Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Minst like når jeg leste denne i år, som den var da jeg leste denne på 80-tallet.

Ingen favoritter, alle novellene fungerer på hver sin måte. Jeg tørr påstå at denne samlingen er bedre (minst like god) som Ulysses.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boken er et fyrverkeri av en novellesamling. Lenge hadde jeg fått inntrykket av James Joyce som en utilnærmelig, nærmest mytisk forfatter. Men i denne samlingen flyter orden som fisken flyter i en elv. Jeg nærmest lepjer i meg Joyces ord. Til nå har jeg lest alle novellene, unntagen de tre siste. Den aller siste novellen i samlingen er De døde, en novelle som ble filmatisert i 1987 av John Huston med hvor hovedrollene var med Donal McCann (en fantastisk skuespiller) og sin egen datter, Anjelica Huston. Jeg simpelthen elsket denne filmen, og er spent på å lese selve novellen filmen er basert på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla