Viser 1 til 10 av 12 omtaler

En av favorittene! Fryktelig spennenede og meget godt skrevet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Hole nr 8

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tre poeng for godt språk og enestående antall cliffhangere. Men særlig siste fjerdedelen er fullstendig utroverdig både når det gjelder handling og persongalleri, og dermed blir det umulig å engasjere seg i noen av delene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En grotesk og motbydelig, men eller bra kriminalroman fra Jo Nesbø. Det er volden som selger sies det om de ny bøkene som kommer på markedet og når det kommer til Jo Nesbø er det virkelig et faktum. Jeg sier det som jeg alltid har sagt: "Uten en Jo Nesbø i hyllen, er ikke hyllen fullverdig". Jeg anbefaler den på det sterkeste. Så les, les og atter les.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

blod og vold. grusom bok jeg ikke orket fullføre

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Femordsomtale: Harry Hole handterer hardkokt hyperskurk

Lengre omtale:
Bok nr 8 i serien om Harry Hole, og den lengste så langt. Nok ein gang er det ein seriemorder som gjeng laus, og Harry må motviljug (motvilje frå både HH og frå dei som hentar han) hentast inn for å nøste opp i saka. Som om ikkje det er nok, så er det også ein maktkamp på gang innad i politiet som legg sterke begrensingar på Hole sin handlefridom. Men ikkje overraskande så ordnar Harry etter kvart opp i sakene.

Plottet er rimeleg bra. Men dei overraskande vendingane i historia blei ikkje slett så overraskande som dei kunne ha vært. Det var enkelte gangar for lett å sjå kva som kom. Eg misliker også sekvensen der skurken skal forklare i detalj motiva for handlingane sine. Her synes eg, som i fleire andre av bøkene, at Nesbø skulle overlate litt meir til lesaren. Som i dei øvrige Hole-bøkene så er miljøskildringane særs overtydande. Enkelte passasjer er nærmast poetiske. Men der er også enkelte glipp. Ein bitteliten ein som eg hengde meg litt opp i medan eg las den: Harry sit på bar og får ei aha-oppleving medan han kikar på spritflaskene på hylla:

Beefeater, Johnnie Walker, Bristol Cream, Absolute, Jim Beam

Kva i all verda for ein sosemikkel av ein bartender er det som plasserer ei einsleg sherry-flaske midt mellom spritflaskene?

Så kan ein også kritisere Nesbø for å skape ein i overkant stereotyp helt. Einsam ulv, slit med alkoholproblem, draget på damene, i opposisjon til autoritetar, og slik kan ein halde fram. Men bøkene er likevel gode. Dette er ikkje den aller beste etter min vurdering, men over middels. Vingla mellom 4 og 5 på terningkastet, men landa på ein 4’er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En skikkelig page turner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fyttirakker´n - nå har du fanget meg, Jo Nesbø! Denne var strålende og gørrspennende!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En veldig god krim. Blir i lengste laget til at jeg kan gi den høyeste karakter. Også er det noen små ting innimellom som er ulogiske. Men alt i alt, en meget god bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler å lese "Snømannen" før man setter i gang med Panserhjerte. De henger ikke sammen på den måten at det vil være helt nødvendig å lese begge, men Panserhjerte inneholder veldig mange referanser til Snømannen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Frank Rosendahl SlettebakkenEivind  VaksvikMantenPia Lise SelnesTom-Erik FallaHelge-Mikal HartvedtJulie StensethTone HDinaGro Anita MyrvangHildeingar hSigrid NygaardMonica CarlsenMaren Hjelle AuneFarfalleMartinenHildaMariesverdenMorten JensenellinoronilleLilleviHeidiPer HellemIngunn ØvrebøVannflaskeTorill Elisabeth RevheimCathrine PedersenKay NilsenSusan StensrudTine Sundaltove NessKaramasov11Nina J.B.Finn Arthur JohansenIngunn SSimen "Boktimmy" IngemundsenBertyHeidi BAnne-Stine Ruud Husevåg