Viser 1 til 8 av 8 omtaler

Spesiell bok, må leses!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En klassiker fra tidlig i dette århundre. Den har stått lenge i bokhylla mi. Anskaffet noen år tilbake på ett av loppisene jeg og fruen pleide å besøke. Altså nok en brukt bok fra et loppemarked. Bøker på loppis er meget billig og du finner mye bra!

Populærmusikk... har fått mye skryt. Og det er fortjent. Jeg koste meg med denne boken. En oppvekstroman eller... snarere, du får en rekke glimt fra en særpreget, stedegen oppvekst på 60-70 tallet helt nord i Sverige. På grensen mot Finland.

Ofte tar handlingen av over i det fantasifulle. Surrealistiske! Men det er bare kledelig. Ikke la deg skremme. Populærmusikk... er lesning verdt bokas vekt og vel så det i purt gull. Anbefales!

Jeg leste ut boka lørdag 16. mai covidvåren, 2021. Denne kalde våren hvor jeg, takk Gud!!!! -relativt raskt kom til hektene igjen etter gjennomlevet covidsykdom på tampen av april, 2021. Jeg var heldig og jeg takker min Herre for at det hele gikk bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter å først ha lest oppfølgeren "Koke bjørn" hadde jeg store forventninger til denne boken. Da denne var av et helt annet slag, ble jeg dessverre noe skuffet. Boken består av en jeg-person som forteller enkeltstående historier om sin oppvekst, med historier som av og til får en til å trekke på smilebåndet, men ikke mye mer enn det. Livlige fortellinger om livet i Pajala, men får nok ikke veldig høy score hos meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Absolutt fornøyelig, jeg lo høyt mange ganger. Måtte noen ganger gå tilbake og lo like mye

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk morsom bok

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En artig liten sak det er vanskelig å la være å smile av. Fragmenter av barndomsminner, noen gjenkjennelige, andre direkte syke. God bok. God humor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken ble rett og slett for merkelig for meg, fortellerstilen virket rar, og jeg følte at jeg aldri ble særlig "kjent med" hverken hovedpersonene eller de andre. Jeg leste ca 1/3 del og skumleste resten, og det var det. Og etterhvert følte jeg at jeg kaset bort tid som jeg kunne brukt på langt bedre bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Matti vokser opp i Vittula i Pajala, en svensk bygd "in the middle of nowhere" på grensen mot Finland. Nokså tidlig i oppveksten møter han tause Niila, en av fem søsken i en læstadianerfamilie.

Boka består av en samling enkeltstående episoder, hvor vi følger guttene gjennom oppveksten. Sammen opplever de rockens innmarsj, drømmen om å spille i band (som de etter hvert realiserer), Mattis sommerjobb som rottefanger, gjengoppgjør, gryende interesse for jenter, badstu- og drikkekulturen. Vi kommer tett inn på den typiske finske folkesjelen, hvor de fleste er fåmælte slitere.

Historiene er tidvis av litt vekslende kvalitet, men mest med virkelig gode historier. Som da faren etter en tur i badstua skal innføre Matti i mannsverdenen. Matti er overbevist om at faren nå skal gi ham en leksjon i seksuallivets gleder og farer. Istedet blir han innviet i hvem slekta har vært på kant med gjennom de siste generasjonene, og som han derfor bør holde seg unna. Det er ikke mange i bygda som går klar etter farens utlegninger.

Jeg storkoste meg med denne boka, som er både morsom og litt trist. Ofte ble jeg sittende og skratte høyt. Ikke minst pga. selvironien som gjennomsyret boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R