Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 4 av 4 bokomtaler

Selve grunnhistorien, et internettkomplott mot ineternasjonale finansinstitusjoner, er interessast nok. Den var dessuten mye mer aktuell på det tidpunkt boka først ble utgitt.
Men bortsett fra det er denne Wallanderhistorien i beste fall middelmådig. Etter som handlingen skrider frem blir den håpløst urealistisk, og blir en studie i hvordan politiarbeide ikke utføres. Grensende til det komiske, noe som vel neppe var forfatterens hensikt.
Skuffende av Mankell dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mellom sommerens lengsel og vinterens kulde var den første "GW-romanen" jeg leste. Det var så sent som i fjor, og den ga meg en mersmak som ikke var til å ta feil av: Her var en som beveget seg litt utenfor boksen.
En amerikansk student blir funnet død etter at fall fra et vindu i en høyblokk i Stockholm. Er det en ulykke eller et drap? I jakten på en mulig morder, eller i det minste en plausibel forklaring, trekkes vi inn i svensk storpolitikk med forbindelser til innenlandske og utenlandske etterretningstjenester. Det viser seg at mange var interesserte i den amerikanske studenten. Han skrev nemlig å en bok om bl.a. Olof Palmes tidligere forbindelser med fremmede makter og et mulig for nært forhold til minst en av disse. GW leder oss sakte men sikkert til en tankevekkende og ganske overraskende forklaring, men ikke nødvendigvis en oppklaring i vanlig forstand. Og nettopp mordet på Olof Palme er et sentralt tema i flere av hans bøker, og det er en ganske finurlig sammenheng mellom dem.
Siden har jeg lest nesten alt han har skrevet, og har hatt stor glede av det. GW inviterer ikke til grøss og gru og høgt tempo. Derimot tar han leseren med inn i et univers som hele tiden ligger tett opp til virkelige hendelser, av og til så tett at man (gitt hans bakgrunn) har vanskeligheter med å skjelne mellom fiksjon og fakta.
Leif GW Person er flere ganger utropt til Sveriges beste krimforfatter. Jeg skjønner hvorfor.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Genial !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle tiders røverroman !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vgretemorWenche VargasErlend Risvik PaulsenKristine LouiseStine AskeTor Arne DahlMartine (@martineleser)Bjørg Marit TinholtTonesen81Gro Anita MyrvangAlice NordliBertysiljehusmorSynnøve H HoelLeseaaseGitte FurusethAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAtmanReidun SvensliTorill Elisabeth RevheimAnjaPangLeserSunniva83Marit HåverstadIngunn SInger-LiseThomas KlakeggToveSyntaksfeilRisRosOgKlagingTom-Erik FallaRandikjell kAkima MontgomeryEmil ChristiansenBjørg L.VikolineMonaBLBabynemi