Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Sherlock Holmes får besøk av en ung kvinne med et mysterium å løse. Hennes far forsvant sporløst nesten ti år tidligere. Seks år senere fikk hun tilsendt en vidunderlig perle, noe som gjentok seg årlig. Nå har hun fått et brev med beskjed om å møte opp ved Lyceum med to venner samme kveld. Holmes, som har kjedet vettet av seg den siste tiden, griper sjansen begjærlig. Sammen med Watson og den unge damen, møter de opp på avtalt sted. Derfra blir de fraktet i vogn til brevets skriver, og en besynderlig historie blir fortalt.
Da et mord finner sted, må Holmes benytte seg av sine analytiske evner for å hjelpe politiet på rett vei.

Klassisk og underholdende. Mange tiår siden jeg leste den sist, og det ble et hjertelig «gjensyn».

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gode skuespillere og et godt Sherlock Holmes-drama. Det trekker ned at det er en del lyder i radioteaterets opptak, noe som gjør det til tider litt stressende å høre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sir Arthur Conan Doyle skrev fire romaner om Sherlock Holmes (i tillegg til 56 kortere fortellinger) og alle fire er klassikere. "Hunden fra Baskerville" har kanskje oppnådd aller størst status, men de andre kommer ikke langt bak.

Dette er den andre romanen han skrev (etter "En studie i rødt"), og kom ut i 1890. Anthony Horowitz nyskrevne Homes-pastisj er for øvrig lagt til samme år. Det er herlige radiostemmer i dette hørespillet, med Kai Remlov og Trond Brænne i hovedrollene, og jeg mener dette er det beste av Radioteaterets Holmes-hørespill.

Jeg er blitt svært anglofil gjennom å ha lest og hørt meg gjennom svært mye engelsk klassisk kvalitetskrim, og her har vi selve opphavet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethChristoffer SmedaasAmanda AGrete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer Gabrielsen