Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 86 bokomtaler

Herlig og fornøyelig bok om viktige verdier her i livet, forandringer, utfordringer, relasjoner, og sirkusliv. Kommer tett på hvordan sirkusfolket har det, er de en utdøende rase?

Minnet meg litt om En liste for livet.

Flott bok som var vanskelig å legge i fra seg. Ble lest ut på en nydelig sommerdag i august, i hengekøya ved et stille vann.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Horst skriver fantastiske krimbøker! Jeg har lest det meste av ham, og bøkene blir bare bedre og bedre! Krimplottet er veldig bra, samtidig som han beskriver godt Wistings tanker og følelser, det samme med datteren, Line.

Wisting er så "vanlig", og det er så fint! Han er en veldig iherdig politimann, og gir seg ikke før han har funnet ut av alt, på en riktig og god måte. Han forventer også at de andre i politiet er slik, men der tar han feil denne gangen.....

Wisting blir veldig frustrert over å bli suspendert en periode, men han gir seg allikevel ikke! Datter Line som jobber i VG, blir også veldig involvert, og det fine samspillet mellom de to er flott beskrevet.

Jeg hørte denne som lydbok frem og tilbake til jobb, og det var alt for kort vei! Ivar Nergaard er en fantastisk oppleser og gir meg mange gode lytterstunder. Fordelen med lydbok på denne måten er at jeg får fordelt de gode lytterstundene utover. Samtidig kan jeg bruke sene kvelder og netter på andre bøker......

Alt i alt en veldig god krimbok, som jeg virkelig anbefaler andre å lese. Jeg synes det er ganske greit å lese bøkene i kronologisk rekkefølge, for å bli kjent med personene og følge historiene deres. Men det er ikke nødvendig for å elske denne boka!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Spennende thriller fra Afghanistan. Lærerik og ettertenksom bok. Godt beskrevet om forholdet mellom de to brødrene, spenningen mellom de, og hvorfor de har blitt slik de er. Spennende om Daniels leukemi, og nedtellingen til siste dag ut i fra hva legene har sagt om hans tid igjen før de evt finner en ryggmarksdonor.

Artig å lære litt mer om andre land, og især et land hvor Norge er og har vært involvert mye.

Spennende bok, uten at det er krimbok, og heller ikke en direkte spenningsroman i vanlig forstand. Jeg liker bøker som er litt annerledes enn de fleste andre.

Veldig bra lest av Ivar Nergaard, som vanlig. Han er en fantastisk oppleser som virkelig gir meg som lytter en veldig god opplevelse. Selv en mindre bra bok blir veldig bra med han som oppleser!

Følte av og til at jeg datt litt av underveis, og ikke helt forsto sammenhengen. Usikker på om dette skyldes oppbyggingen av boka, eller generell ukonsentrerthet fra min side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utrolig herlig krimbok! Det må oversettes mer av denne forfatteren, så raskt som mulig!

Korte fine kapitler gjør at det blir en god driv i lesinga, og jeg som leser dras automatisk videre (skal jo bare lese et kapittel til...., og et til, og et til....). Fin flyt i språket, herlige personer, samt gode beskrivelser gjør at dette var en sann fornøyelse og en herlig leseopplevelse!

Dette er den første boka i Sandhamn-serien som er oversatt til norsk, men jeg tror det er fire bøker før denne. Sannsynligvis er dette en serie som er best å lese i rekkefølge, da det var stadige henvisninger gjennom boka til tidligere hendelser. Følte allikevel ikke at det ødela noe av min opplevelse av akkurat denne boka, men antar det hadde gitt meg mer hvis jeg hadde hele forhistorien.

Hovedpersonene i boka er personer som det er lett å bli glad i. Forfatteren beskriver de godt, slik at vi blir godt kjent med de. Samtidig er det ikke for mye sidehistorier som ødelegger for den egentlige historien.

Kort sagt; dette er en forfatter som jeg vil lese mer av, mye mer!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Åh du herlige William Wisting! Dette er nok en fantastisk krimroman fra Horst Lier, og det er bare så herlig!

Den død mann i et nabohus utløser etterhvert flere hendelser, og forblir ikke bare det ubetydelig dødsfallet til en ensom mann som det i utgangspunktet så ut til å være.

Boka er veldig spennende, og det er ingen dødpunkter. 350 sider er veldig passe for en krimbok. Horst Lier klarer å bygge opp stemningen sakte og sikkert. Hele boka bærer preg av Wistings rolige natur, og det er ikke noe jag og mas. Allikevel er det uhyre spennende og umulig å legge i fra seg!

Wistings datter Line har en stor rolle i denne boka, og også hun er en herlig person som det er godt å bli bedre kjent med. Håper hun kan spille store roller i de neste bøkene også.

Heldigvis har Horst Lier nå sagt opp jobben som politimann, og vier seg til forfatterskapet på heltid. Da går det forhåpentligvis ikke så veldig lang tid før vi kan lese neste bok.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Herlig, fantastisk, spennende, informativ, utrolig krim og spenning! Dette var en super bok!

Jeg er helt sikker på at dette kunne vært en dokumentar fra virkeligheten, hvis vi bare hadde endret de fiktive navnene til virkelige navn i finansverdenen. Hvordan i all verden har enkelte klart å bli så rike, mens alle vi andre bare får en liten avkastning og verdistigning hvert år? Det foregår veldig mye grums som vi "vanlige" ikke vet om. Det er bevisst feilinformasjon, justeringer før presentasjon av tall og regnskap, fiktive selskap, trusler og vold, drap (kamuflert som ulykker), skatteparadiser, flytting av penger, svart betaling, og masse andre ingredienser også i det virkelige liv, det er jeg helt sikker på!

Jeg liker veldig godt bøker fra finansverdenen, synes det er spennende. Og dette var helt klart en av de aller beste! Vi følger to journalister fra en finansavis som graver og graver, knytter kontakter, innhenter informasjon, bruker informasjon, lar seg ikke kjøpe. Herlige folk! Samtidig følger vi aksjespekulantene, investorne, finansakrobatene, utpressere, penger, reiser, ville fester, utsvevende liv, kort sagt enormt med ingredienser til at det blir en bok fylt med handling og spenning.

Magdalenas historie og bakgrunn fra Angola krydret det hele veldig godt, det gjør at det blir en annerledes og mer spennende hovedperson enn det vi har i andre bøker.

Denne var vanskelig å legge i fra seg. Boka er tung å holde, da det er ca 560 sider. Lettlest bok, mange korte setninger, og dette gjør at jeg som leser blir grepet veldig inn i handlingen, bare må lese litt til! De siste tohundreogfemti sidene leste jeg i ett i går kveld, og det ble sen natt....... Blir ikke trøtt en gang når jeg leser slike bøker! (Men er trøtt på jobb i dag i stedet.....)

Håper Nordahl kommer med flere bøker, men det blir veldig vanskelig å overgå denne boka!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Herlig oppfølger til Jenta med snø i håret. Schulman fortsetter med sin lune og fine skrivemåte, som gjør at boka er spennende og uten dødpunkter, selv om den ikke er så veldig intens.

Vi kommer mye nærmere på Magdalena, Christer og Petra og flere andre i denne boka, og disse sidehistoriene er et veldig fint supplement til hovedplottet. Jeg blir glad i personene, og har virkelig lyst til å følge de videre og bli enda bedre kjent med dem.

Hørte denne som lydbok, og Ingrid Vollan formidlet stemninga i boka på en fin måte. Jeg måtte ofte sitte bare litt lenger i bilen på vei til eller fra jobb for å bare høre litt til! Det var jo bare så spennende, trist, koselig, fint, nydelig, forferdelig, grusomt, herlig, og masse til!

Boka har også en veldig passelig lengde. 8 CD-plater, ca 10 timer lytting, er veldig fint. Det er ingen vits i å drøye dette over flere sider enn nødvendig.

Gleder meg til å følge Magdalena og de andre videre, dette er mennesker jeg er blitt glad i, og jeg ønsker virkelig å få vite hvordan det går med de videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skuffende oppfølger av Tysteren! Hadde store forhåpninger, da jeg likte Fjells første krimbok veldig godt, men denne klarte ikke å følge opp. Lite intensitet, og en kjedelig slutt, klarte ikke å motivere meg til å lese denne så raskt som jeg leser ut andre gode bøker.

Liker ikke Anton Brekke noe mer etter denne boka heller, selv om jeg har lest flere steder at han skulle fremstå som mer sympatisk i denne boka. Synes fortsatt han er ekkel mot Torp, dette er mer en bare tullete eller køddete. Samtidig synes jeg han er arrogant ovenfor kollegaer, sier lite om hva han tenker, kjører sitt eget sololøp.

Nei, dessverre, prioriterer nok ikke Fjells neste bok like kjapt. Ihvertfall ikke når jeg har flere bøker liggende som jeg vet er gode.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

De store forventningene ble ikke innfridd i denne tredje krimmen om Konrad Simensen, dessverre! Jeg har likt de to første bøkene veldig godt, og gledet meg stort til denne. Men denne ble for kjedelig, langdryg, lite intens.

Konrad Simensen kjører som vanlig sitt eget sololøp, og bruker de andre til det han ikke orker selv. Mistet litt troen på Konrad etter denne boken, da han brukte lang tid, innviet de andre veldig lite, ble vel litt personlig engasjert i saken, alt i alt kjedelig krim.

Hvis det kommer en ny bok fra 2 stk Hammer, skal jeg la de få en sjanse til, da jeg som sagt likte de to første bøkene veldig godt. Denne boka anbefales ikke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Svak oppfølger om Nina Borg, dessverre! Jeg hadde store forventninger til denne, da jeg har likt de to første bøkene om Nina Borg veldig godt. Denne klarte imidlertid ikke å innfri forventningene, jeg synes den til en viss grad var kjedelig.

Hørte denne som lydbok, og Kirsti Grundvig klarte kanskje ikke å gi meg som lytter nok entusiasme til handlingen. Jeg datt av handlingen flere ganger, og følte jeg hadde problemer med å holde oversikten og historien på plass.

Det blir kun en firer på terningen, og det er jo ikke så aller verst allikevel til at jeg er noe misfornøyd med boka. Liker nemlig Nina Borg godt, og alt hun står for (utenom at hun "ofrer" familien sin i forhold til sine ideelle interesser....).

Hvis det kommer en ny bok om Nina, skal jeg helt klart lese den, og forventer at den blir bedre enn denne tredje boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skuffende og langtekkelig krim som ikke innfridde forventningene som jeg hadde til denne boka, dessverre.

Boka kunne godt ha vært kortet ned med drøyt 100 sider, til noe under 300 sider. Da hadde det vært handling som hadde fylt boka godt.

Lite intensitet, manglende action/handling, litt kjedelige beskrivelser, gjorde at denne boka ikke fenget meg helt. For så vidt spennende plott, men jeg tror det kunne vært gjort noe bedre. Allikevel ikke så dårlig at jeg ikke skal lese den neste boka, Midtvintermørke. Jeg vurderte ikke å avbryte boka, måtte lese ferdig for å se hvordan det gikk!

Spennende med en annen type hovedperson, en profilerer. Greit at det ikke alltid er en politietterforsker som er hovedpersonen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig fortsettelse av den utrolig flotte debuten til Wiik! Hørte også denne som lydbok, og det er fortsatt en stor opplevelse å høre Wiik lese sine egne bøker. Det er med en stor innlevelse og skuespillerkunst, og det er en fryd å lytte!

Handlingen var utrolig bra og spennende, intens og rask. Rart hvordan enkelte mennesker klarer å komme borti trøbbel, men Hartmann klarer å ordne opp til slutt også. Artig med en varan i handlingen, det har jeg ikke lest om før. Veldig bra med forfattere som klarer å komme opp med noe nytt i forhold til de "vanlige" krimforfatterne. Kunstverdenen er fortsatt et ukjent område for meg, så derfor er også denne boka bra, jeg blir litt bedre kjent på dette området også.

Denne bok nr 2 om Tom Hartmann er også en absolutt favorittbok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utrolig avslutning av trilogien Traktaten! Hongset kan virkelig det han skriver om! Dette er spennende og herlig!

Som jeg har skrevet til de to første bøkene i trilogien, er det helt utrolig hvor slepphendte norske politikere er med de enorme mulighetene vi har fra Nordsjøen. Oljeselskapene styrer det meste, og påvirker politikerne slik at de får det som de vil. De bruker, ganske sikkert også i virkeligheten, både lovlige og mindre lovlige midler. I og med at det er pengene som rår, settes alle virkemidler inn for at løsningene skal bli best mulig for oljeselskapene, ikke minst de utenlandske.

Norge har vært veldig heldig med grenselinjen i Nordsjøen, og det gir oss store muligheter. Det er veldig synd at vi ikke utnytter dette godt nok. Stortinget har enda ikke kommet med gassmeldingen, som de selv bestilte for mange år siden. Tre fire statsråder har kommet og gått, uten at noe skjer. Ola Borten Moe, som var med og bestilte dette for mange år siden, er nå den sittende ministeren med ansvaret for dette, men arbeidet med meldingen er fortsatt ikke kommet i gang! Utrolig!

Norges olje- og gasseventyr er spennende lesning, og veldig interessant. Det er flere forfattere som har skrevet krim- og spenningsromaner fra dette området, og det er helt klart at det har skjedd mye opp igjennom årene som ikke burde skjedd. Hongset beskriver dette veldig bra, og klarer å lage flotte spenningsbøker om dette, med både virkelige og oppdiktede personer. En herlig blanding, som virkelig gjør at jeg tror det kan ha skjedd på denne måten.

Det er ikke så mange som følger disse tre bøkene fra Hongset, og de aner ikke hva de går glipp av! Dette er virkelig noe å få med seg for alle som liker krim og spenning, og som synes det er spennende med Norges olje- og gassaventyr.

Bøkene er vanskelig å legge i fra seg, og må nesten leses i ett fra perm til perm. Det er veldig viktig, synes jeg, at disse tre bøkene leses i kronologisk rekkefølge. Skal en forstå alt i den siste boka, må en ha med seg historikken fra de to første. Alt henger sammen, og det er egentlig en sammenhengende historie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fantastisk spenning! Dette var virkelig bra! Startet en kveld, og var ferdig kvelden etter. Ble ikke gjort mye annet!

Dette er første gangen jeg leser noe om japansk mafia, og det var forferderlige greier! Her er det kun penger og rå makt som gjelder, en avkappet fingertupp er vanlig angring! Hele boka var intenst og spennende. Fine hovedpersoner. Jeg liker bøker fra bank- og finansmarkedet, tror det er store unndragelser og mye kriminalitet i virkeligheten også på dette området.

Selv om boka var på over 400 sider, føltes den ikke for lang. Veldig lettlest, med mange veldig korte kapitler. Slikt sett kan den sammenlignes med Postcard killers av Marklund. Jeg likte ikke boka hennes, men Kristensen klarer å få til intensiteten, rask handling, men samtidig også nok informasjon til meg som leser slik at jeg får med meg alt, og har mulighet til å tenke selv underveis. Ikke noe som er for opplagt. Løsningen og slutten var veldig bra!

Litt frustrert over karrieremennesker som prioriterer jobben fremfor barnet, og som utnytter sin alt for snille eksmann. Heldigvis tok hovedpersonen lærdom av det etterhvert, og det gjør at jeg likte henne enda bedre.

Absolutt en favorittbok, og jeg gleder meg enda mer til bokbadet på Nes Bibliotek 3. desember 2012!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Etterlenget og kjærkommen bok om Annika Bengtzon. Jeg var noe skuffet etter forrige bok, da jeg synes Annika ikke fikk en fremtredende nok rolle. Heller ikke Fasadefall var ikke Annika ute i så hardt vær som hun har vært i flere av de tidligere bøkene, men i denne boka var hun allikevel mer aktivt med i forhold til forrige bok.

Historien om Schyman og historien om Nina bidrar veldig til at dette er en veldig god krimbok, spenning i flere parallelle historier. Forventningene blir ikke innfridd fullt ut, men det skal godt gjøres etter de åtte første bøkene som jeg synes var kjempegode. Ser frem til neste bok fra Marklund!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Herlig ungdomsbok, som jeg som voksen også hadde stor glede av. Veldig godt lest av Axel Aubert som innleser av lydboka. Egeland klarer å skrive godt både for voksne og ungdom, noe denne boka er et bevis på.

Bra spenningsnivå og spenningskurve, historieformidling, gode beskrivelser, flere elementer som gjør at jeg synes dette var en god bok. Anbefales til alle ungdom, og alle voksne som kvier seg for å gå løs på tykke "mursteiner" av noen bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok, som det virkelig var en stor fornøyelse å høre på. Fire forskjellige innlesere, på både bokmål og nynorsk, bidro til at dette ble en stor opplevelse!

Flatland klarer virkelig å skildre følelsene til alle impliserte på en så god måte, at en føler en er midt blant personene som beskrives.

Fortellermåten til Flatland er utrolig bra, og det griper meg veldig. Var veldig spent på denne boka som vi hadde i lesesirkelen på biblioteket, og dette overgikk alle forventingene. Er nå i gang med bok nr 2, og den virker minst like bra!

Flatland er så ung enda, så her er det store muligheter for at det kan komme mange gode litterære perler enda. Gleder meg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Endelig! Fantastisk oppfølger! Åsa Larsson kan skrive fengende krimbøker! Dette var virkelig verdt å vente på synes jeg!

Jeg har likt de fire første bøkene om Rebecka Martinsson veldig godt. En stor del av årsaken til at jeg liker bøkene så godt, er Larssons beskrivelse av menneskene, naturen og de mellommenneskelige forholdene. Jeg elsker Rebecka og hennes måte å være på og tenke på. Hennes væremåte ovenfor sjef og kollegaer er bare herlig, og hun takler godt både en innimellom dårlig sjef og håpløse kollegaer. Hun går sine egne veier, men hun kommer alltid frem med hodet hevet, og en løst sak!

Larssons kombinasjon av nåtidens aktuelle sak og et kjærlighetsforhold for hundre år siden er flott knyttet sammen. Jeg storkoste meg med lesingen av denne boka, og hadde problemer med å legge den i fra meg. Brukte bare litt over en helg på den. Oppbyggingen av spenningen, og informasjonen til meg som leser, synes jeg bare er helt topp. Ingen dødpunkter i boka, bare spennende og interessant lesning!

Når jeg er inne i boka, og lever meg inn i handlinga, klarer jeg ikke å se om det er noen svakheter med oppbyggingen av plottet, om det er svakheter i løsningsmetoden, eller om det er andre elementer som forfatteren har brukt lettvinte snarveier til, jeg bare er der, midt inne i handlingen, og nyter det hele! Og det er så godt!

Jeg håper virkelig at Larsson ikke bruker så lang tid på neste bok, det blir vanskelig å vente så lenge en gang til! Jeg må snart få vite hvordan det går med forholdet til Måns, hvordan Krister klarer seg videre, hvordan Rebecka innretter sitt privatliv alene eller sammen med noen. Det er helt klart flere ting som Larsson har å skrive videre på, og jeg er sikker på at hun også klarer å komme på et godt plott minst en gang til!

Dette er en spennende og leseverdig krim, som jeg anbefaler på det sterkeste til alle elskere av krim og spenning! Det er en stor fordel å lese bøkene i riktig rekkefølge, da jeg synes historiene til hovedpersonene er vel så viktige elementer i denne serien som krimplottet.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Herlig spenning! Tegenfalk har virkelig klart å skrive en bok som gjør at jeg gleder meg veldig til de to neste i trilogien!

Dette var et litt annerledes plott enn jeg har vært borti tidligere, og det er veldig artig når forfatterne klarer å finne på noe helt nytt! Hva er det som gjør at tilsynelatende helt vanlige mennesker gjør ufattelige handlinger? Boka går i et passende langsomt tempo, helt til det tar av på slutten. De siste sidene er intense, og jeg begynner nesten å svette bare ved å tenke tilbake på boka!

Jonna og Walter er to herlige politifolk som jeg gleder meg til å følge videre. Boka beskriver personene godt, og vi blir ganske godt kjent med dem gjennom sidehistoriene.

Alle bøkene i serien er utgitt på svensk allerede, så det er nesten så jeg har lyst til å få tak i de svenske bøkene for fortest mulig å følge hovedpersonene videre. Gleder meg virkelig til å lese mer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde store forventninger til denne oppfølgeren om Sebastian Bergman, og de fleste forventningnene ble innfridd. Mye av handlingen foregår på fjellet, og det er gode beskrivelser. Videre blir vi enda bedre kjent med Bergman. Ofte opplever jeg ham som egoistisk og selvsentrert, men etterhvert som vi blir bedre og bedre kjent med ham, får jeg litt mer symptati for ham.

Plottet var kanskje ikke av det beste denne gangen, men allikevel var dette en god krim! Skal helt klart lese mer om Bergman når neste bok kommer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Dolly DuckMayHarald KEivind  Vaksvikleser42Readninggirl20Ester SRandiTanteMamieIngvild SChrissieTor Arne DahlOleBertyRoger MartinsenMonica CarlsenHilde H  HelsethDemeterJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenJulie StensethEileen BørresenIngunn SInger-LiseEllen E. MartolToveSynnøve H HoelKirjalabyrinttigretemorTorill Elisabeth RevheimStine SevilhaugKitsuneNorahmoiraRita KathrineTine SundalAnniken BjørnesAnniken LBookiacKirsten Lund