Viser 1 til 2 av 2 omtaler

For seks år siden leste jeg Ringenes herre for første gang. Da leste jeg den på norsk. I ettertid har jeg lenge hatt lyst til å lese boka på engelsk, og endelig har jeg fått tid til å gjøre det. Det var en fantastisk opplevelse, og jeg ble minnet på hvorfor dette er yndlingsboka mi.

Jeg merket at det var mye jeg hadde glemt selv om jeg har sett filmene, de lange utgavene, i sin helhet fire ganger. Boka og filmene er mye mer forskjellige enn jeg husket, og det var gøy å se etter forskjeller og likheter. Både filmene og boka har en spesiell plass i hjertet mitt, og jeg liker begge kjempegodt. Likevel er det nok boka jeg liker best.

Tolkiens språk er så utrolig vakkert. Det er en opplevelse i seg selv å lese språket hans, og det er med på å gjøre boka ti ganger bedre. The Lord of the Rings er verdt å lese bare på grunn av dette, og da er det helt utrolig at historien er så god i tillegg. Her får man i både pose og sekk. Det er nok derfor den fortsatt leses, over 60 år etter at den ble gitt ut.

I tillegg er illustrasjonene til Alan Lee utrolig vakre. Det var alltid like gøy å komme til en tegning, og de passet perfekt til historien. De var med på å gjøre opplevelsen enda bedre. Jeg vil anbefale en illustrert utgave av The Lord of the Rings.

Jeg elsker alle karakterene, og det var gøy å bli kjent med dem igjen. Vennskapene dem imellom er noe av det beste med hele boka, og jeg liker utrolig godt å se hvordan de utvikler seg i løpet av historien. Spesielt er det gøy å se vennskapet mellom Legolas og Gimli, som virker så usannsynlig, blomstre. I love it!

Jeg har ikke ord for hvor mye The Lord of the Rings betyr for meg. Mot slutten av boka satt jeg og gråt av både glede og sorg, og historien og karakterene betyr utrolig mye for meg. Det er rett og slett den beste boka jeg noen gang har lest, og å lese den på originalspråket gjorde opplevelsen enda bedre.

Dette er en bok alle burde lese, og jeg kan ikke anbefale den nok.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lydbok mens jeg broderte. Oversetteren leser - han leser godt og har en passende stemme!
Tolkin er en god skildrer! Temaet er vel eg. Kampen mellom det gode og det onde. Er noen år siden jeg leste den, men husker at jeg var glad for ikke å ha gitt opp. Begynte nemlig med å skulle se filmen, men orket ikke. For mye høylydt action, syntes jeg. Boka gir ro til egne bilder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila