Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Da jeg lånte denne boka på biblioteket så kunne jeg ikke huske hvorfor jeg hadde den på ønskelista mi og for å være helt ærlig så syns jeg den virket dritkjedelig når jeg las bakpå boka og egentlig var den det og. Men det tror jeg var fordi jeg var for gammel for boka. At jeg har tanker i hodet mitt som gjør at boka ikke er så interessante, at jeg og boka ikke er på samme plan.

Men, boka er lettlest, jeg las den ut på en natt. Den gjør vondt å lese. Man kan kjenne på hovedpersonens smerte. Man lever seg inn i den. Den er bra skrevet, ja ekstremt bra skrevet, men likevel er den kjedelig, det må nok være fordi jeg er for gammel, jeg skulle virkelig ønske at denne boka kom ut før den gjorde og at jeg las den før jeg gjorde, for jeg tror det er ei knakende god bok, bare ikke for en jente i min alder.

Jeg gir boka en treer fordi den er så bra skrevet, og jeg så gjerne skulle ønske at jeg las den litt tidligere, for den var veldig kjedelig nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Katarina er en av de peneste og flinkeste jentene på skolen. Til tross for dette er hun ikke populær blandt jentene. Guttene derimot, digger henne! Hun har en god venninne, Kristin, og så har hun kunsten. Katarina elsker å male, og særlig er hun opptatt av Frida Kahlo. Hun har det fint i sin lille boble, men så sprekker den. Kristin begynner å henge med "jentejuntaen", tre av de slemmeste jentene på skolen. Og så er Martin der, som er så forelsket i henne... Katarina blir sammen med ham, selv om hun egentlig er forelsket i kunstlæreren Mikkel. Hjemme er det heller ikke enkelt. Moren har noe som ligner depresjon til tider, og dermed blir Katarina og lillebroren Theo overlatt til seg selv. Faren kjenner hun ikke.
Når alt står på som verst, finner hun det befriende å kutte opp armene sine, la blodet og smerten flyte.

Boka er helt grei, men jeg skulle ønske forfatteren hadde gått enda mer i dybden i psyken på karakterene som sliter, Katarina og moren. Det blir litt for enkelt og overfladisk. Historien er heller ikke spesielt original. Men det skal sies at om jeg hadde vært yngre (og ikke holdt på med en liste som omhandler barn/unge og psykisk helse) hadde jeg nok elsket den!

For u-trinn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalKirsten LundLailaMartePiippokattaAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAva