Langs Silkeveien i Sentral-Asia

av (forfatter) og Torunn Berge (illustratør).

Omnipax 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Mettes eksemplar av Langs Silkeveien i Sentral-Asia

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Usbekistan, Kasakhstan, Kirgisitan, Tadsjikistan og Turkmenistan - fem land langs Silkeveien i Sentral-Asia. Byer med navn som tatt ut av eventyr fra "Tusen og en natt", like eventyrlige i virkeligheten: Samarkand, Tasjkent, Bukhara...

Fem land med rike naturressurser og store miljøkatastrofer. Med en gammel kultur og en blodig historie. Her herjet Djengis Khan og Aleksander den store. Marco Polo la ut på sin lange reise mot øst, og kinesiske keisere sendte sine ambassadører til Vesten. Tett sammenvevd med landenes egen historie er historien om silken, stoffet som først ble produsert i Kina for 4500 år siden, og som ga navn til dette nettverket av ferdselsårer som kalles Silkeveien.

I tekst og bilder forteller forfatteren om opplevelser fra reiser på kryss og tvers i disse landene, om moderne stater, vakker natur, fantastiske kulturminner, et blomstrende folkeliv og gjestfrie mennesker.

Bokdetaljer

Forlag Omnipax

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788253036250

EAN 9788253036250

Omtalt sted Sentral-Asia

Språk Bokmål

Sider 135

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Ei kort og lettlest bok med mange bilete og stort sett fakta-tekst av ulik karakter, og om dei tidlegare Sovjetrepublikkane med «stan» som ending; Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan. Forfattaren har reist ein del i desse landa sjølv, og har såleis god kjennskap til geografi, folk og kultur.

Når eg likevel endar opp med å vere litt skuffa over boka, er det fordi eg hadde venta at den i større grad skulle innehalde skildringar av forfattaren sine reiser i desse landa. Der er for så vidt enkelte slike skildringar, og desse er etter mitt syn dei mest interessante delane av boka. Men i det store og heile dominerast boka av faktaopplysningar som ein like godt kunne ha leita opp på wikipedia.

Boka er leseverdig, og for den som søker lettfatta leksikalske tekster om desse landa er den heilt ypperleg. Men for den som vil lese reiseskildringar trur eg det vil vere bryet verdt å sjå seg om etter ei anna bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Veistandarden er preget av både lite penger i statskassa og mye nedbør i deler av året. Vi passerer flere strekninger med veiarbeid. Der myldrer det av menn i blå, like arbeidsklær og med kalotter på hodet.
"Chinese prisoners", sier Hazerat og forteller at Tadsjikistan henter billig arbeidskraft fra fengslene i Kina, som er nabolandet i øst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Timur Lenk er kjent for sin hensynsløse og brutale krigføring. Han gjenerobret store deler av mongolenes rike på kort tid, og imperiet hans strakte seg fra Middelhavet til Kinas grenser. Bare i Nord-India ble fem millioner drept under hans hærtokt, og man har beregnet at han var ansvarlig for at så mange som 17 millioner mennesker døde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Sofies verden - roman om filosofiens historie" av Jostein Gaarder
  • "Da Vinci-koden" av Dan Brown
Alle bokanbefalinger for dette verket