Viser 1 til 6 av 6 omtaler

Tonje Glimmerdal er eneste barnet i Glimmerdalen. Hun skal snart fylle ti, og er en rødhåret krølltopp av en jente som lever etter mottoet "fart og selvtillit".

Man får litt assosiasjoner til Pippe Langstrømpe.

Tonje Glimmerdal er en original, norsk bygdefortelling, som er holdt i et friskt og fartsfyllt språk.
Maria Parr har en usedvanlig måte å se verden med et barns blikk på, med varme, humor og energi.

Les høyt

Vennskap

Tonje er bestevenn med den gamle gubben Gunnvald. Hvem skulle tro at en sånn gammel stabukk kunne passe sammen med en vilter jentunge? Men Gunnvald lager rattkjelker og lar Tonje suse hele veien ned til fjorden, mens Peter gravemaskinfører sperrer trafikken så Tonje - også kalt Glimmerdalens vesle dunder - kjører trygt. Gunnvald har tid til å snakke, og Gunnvald spiller fiolin så hele Glimmerdalen fylles av mirakelmusikk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var årets beste lydbok opplevelse. Vakkert på nynorsk av forfatteren selv. Jeg måtte ta til tårene flere ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sjeldan eg gidder å lese ei bok fleire gongar. Til det er det altfor mange uleste bøker i denne verda. Men Maria Parr si Tonje Glimmerdal, den har eg lest 3 gongar og eg kjem til å lese den mange fleire gongar. Elskar galskapen, humoren, leiken, fantasien, kjærleiken, at ho skildrar livet så fint, både det vakre i livet, men og det vanskelige. Eg får lyst til å bli kjend med alle personane i boka, og skulle ønske Glimmerdalen og dei som bur der fanst på ordentlig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For en FANTASTISK barnebok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei fantasisk varm, morsom, rørende og jordnær bok som eg gjerne kan lese igjen og igjen. Om ei ni år gammeljente som er bestevenn med en mann på 74år, og alt det sprø dei finner på. Boka tar for sej relasjoner mellom voksen bar, barn og dyr, barn og barn,

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boka er lun og varm og flott! Jeg har lest den og for tida går og går den som lydbok i bilen. Jenta mi på syv, vil gjerne høre den. Forfatteren leser boka og det synes jeg gir den enda mer liv. Tonje er ei jente med bein i nesa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGBeathe SolbergMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin Fjellheim