Tekst som har fått en stjerne av Tom-Erik Falla:

Viser 1 til 20 av 165:

Jeg er bibliotekar. Bibliotekarer vet alt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jan-Erik Fjell "Gjemsel"

En ung kvinne blir funnet drept. To år tidligere rømte seriemorderen Stig Hellum under en fangetransport. Drapet bærer hans signatur, og Anton Brekke vet to ting med sikkerhet: Stig Hellum har våknet fra dvalen. Og han kommer ikke til å stanse av seg selv.
Texas, 2006. Om få timer skal den dødsdømte fangen Nathan Sudlow henrettes. I 11 år har han tiet. Nå forteller han sin historie til pater Tom Sullivan.
Hva er sammenhengen mellom Stig Hellum og Nathan Sudlows rystende beretning? Anton Brekke får ansvaret for den pågående drapsetterforskningen, og han blir umiddelbart konfrontert med det eneste han tror på: ondskap
Mange har ventet på ny bok fra Jan-Erik Fjell med Anton Brekke i hovedrollen, og endelig er den her. Boka er i samme stil som de foregående, der forfatteren nøster opp både en gammel og en ny sak. Men hva har sakene felles?
Boken er godt skrevet, i kjent Fjell-stil, men er likevel ikke forfatterens beste bok. I «Gjemsel» kommer Magnus Torp nærmere Anton, men jeg savna noe mer om Nathan Sudlow, og jakten på gjerningspersonen ble i overkant kaotisk. Boka er veldig lettlest, jeg leste den ut på to dager. Jeg likte nok den forrige, «Lykkejeger», bedre, men jeg ser frem til neste bok fra Jan-Erik Fjell, og anbefaler absolutt «Gjemsel» videre.
Karakter 5.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter en fantastisk start på serien, nølte jeg litt før jeg gikk løs på 1968 (pga. anmeldelser her inne). Men hekta som jeg er på JG, kunne jeg ikke la den ligge. Med lave forventninger gikk det bra. Ble litt skumlesing. De som dreper drømmer ... er litt det samme. Rettsreferatene på slutten var traurige saker!

Syns serien har endret seg fra familiekrønike til selvbiografi om JGs harde år, og er derfor meget skeptisk til fortsettelsen. Noen som har lest den allerede?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vet ikke helt hva jeg forventet da jeg plukket opp denne, men jeg tror den overgikk forventningene. En gud, hans lærlinger, et meget spesielt bibliotek, interessante karakterer, jordens og universets undergang. Denne må dere sjekke ut!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Ah, Carolyn. You're louder and clumsier than ever. You'll be a real American soon."

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig spennende,og bra skrevet. Den er vel litt i overkant fantasifull og konspiratorisk, og derved litt mindre realistisk, men absolutt noe av det bedre når det gjelder norsk krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I kirkens øyne var Bibelen den farligste av alle bannlyste bøker, især oversatt til fransk eller engelsk, og med merknader i margen som forklarte hvordan visse avsnitt beviste riktigheten i den protestantiske lære. Prestene hevdet at vanlige folk ikke var i stand til å tolke Guds ord riktig og trengte veiledning. Protestantene hevdet at Bibelen åpnet folks øyne for prestestandens feil. Begge sider så det å lese Bibelen som hovedsaken i den religiøse konflikten som herjet Europa.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Når en mann er forvisset om at han kjenner Guds vilje, og er fast bestemt på å utføre den, samme hva det koster, er han det farligste mennesket i verden.»

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Under en middag på Akershus festning, blir Fredrik Beier kontaktet av journalist Benedikte Stoltz. Hun spør ham ut om faren og hans fortid, noe Beier vet null og niks om. Benedikte er på jakt etter en rapport som kan velte mektige samfunnstopper. Ikke lenge etter blir mannen som skrev rapporten funnet brutalt drept, og Benedikte er som sunket i jorden.
Ettersom etterforskningen skrider fram, får Fredrik Beier glimt av sin egen fortid. En hemmelighet han ikke har visst om truer med å komme til overflaten.

Bra slutt på trilogien om Fredrik Beier og Kafa Iqbal.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

The shiny raindrop fell from the sky, through the darkness, toward the shivering lights of the port below.

«Macbeth» by Jo Nesbø

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden skulle han fortelle henne at historien deres egentlig begynte i Den kongelige ungarske opera, kvelden før han tok Vest-Europaekspressen til Paris. Året var 1937; måneden var september, kvelden kald for årstiden. Broren hadde absolutt villet ha ham med i operaen, som en avskjedsgave.
- Den usynlige broen, av Julie Orringer

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fantastisk god oppfølger til Og bakom synger skogene. Veldig gode skildringer av Dauingfjell. Jeg er bergtatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min favoritt-roman av Jan Kjærstad var tidligere Normans område, nå tror jeg kanskje det er Berge. En viktig bok å lese - lurer på om den ikke burde hatt en oppfølger jeg?
Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva kan vi, når det kommer til stykket, få ut av alltid å se tilbake og klandre oss selv hvis livet ikke er blitt slik vi kunne ønske?...Hvilken hensikt har det å spekulere for meget på hva man kunne eller ikke kunne ha gjort for å styre den kurs livet slo inn på?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Å gi avkall på fakta er å gi avkall på friheten. Hvis ingenting er sant, kan ingen kritisere makten, siden det ikke finnes noen fast grunn å gjøre det fra. Hvis ingenting er sant, er alt blendverk. Den feteste lommeboken betaler for de sterkeste lysene.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Man tror man har styring, har klar retning, men når man ser seg tilbake, er livet en sikksakkstrek med slump i hver vinkel.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Evolusjonen er blind og renner som en elv gjennom tiden. Den bryr seg ikke om taperne som blir borte på veien.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LailaCaroline Ekornes JohannessenChristofer GabrielsenEgil KristiansenTine SundalHarald KKaroline in WonderThomas KlakeggLilleviDolly DuckHildeE .Wenche VargasJeanetteLibraritas vEivind  VaksvikRufsetufsaKristin F. JørgensenTrygve JakobsenCtinaFrank Rosendahl SlettebakkenKarin BergGrete AastorpHeidiIngunn SJanne BrovoldHedvigsiljehusmorGro-Anette SlettebøRune U. FurbergLinn HaugMonica  SkybakmoenAtmanHelenefornixmgeThereseErlend Rødal VikhagenJulie StensethRoger MartinsenIngeborg