Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Bokens refleksjoner rundt den overfladiske samfunnsdebatten er helt klart interessant. Hovedperson føler han går rundt i en verden som ikke engasjerer han lenger. Kanskje er dette trenden i et samfunn hvor man har det så trygt og godt at realitykjendiser er en større nyhetssak enn den gode debatten. Kanskje har janteloven sørget for at de intellektuelle ikke våger å stå fram med sitt fulle potensiale? Kanskje er det en aldersbetinget krise i hovedpersonen selv?

En interessant bok, men den blir interessant først så langt ut i boken. Mesteparten av boken består i en fortelling om hovedpersonen, som fenger "sånn passe". Først mot slutten ble jeg engasjert, og lander derfor på terningkast 3.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Genanse og verdighet var noe tung å komme igjennom, ettersom det var få pauser i teksten. Jeg er derimot veldig glad for at jeg leste den ferdig, da den åpner opp for mye refleksjon og tanker. Jeg kjenner igjen noe av det Rukla forteller om samfunnet som overfladisk og preget av betydningsløs prat også i dagens samfunn, og temaet er dermed fortsatt relevant i dag. I tillegg synes jeg at Elias Rukla er interessant som karakter, og jeg undrer meg over hvordan handlingen ser ut fra hans kone sitt perspektiv.

Selv om boken ikke er direkte spennende, vil jeg likevel anbefale den fordi innholdet rett og slett er veldig bra, i tillegg til at den er skrevet på en veldig levende måte (noe man vil oppleve dersom man klarer å holde konsentrasjonen).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den første boken jeg leser skrevet av Dag Solstad. Dersom det blir den siste er det utelukkende pga hans måte å skrive på. Det krever konsentrasjon å lese en bok med lange setninger og avsnitt. Ingen kapittelinndeling og ingen dialoger. Synd fordi jeg likte denne romanen. Men det finnes så mye annen god litteratur jeg kan velge isteden. Et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skuffende! Dårlig førsteinntrykk/møte med Solstads bøker. Jeg har gått inn i en Solstads-fase ene og alene fordi Solstad blir framstilt av mange som en av de største (og nålevende) samtidsforfattere i Norge. Men også fordi han blir anbefalt hele tiden.

Jeg likte ikke denne boka her. Den er for intetsigende, tom, repetitiv og middelmådig. Det eneste som var bra med denne boka er at den var kort - og tittelen. Men jeg gir ikke opp Solstad - neste bok ut er Professor Andersens natt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elias Rukla er en middelaldrende, lett alkoholisert lektor ved Fagerborg videregående skole. Ekteskapet med den en gang så vakre Eva Linde er heller ikke hva det en gang var.

Rukla underviser klassen sin i Ibsens "Vildanden". Foran seg har han en fullstendig uinteressert skoleklasse. De gidder ikke en gang å hilse når han kommer inn i klasserommet. Rukla provoseres over at klassen reduserer ham fra å være et medlem av åndseliten, de som virkelig har forstått saker og ting, til en totalt uinteressant grå eminense.

En bagatell som at Rukla ikke klarer å slå opp paraplyen sin ute i skolegården, utløser et sinne hos ham som får ham til å miste fullstendig kontrollen over seg selv, og dermed forsvinner siste rest av hans verdighet.

Denne boka er vanvittig god! Det kan trekkes paralleller til samfunnsutviklingen for øvrig, hvor det er slutt på at de virkelig store spørsmålene blir gjenstand for diskusjoner. I stedet er vi blitt et pludre- og kosepratete samfunn. Dersom noen virkelig har noe stort på hjertet, møtes vedkommende som regel med latter. En tankevekkende bok!

For øvrig leser Kai Remlov glitrende! Man merker raseriet hans - helt i tråd med forfatterens egen "stemme".

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil