Herr Fikrys litterære liv

av (forfatter) og Lisa Vesterås (oversetter).

Silke 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.66 (96 terningkast.)

198 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Jane Foss Haugens eksemplar av Herr Fikrys litterære liv

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Bibliotek (ferdiglest)

Lesedato

2019

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

A.J. Fikry er ingen lykkelig mann, og bokhandelen hans på den lille øya nordøst for New York har tapet magien. Etter at A.J. mistet sin kone, tilbringer han kveldene med en flaske vin istedenfor med en bok. Han trekker seg tilbake fra folk og blir vanskelig å ha med å gjøre. Øyboerne rister på hodet og vet ikke hva de skal gjøre for å hjelpe sin bokhandler.En morgen våkner A.J. etter nok en kveld med altfor mye vin. Til sin forskrekkelse oppdager han at den verdifulle førsteutgaven av Edgar Allen Poes debutbok er stjålet! Og med den forsvinner A.J.s håp om å ha råd til å flytte fra øya og skape seg et annet liv.Men tragediene følges av et mirakel. Innerst inne i bokhandelen, like ved den lille avdelingen med barnebøker, finner A.J. en dag et barn, ei lita jente. Ved siden av henne ligger det et brev. Der står det at jenta heter Maya, at hun er to år gammel og at moren hennes ikke greier å ta seg av henne. Moren har etterlatt Maya på det beste stedet hun kan tenke seg - hos noen som elsker bøker - og hun ber A.J. om å ta godt vare på den lille.Dette snur opp ned på alt. Magien har vendt tilbake til bokhandelen på øya Alice!

Bokdetaljer

Forlag Silke

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788282700832

EAN 9788282700832

Omtalt sted Massachusetts

Språk Bokmål

Sider 272

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

16 41 30 8 1 0

Bokomtaler

Gledet meg til lese denne boken, men ble skuffet, den er litt for lettbent, ok sommerlektyre, men hadde forventet mer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

MÅ leses av alle bokelskere. Nydelig skrevet, en perle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En bokhandel kan være en magisk verden. Det var bokhandelen på øya Alice utenfor Cape Cod i USA. Men da bokhandlerens kone døde i en bilulykke og bokhandleren selv ble bitter og kranglevoren og stadig prøvde å drukne sorgen i alkohol forandret saken seg. En markedskonsulent fra et lite forlag kommer en dag for å presentere forlagets vinterliste. Hun blir ganske bryskt mottatt, men har likevel satt varige spor - viser det seg. En dag dukker det opp en ung kvinne med en datter på ca 2 år. Datteren plasserer hun i bokhandelen før hun tar selvmord ved å drukne seg i sjøen. Det blir klart etter hvert at barnet har en tilknytning til øya. A.J. Fikry, bokhandleren, tar seg av barnet over helga inntil barnevernet kan overta. Han har ingen erfaring, har aldri hatt egne barn, men har prøver å finne svar via internett: hva skal et barn spise, hvordan skal det stelles etc. Han ender opp med å adoptere lille Maya, som ganske fort kaller ham pappa. Dermed vokser den lille jenta opp i bokhandelen, mellom bøkene og i leiligheten som ligger i 2. etasje. Hun lærer seg fort å elske bøkene og alle kundene som kommer innom. Alle liker å snakke med denne intelligente, lille damen og bokhandelen får et skikkelig oppsving. De arrangerer lesesirkler, og politimannen som knapt har lest en bok før blir leder av en krim-leseklubb.

I starten av hvert kapittel presenterer bokhandleren en novelle han er glad i. Det er også en oversikt over disse bakerst i boka. Ellers skjer det så mangt, både triste og morsomme ting. Alt i alt er fornøyelig roman som anbefales både for unge og gamle!

EMN

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var en nydelig bok. Lettlest, lun og skjønn. Jeg leste den ut på en dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forlagets omtale:

A.J. Fikry er ingen lykkelig mann, og bokhandelen hans på den lille øya nordøst for New York har tapet magien. Etter at A.J. mistet sin kone, tilbringer han kveldene med en flaske vin istedenfor med en bok. Han trekker seg tilbake fra folk og blir vanskelig å ha med å gjøre. Øyboerne rister på hodet og vet ikke hva de skal gjøre for å hjelpe sin bokhandler. En morgen våkner A.J. etter nok en kveld med altfor mye vin. Til sin forskrekkelse oppdager han at den verdifulle førsteutgaven av Edgar Allen Poes debutbok er stjålet! Og med den forsvinner A.J.s håp om å ha råd til å flytte fra øya og skape seg et annet liv. Men tragediene følges av et mirakel. Innerst inne i bokhandelen, like ved den lille avdelingen med barnebøker, finner A.J. en dag et barn, ei lita jente. Ved siden av henne ligger det et brev. Der står det at jenta heter Maya, at hun er to år gammel og at moren hennes ikke greier å ta seg av henne. Moren har etterlatt Maya på det beste stedet hun kan tenke seg - hos noen som elsker bøker - og hun ber A.J. om å ta godt vare på den lille. Dette snur opp ned på alt. Magien har vendt tilbake til bokhandelen på øya Alice!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gir så og si aldri seksere, men denne er helt klart verdt det.En fantastisk historie om en liten,grumpy kar som driver en liten bokhandel langt uti nowhere.Men livet snus oppned etter flere hendelser,som gjør at Herr Fikry ser seg selv i et helt nytt lys.Jeg vil ikke røpe handlingen mer enn det,men jeg vil si at jeg synes historien minte meg på en rar måte om "En mann ved navn Ove." Vi må huske på at det finnes alltid grunner til at folk er som de er.Vi vet aldri hvilke historier
de bærer på. Dette,pluss at boken i seg selv er en kjærlighetserklæring, som "Vindens Skygge" for en del år tilbake også var-til bøker.

Og i likhet med herr Ove så liker man Herr Fikry på slutten av boka-det kan jeg love deg.

Jeg elsket den, og ser slett ikke vekk ifra at jeg kommer til å lese mer av Zevin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg simpelthen ELSKET denne boka! Les omtalen min her: https://bokelskerjane.blogspot.com/2019/07/herr-fikrys-litterre-liv-av-gabrielle.html

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken er så søt.. Er på side 115 og koser meg så.. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Koselig og søt bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er forutsigbar og samtidig overraskende. Trist men samtidig feel good. Innholdsrik men lettlest. Overfladisk men tankevekkende. En av de bøkene jeg leste saaakte på slutten fordi jeg ikke ville den skulle ta slutt. En av de bøkene jeg gleder meg til å lese på nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vi leser for å få en bekreftelse på at vi ikke er alene. Vi leser fordi vi er alene. Når vi leser, er vi ikke alene. Vi er ikke alene.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Maya begynner alltid med å lukte på en bok. Hun tar av omslaget og legger det over ansiktet, med klaffene bak ørene. De fleste bøkene lukter litt som pappas såpe, og av gress, havet, kjøkkenbordet og ost.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hva er det som gjør bøker så forskjellige, tenker han, fordi de er det, rett og slett. Vi må se på innsiden. Vi må tro. Vi må tåle å bli skuffet innimellom, sånn at vi kan bli begeistret av og til.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Nic var den snille av oss. Jeg er den slemme. Jeg giftet meg med en slem mann også. Og jeg vet at slemme får som fortjent, men å, som vi hater å være alene.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hva er det som er så flott med tiden? A. J. tenker ofte at alt som er bra i verden, skjæres vekk litt etter litt, som fettranden på et kjøttstykke. Først var det platebutikkene, så videobutikkene, så aviser og magasiner, og nå er til og med de store bokhandlerkjedene i ferd med å forsvinne.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"En bokhandel tiltrekker seg de rette menneskene. Bra mennesker, som A. J. og Amelia. Og jeg liker å snakke om bøker med folk som liker å snakke om bøker. Jeg liker papir. Jeg liker følelsen av en bok i baklomma. Jeg liker lukten av nye bøker."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vi må huske på at det finnes alltid grunner til at folk er som de er. Vi vet aldri hvilke historier
de bærer på

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det beste med julen er at den går over, synes A.J.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her skal jeg legge inn bøkene jeg kan krysse av på listen etterhvert


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min favorittliste for 2015


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

1: A book made into a movie already seen: John Boyne "The Boy in the Striped Pyjamas"
2: True crime: Karin Fossum, "Elskede Poona" (The indian bride)
3: The next book in a series you started: Peter May, "The Lewis Man"
4: A book involving a heist: J.K. Rowling, "Harry Potter and the Deathly Hallows" (#7)
5: Nordic noir: Arne Dahl, "Innland" (English title: "Hunted")
6: A novel based on a real person: Thomas Keneally, "Schindlers Liste"
7: A book set in a country that fascinates you: Peter May, "The firemaker" (China)
8: A book with a time of day in title: Kazuo Ishiguro, "The remains of the day"
9: A book about a villain or antihero: Javier Marias, "Forelskelsene" (The Infatuations)
10: A book about death/grief: P. Carmona-Alvarez "The weather changed, summer came...
11: A book w. a female author who uses male pseudonym: Galbraith, The Cuckoo's Calling
12: A book with an LGBTO+protagonist: David Ebershoff, "The danish girl
13: A book that is also a stage play or musical: Nikos Kazantzakis, "Fortell, Zorbas, fortell"
14: A book by author of different ethnicity than you: Chigozie Obioma,"The fishermen
15: A book about feminism 1: Vigdis Hjorth «Arv og Miljø»" (Wills and Testaments)
16: A book about feminism 2: Chimamanda Ngozi Adichie, "we should all be feminists"
17: A book about mental health: Gail Honeyman, Eleanor Oliphant is Completely Fine
18: A book you borrowed or was given to you as a gift: Zeshan Shakar, Tante Ulrikkes Vei
19: A book by two authors: Kepler, "Stalker"
20: A book about/involving sport: J.K.Rowling, Harry Potter & the Chamber of Secrets (#2)
21: A book by a local author: Agnes Ravatn, "Fugletribunalet" (the bird tribunal)
22: A book with your favorite color in the title: Peter May "The Black House"
23: A book with alliteration in title: J.K.Rowling, Harry Potter & the Philosopher's Stone (#1)
24: A book about time travel: J.K.Rowling, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (#3)
25: A book w. a weather element in title: Ninni Schulman, The girl with snow in her hair
26: A book set at sea: Jón Kalman Stefánsson, "Himmelrike og helvete" (Heaven and hell)
27: A book with animal in the title: Harry Potter and the Order of the Phoenix, Book 5
28: A book set on a different planet: Douglas Adam "The Hitchhiker's Guide To The Galaxy
29: A book with song lyrics in the title: Haruki Murakami, "Norwegian Wood"
30: A book about or set on Halloween: Agatha Christie, "Hallowe’en Party"
31: A book w. characters who are twins: JK.Rowling,Harry Potter&the Half-Blood Prince(6)
32: A book mentioned in another book: Graham Greene, "Brighton Rock" (in "Matilda")
33: A book f. celebrity book club: Haddon,The Curious Incident of the Dog in t. Night-time
34: A childhood classic you've never read: C.S. Lewis: Narnia (Løven, heksa&kleskapet)
35: A book that's published in 2018: Elena Ferrante, "Kvelande kjærleik (Troubeling love)
36: A past Goodreads Choice Awards winner: Paula Hawkins, Piken på toget
37: A book set in the decade you were born: Sue Monk Kidd, Bienes hemmelige liv
38: A book you ment to read in 2017 but didn't get to: Margareth Atwood, Oryx and Crake
39: A book with an ugly cover: Erlend Loe, "Naiv, Super"
40: A book that involves a bookstore or library: Gabrielle Zevin: «Herr Fikrys litterære liv»
41: Your favorite prompt f. the 2015 Popsugar Reading Challenges: Robert Harris, Pompeii
42: A bestseller f. year you graduated high school: Haruki Murakami "Hear the wind sing"
43: A cyberpunk book: Axel Jensen, "Lul".
44: A book that was being read by a stranger in a public place: Peter May, The Chessmen
45: A book tied to your ancestry: Anne K. Elstad, Folket på Innhaug (People of Innhaug)
46: A book with fruit/vegetable in the title: Kris Holloway, "Monique and the Mango Rains"
47: An allegory: Kazuo Ishiguro: En kjempe begravd (a buried giant)
48: A book by author with same first name as you: TORILL Brekke, Alle elsket moren din
49: A microhistory: Giulia Enders, "Sjarmen med tarmen" (...charming science of your gut)
50: A book about a problem facing society today: D. Vitanzas, "Dette livet eller det neste"
51: A book recommended by someone else taking the Popsugar Reading Challenge: J.K.Rowlings: "Harry Potter and the Goblet of Fire (#4)"


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ulike bøker jeg ønsker meg :


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som jeg håper å lese en gang.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Bokhandelen på Broadway - roman" av Deborah Meyler
 • "Bokhandlerens beretning - roman" av Charlie Lovett
 • "Høytleseren på 06.27-toget" av Jean-Paul Didierlaurent
 • "Bryllupsbiene" av Sarah-Kate Lynch
 • "Håp i høstfarger" av Susan Meissner
 • "Alt jeg ikke sa" av Celeste Ng
 • "En oversikt over forsvunne ektemenn" av Natasha Solomons
 • "Hr. Penumbras døgnåpne bokhandel - en fantasyroman for Google-generasjonen" av Robin Sloan
 • "Sannheten om Audrey Wilde" av Eve Chase
 • "Hvit død" av Robert Galbraith
 • "Siste samling på jentenes bensinstasjon - roman" av Fannie Flagg
 • "Jordfast" av Graham Norton
Alle bokanbefalinger for dette verket