Viser 1 til 10 av 29 omtaler

Hunger gamer eller dødslekene er en bok om tenåringer som må ut i en kamp om å overleve. Det er 12 distrikter og en jente og en gutt fra vært distrikt blir valgt til å bli med. Frivillig eller ufrivillig. Hovedpersonene som vi følger er Katniss og Peeta fra distrikt 12. Til sammen er det bare én som kan vinne dødslekene. Før de blir sendt inn i skogen for å drepe, for de trening til kamp. De blir sendt ut til en skog med ett teknologisk skjold rundt slik at de ikke kan stikke av. De lever der som et krigsspill på datamaskinen. Ingen kontroll over sin egen framtid, det er nemlig ikke bare personene du må frykte, men også skogens mørke sider og hva den har å tilby. Det er ikke bare gjemme seg i trærne og håpe om å være den siste. Katniss og Peeta finner tonen, men det er bare én vinner. Eller klarer de å lage en annen slutt på gamet som har hatt samme ende i mange år?

Denne boka ville jeg anbefalt for 13 og oppover. Den er for deg som liker det spennende. Boka har ett sterkt innhold og kan virke på mange måter ekkel og skummel. Den handler om å drepe barn så vær forsiktig hvis du skal velge denne boken. Du må tåle drap og ett voldsomt innhold. Jeg gir boka 5'er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The hunger games er den første av tre bøker. Boken handler om en fattig familie der Katniss må sørge for at familien skal klare seg. Katniss utsette seg for mye, en av tingene er dødslekene. Katniss må ut på dødslekene, sammen med en annen gutter fra distriktet sitt 12. Ute på arenaen må de kjempe for livet, og bare den som står igjen etter at alle andre er drept, vinner og får masse penger og rikdom. Boken er utrolig spennede og har mye action i seg. Boken passer for ungdom mellom 13-19år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dødslekene er først av tre bøker som er skrevet av Suzanne Collins. Triologien handler om jenten Katniss Everdeen som melder seg frivillig i et slags spill med 24 deltagere, en fra hvert av de 12 distriktene, en gutt og en jente.

Spennende bok som jeg likte veldig, anbefaler denne boken for gutter og jenter i aldersgruppen 12-15.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble overrasket over hvor godt jeg likte denne boken. Jeg var i tvil fra starten av om jeg i det hele tatt skulle lese den, men nå jeg er veldig glad for at jeg gjorde det!

Dette er jo en ungdomsbok, så den er naturligvis veldig lettlest, og akkurat lang nok i lengden etter min smak også. Historien holder seg jevnt spennende gjennom hele boken, uten at det blir for overdrevent. Det var et par ganger jeg tenkte at to hendelser kanskje ble litt for like, men det spiller ingen rolle i den store sammenhengen, og med tanke på hva historien faktisk går ut på, så er det kanskje ikke så rart heller.

Jeg tok meg selv i å sitte oppe en hel natt for å få lest, for jeg klarte rett og slett ikke å legge fra meg boken! Det var ikke bare spennende, men også fascinerende hvordan Collins klarte å lage et kjærlighetsdrama mens de bokstavelig talt kjemper for livet sitt!

En absolutt god bok med mye spenning og drama.

Og nå gleder jeg meg både til filmen og bok nummer to i serien!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Katniss Eveerdin er en 16 år gammel jente som bor i distrikt 12. Hun melder seg frivilig til dødslekene, for at søsteren ikke skal bli med i lekene. Den andre personen fra distrikt 12 som må bli med i dødslekene, er Peeta. Han er sønnen til en baker. Peeta og Katniss blir godt kjent før lekene, og blir enige om å jobbe sammen under dødslekene. Jeg synes boken er spennende og bra på grunn av at det alltid skjer noe, og man har ikke lyst til å legge fra seg boka. Boka passer for alle aldersgrupper og begge kjønn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dødslekene handler i hovedsak om en tenåringsjente ved navn Katniss Everdee. I hele livet sitt har hun levd i distrikt 12. Det er det fattigste distriktet og kun noen få har råd til tre måltider om dagen. Katniss har vokst opp med jakt i blodet og ettersom faren hennes døde da hun var en skolejente, har hun måttet jakte ulovlig på dyr utenfor gjerdet siden da. Hvert år blir et arrangemang hodt i distrikt 1. Reglene er enkle, 24 deltakere mellom 12 og 18 år, 2 fra hvert distrikt, sendes ut på en arena som kan inneholde alt fra glohet ørken til frossen ødemark. Jo eldre man blir desto større sjanse er det for å bli trukket ut. I løpet av en sesong skal de kjempe om å overleve. For første gang er også søsteren til Katniss, Primrose Everdeen, med i trekningen til dødslekene. Hvem blir trukket? Det er bare å lese boka så får du svaret. Boka er spennende og nesten vanskelig å legge fra seg. Forfatteren gjør boka spesielt spennende ved å zomme inn på hendelser så små kanskje kjedelige hendelser blir spennende. Jeg anbefaler boka til alle mellom 10 og 50 år.Jeg anbefaler også å lese både bok 2 og 3 etter denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE

”Dødslekene” (”The Hunger Games”).
Skrevet av Suzanne Collins.
Sjanger: Eventyr og science fiction.
Originalspråk: Engelsk.
Oversatt fra engelsk til norsk av Torleif Sjøgren-Erichsen.

Hovedpersonen i boken heter Katniss Everdeen. Hun er 16 år gammel og bor i Distrikt 12 med moren og søsteren sin.

