Viser 1 til 3 av 3 omtaler

En liten roman som tar utgangspunkt i den norske motstandskampen under andre verdenskrig. Forteller om en liten bygd der tyskerne kommer til. Fra at bygda er et sted der alle stoler på alle, blir noen mennesker til svikere, andre kjemper innbitt mot tyskerne og noen forelsker seg i tyskerne. Som sagt er dette en kort bok, men den sier veldig mye om kompleksiteten i krigen og hvordan den preget samfunnet og individene på ulike måter. Jeg tenker at dette var vel verdt lesning, men jeg undres på om jeg ikke må lese den på nytt en gang litt senere for å gå litt mer i dybden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Steinbeck på sitt beste er verdenslitteratur. Denne bør forbigås i stillhet uansett om den fikk en grei mottakelse i samtiden. Styr unna!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er den første John Steinbeck boka jeg leser, og det blir nok ikke den første. Felles for bøker som er skrevet i denne tidsepoken er at de blir skrevet som "teatermanus." Det trenger ikke å være en dårlig ting, men jeg sliter veldig med å komme ordentlig inn i handlingen på grunn av dette. Uansett, når jeg endelig kom ordentlig i gang med "Natt uten måne" viste det seg at dette er en bok i sin egen klasse. Forfatteren får frem personlighetene og dybden i sterke følelser ved bruk av et nesten overfladisk språk, som man veldig lett bare skumleser. Ikke gjør det! Ta deg tid til å stille spørsmål ved hva som ligger i bunnen av menneskene, følelsene deres. Hvis det er noe jeg må trekke frem som en negativitet å er det at boka er altfor kort!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolKirsten LundPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarte