Viser 1 til 10 av 11 omtaler

Andre boken av tre, fortsetter historien om Katniss som skal bekjempe capital og president Snow. I denne boken etter at Katniss har vunnet Dødslekene med Peeta i første bok, blir hun valgt til et spesielt uttak hvor tidligere vinnere fra hvert distrikt skal møte hverandre i en slags jubileum dødsleker.

Lik bok som den første i serien, like spennende og bra. Mener samme gruppe passer til å lese den boken, gutter og jenter fra 12-15.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest boken "opp i flammer". Opp i flammer er den andre boken i serien dødslekene. Dødslekene er en serie på tre bøker, som også har blitt gjort om til filmer. Det er ca 500 sider i hver bok.

Jeg likte boken fordi den var detaljert og spennende, men det ble ganske lange avstander mellom hver spenningstopp og gjorde boken litt kjedeligere.
Jeg syntes at forfatteren klarer å fange leseren ganske raskt ved måten hun skriver på.
Forfatteren heter Suzanne Collins

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Katniss og Peeta vant mot alle odds de 74 dødslekene. De vant gjennom å trosse Capitol, og det gjør man ikke ustraffet.Da de har slått seg tilbake i distrikt 12 i Vinnerlandsbyen, tror Katniss og Peeta at de aldri skal ut i lekene igjen, får de beskjed om at det skal de. I år er det et Kvartsekelapill som sier at det skal en tidligere mannlig og kvinnelig vinner av dødslekene skal ut på arenaen å kjempe om liv og død. Kommer Peeta og Katniss tilbake i livet...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en god oppfølger av den første boken i serien

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Femordsomtale: OK oppfølger, men lite nytt.

Treavsnittsomtale:
Dette er den andre boka i Suzanne Collins sin «Hunger Games»-trilogi. Den første boka slukte eg rått, og blei begeistra for plottet og forteljarstilen. Det blei vanskeleg å lese bok nummer to utan å samanlikne med den første, og eg greidde ikkje å kjenne like stor begeistring for Catching fire. For all del, det er ei spanande og fengande forteljing, men store deler av boka sat eg med kjensla av at «dette har eg lest før».

Eg lot meg også irritere til ein viss grad av hovudpersonen, Katniss, som vekselvis er i overkant naiv og i overkant paranoid. Men kanskje er dette eit truverdig karaktertrekk for ein person som lever under eit såpass høgt stressnivå? På same måten finn eg kjærleikshistorie-biten, med vingling mellom kjenslene for jaktkameraten Gale og for Hunger Games-partneren Peeta, å vere forholdsvis uinteressant for handlinga i boka. Men ein gamal grinete gubbe som meg er jo ikkje i den primære målgruppa for boka, ein får tru at også denne delen av boka fell i smak hjå ungdomen. Og for å repetere meg sjølv; boka er totalt sett bra den, sjølv om den første var betre.

Heldigvis ser handlinga ut til å ta ei vending som inneber at den tredje boka kan bli ulik dei to første. Eg kjem utan tvil til å lese den også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken handler om Katniss Everdeen som nettopp har vunnet de 74. års dødslekene sammen Peeta Mellark . Nå skal de ut på en seiersturne.
Bare for å få vite at når de kommer hjem så er de 75. års Kvartsekelslekene,at de tributenne som har vunnet skal ut på arenaen igjen.
Boken er veldig spennende ogfin men kan være litt kjedelig for barn som er små.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg klarte ikke å legge den fra meg! Fantastisk bok. anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns denne boka faktisk var bedre enn den første. Men jeg antar det kan være at jeg nå "kjente" personene allerede fra side 1. En utrolig pageturner fra første til siste side. Jeg må nok imidlertid la boka synke inn et par-tre dager før jeg starter på den siste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken er et eksemplar av en bok for både barn og voksene. Bok nr. en er best. Men bok nr. 2 kommer ikke langt bak. Det går ikke ann og legge den fra seg. Kan nesten ikke vente med og leste nr. 3.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien fortsetter, like medrivende som i første bok. Som de fleste andre bøker med middels språk og god handling blir det en pageturner av dimensjoner. Man leser så det spruter for å finne ut hvordan det ender - og fra min side hender nok at det går for fort. Boken oppleves også som mer forvirrende fordi fortellerstemmen (hovedpersonen) ikke har full oversikt over hva som skjer, men dette tar Collins seg fint inn på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiTove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMaren