkast 5. kanskje fordi jeg følte noe manglet eller fordi det var visse karakterer og partier jeg ikke likte eller fullt ut skjønte så godt. Den siste boken i serien, derimot, belyser alle de mørke kapitlene (no pun intended) i Kim Karlsens liv. Boken starter med en svært underlig reise, en forvirrende reise som ved første øyekast kan virke som en av dagdrømmene til Kim. Jeg sier ikke mer, har du lest Beatles og Bly, så må du også lese denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som å sette seg på en bølge og bli med på et vilt tankespinn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da jeg startet på denne boka, tenkte jeg "hva i all verden er dette?" I åpningsscenen møter vi nemlig Kim på et hotellrom i Nord-Norge, og hvor han er rammet av hukommelsestap. Han nærmer seg nå 50 år. Scenen er temmelig surrealistisk og skrivestilen er nokså ulik den Saabye Christensen pleier å bruke.

Men så tar boka seg heldigvis opp igjen når møtet mellom Kim og hans foreldre beskrives. Faren er fremdeles fordypet i kryssord, og har aldri gitt opp tanken på at undulaten Pym mirakuløst skal vende hjem igjen. Faren har dessuten blitt en skikkelig grinebiter på sine eldre dager. Han bebreider Kim for det meste, så det er ikke til å undres over at de knapt har sett Kim etter at han forlot foreldreheimen.

Så dør Kim helt plutselig, og dermed introduseres vi for de tre andre guttene fra Beatles-gjengen. Telefonen de får med beskjed om at Kim er død, blir et vendepunkt i livet for alle tre. Her er Saabye Christensen igjen på høyden! Like fullt opplevde jeg denne boka som den svakeste i trilogien. Dette går ikke på at boka er dårlig skrevet, for det er den ikke. Derimot opplevde jeg at fortellerstemmen var veldig annerledes fra de to foregående bøkene, og jeg tror det var dette som gjorde at jeg ble skuffet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudHanne Kvernmo RyeLinda NyrudKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonHilde Merete Gjessing