Viktige bipersoner er Peeta Mellark, Primrose Everdeen og Storm (Gale i den engelske versjonen) Hawthorne.

Handlingen i ”Dødslekene” dreier seg om at én gutt og én jente hvert år blir trukket ut fra hvert distrikt til å være med på de årlige Dødslekene. I denne konkurransen er det 24 deltakere til sammen, og de kjemper mot hverandre på en arena som kan romme alt fra glohet ørken til iskald ødemark. En etter en faller de fra, og den siste som står levende igjen, vinner.

Det som er spennende med boken er at det alltid skjer noe. Det er ikke et eneste sted, synes jeg, hvor handlingen er kjedelig. Forfatteren har passet på atdet skjer noe nytt og spennende hver gang man tror det er over.

Boken gir gode beskrivelser om hvordan Katniss føler seg : << Jeg føler meg som et stykke lær som tørker og sprekker opp i varmen. >> Denne setningen er hentet ut fra boken.

Hvorfor tror du hun tenkte slik? Hvis du tenkte at det var fordi hun var veldig tørst, har du rett. Det hadde gått en dag eller to da Katniss tenkte dette, og hun lette da desperat etter et sted med vann.

Jeg synes ”Dødslekene” passer for aldersgruppen 11 år og oppover. Det er fordi det er en del vold i boken, og da vil kanskje mindre barn bli litt skremt av dette.

Jeg gir ”Dødslekene” terningskast 5.
Det er fordi jeg synes boken burde sluttet på en litt annen måte enn det den gjorde.

Ellers er jeg strålende fornøyd!

Ingrid Hadler-Olsen 8A, NTG-U

<< Dødslekene var helt umulig å legge fra seg. Jeg ser frem til å lese den igjen! >> -Ingrid Hadler-Olsen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte Dødslekene fordi jeg er glad i spenningsbøker og Dødslekene var en ekstremt god spenningsbok.
Boken handler om en jente med navn Katniss Everdeen. Hun bor sammen med moren og søsteren sin, Prim. Faren hennes døde i en gruveulykke.
De bor sammen i distrikt 12 i Panem. Panem er et land som skal ligge i Nord-Amerika, lande har 12 distrikter.
Hvert år skal en gutt og en jente fra hvert distrikt sendes til dødslekene for å kjempe om liv eller død. Reglene er veldig enkle den som står igjen til slutt vinner lekene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dødsleken handler om en verden som er preget av makt, autoritet og urettferdighet. I denne boken følger vi den 16 år gamle jenta Katniss Everdeen, hun bor i distrikt 12 som er regnet som det mest fattige stedet å bo sammenlignet med de 11 andre. Katniss bor sammen med sin mor som er preget av sorg og lillesøsteren Prim som bare har rukket å fylle 11 år. Faren deres døde i en gruveulykke fem år tidligere så han er ute av bildet. Katniss er bare en helt vanlig ungdomsjente, men etter at faren døde slik han gjorde har moren blitt preget av sorg så hun orker ikke å gjøre noen ting. Så nå har da Katniss på en måte blitt familiens nye mamma.

Familien Everdeen har ingen penger. Så for at de skal få seg mat må Katniss ut i skogen å jakte sammen med sin beste venn Storm. Da pleier de som oftest å jakte på dyr eller andre ting som de kan bytte mot dagligvarer eller andre nødvendige ting for å overleve. Men ved å jakte risikerer katniss og Storm sitt eget liv, siden det er strengt forbudt å jakte i dette området.

Før var det 13 distrikter og ikke 12, men etter at det distrikt 13 trodde det var en god ide å lage et opprør mot de som ledet landet, valget myndighetene å ødelegge distrikt 13. For at de skulle være sikre på at dette ikke ville gjenta seg, har de arrangert de årlige lekene med navn Dødslekene. Disse lekene går ut på at 24 deltakere altså to fra hvert distrikt, skal ta livet av hverandre og drepe hverandre på en arena hvor det bare en er vinner som står igjen til slutt, og det distriktet vinneren kommer fra, får mat og alt de måtte trenge resten av livet sitt.

De som må delta i disse lekene blir trukket ut helt tilfeldig fra en bolle med navnene til alle fra distriktet, så det er ikke stor sjanse for å bli trukket ut. Hvis man har skrevet seg på som matrasjon som de fleste som bor i de fattige distriktene må gjøre for å overleve blir oddsene større for at man blir trukket ut og MÅ da delta i Dødslekene.

Når de skal trekke ut de to som skal delta i Dødsleken fra distrikt 12 er det Prim som blir trukket ut av jentene. Katniss melder seg da frivillig til å presentere distrikt 12, hun ville ikke se søsteren sin dø under disse omstendighetene.

Hva som skjer videre med Katniss og familien kan du selv lese om i denne boken.

Litt generelt om boka og virkemidler som er brukt:

  • boken er ganske tykk, men den er lettlest så det er ikke noe problem å lese den
  • boken anbefales til folk over 11 år og for de som sliter med å lese kan også få kjøpt den på lydbok

Boken er skrevet i personligsynsvinkel og i nåtid og du klarer også å leve deg inn i hvordan omgivelsene og miljøet er rundt hoved personene. Dette syntes jeg får boken til å virke mer spennende.

Boken for min del blir en 5er. Boken har en del episoder hvor det ikke skjedde så mye og det kan få boken til å bli litt uinteressant til tider, men boken er helt super.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke akkurat lest den men den er sikkert artig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva