Viser 1 til 3 av 3 omtaler

1300 sider om Julie skrevet av Anne Karin Elstad er et fantastisk verk. Verket består av de fire bøkene "Julie, Som dine dager er, Lenker og Fri". Vi følger Julie fra hun er 18 år, ung bondekone på Storvik, gjennom andre verdenskrig og frem til 1970-tallet og EF-avstemningen. Vi følger familien gjennom gleder, sorger og får godt innblikk i hvordan det er å leve på en gård på bygda med sladder, normer, bygdedyr, bygdejustis, samhold, hverdagsgleder og slit. Hør gjerne bøkene på Storytel, der bøkene er fantastisk innlest av Merete Moen. Dette er litteratur i første divisjon. Anbefales på det varmeste. Terningkast 6.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et hyggelig gjensyn med Anne Karin Elstad sine bøker, 30 år siden jeg leste Innhaugfolket, og 20 år siden jeg leste For dagene er onde og Maria Maria. Nå har jeg omsider startet på serien om Julie, og inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha lest første bok, er at dette er nok en god serie av Elstad. Får litt assosiasjoner tilbake til for dagene er onde, der bygdesladderen og "bygdedyret" er levende, også i denne boka om Julie, må man passe seg vel for hva man gjør for å passe seg for bygdesladderen. I denne boka finner Julie seg kjæreste, og forlover seg, og det aner meg at livet ikke bare blir enkelt for henne heller ikke i neste bok, som i denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anbefales (leste de 4 bøkene "hver for seg". Velger likevel å registere disse "samlet".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

SolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-Lise