Tekst som har fått en stjerne av MiuMiu:

Viser 1 til 20 av 39:

Man blir kanskje en smule skeptisk når forlaget bruker så mye ressurser og energi på å pushe en bok fra 1965, men denne lever så til de grader opp til hypen. Alle gode ord du har hørt om denne er sannsynligvis sanne.

Jeg kan ikke huske sist jeg lå våken til klokken tre om natten for å bli ferdig med en bok. Vakkert, melankolsk, ettertenksomt og sårt, men ikke nødvendigvis trist. Språket er utsøkt nydelig.

At en så storartet roman nesten var glemt i så mange år kan jo få oss til å lure på hvor mye annet magisk som finnes der ute...

Godt sagt! (50) Varsle Svar

(Fredriksen visste nok alt som er å vite om maskiner! Og han likte dem. Jeg synes de er litt nifse. Et vannhjul kan gå an, men der går grensen også. Allerede glidelås gjør meg litt mistenksom. Jokserens morfar hadde glidelås i buksen, og en gang satte låsen seg fast og gikk ikke an å åpne mer. Der kan man se.)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er all right med overraskelser, men vi vil helst lage dem selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er en ruskete dag i Stavanger, himmelen er tung og grå, og regnet har lagt seg over byen helt siden mørket slo lyset på.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det blir bare en kort tur, tenkte han. Måtte den vare evig!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Poets are always taking the weather so personally. They're always sticking their emotions in things that have no emotions.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lydia skriver opp visdomsordene i en rød bok som hun har liggende i den nederste kjøkkenskuffen. Det er fint å tenke på når dagene er grå. En hel skuff full av trøst.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Da Henry Stanley lette etter David Livingstone i Afrikas jungel, forbauset det ham at de innfødte bærerne stadig satte seg ned. «Hvorfor gjør dere det?» spurte han. «Dere er jo ikke trette?» «Vi må bare sette oss litt,» svarte de, «slik at sjelen kan nå igjen kroppen.»

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dagen etter begynte pappa på sommarprosjektet. Det gjer han kvar sommar. Prosjektet er som regel noko stort og vanskeleg som skal byggast. Og det er alltid mamma som har bestemt det.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg hadde så tydelig merket at når jeg sultet litt lenge av gangen var det likesom min hjerne rant meg stille ut av hodet og gjorde meg tom.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg føler medlidenhet for de stakkars menneskene som ikke kjenner til lesningens lyst.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kanskje ikke hvis du ikke likte den på ungdomsskolen. Jeg leste den da jeg var ca fjorten, og den gjorde et uutslettelig inntrykk... Likte veldig godt måten den var skrevet på, jeg-personen Ponyboy snakket liksom direkte til meg. Filmen som kom en del år senere nådde ikke opp til boka, selv ikke med et stjernelag av unge kjekkaser... Matt Dillon, Patrick Swayze, Ralph Macchio, Rob Lowe, Emilio Estevez...men historien ble feil på film.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The Universe - some information to help you live in it.

1 Area: Infinite.
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy offers this definition of the word "Infinite".
Infinite: Bigger than the biggest thing ever and then some. Much bigger than that, in fact, really amazingly immense, a totally stunning size, real "wow, that's big", time. Infinity is just so big that by comparison bigness itself looks really titchy. Gigantic multiplied by colossal multiplied by staggeringly huge is the sort of concept we're trying to get across here.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Man glemmer det man vil huske og husker det man vil glemme"

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg ga opp etter kapittel 6, da jeg skjønte at denne ville det ta år og dag å lese. Ingenting som fenget meg, og handlingen virket like kjedelig som hovedpersonen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg syns Paul holder seg godt,jeg, dette er slett ingen gammelmanns resignasjon. Har heller ikke tenkt på ungdommelig pågangsmot som typisk særtrekk ved tidligere bøker,men derimot refleksjon og sorg, slik vi også finner i Sunset Park. Har vært hekta på boka til siste side, hovedkonflikten mellom far og sønn er gripende. Men jeg må tenke mer over hvor god jeg egentlig syns helheten er.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dårlig sammenligning. Man kan se film på DVD også, man MÅ ikke ha et 70mm-framviser stående i stua (har faktisk hørt om en som hadde det :-) ). Det å lese elektronisk er en tilvenningsprosess og jo yngre man er jo fortere går overgangen. Innhold er konge, innpakningen er mindre viktig i det lange løp. (Nå ser jeg forresten at jeg svarer på et ni månedere gammelt innlegg, men jeg lar det nå stå).

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Elizabeth: I have no more sons of the royal blood for thee to slaughter.

Richard: You have a daughter...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

ha, ha! Kom ikke her og si at fotball ikke er kultur og god litteratur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det krever enorm viljestyrke, flaks og dyktighet for å bli først.
Men det krever et gigantisk hjerte å være nummer to.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

TonjeLilleviHanneTor Arne DahlHilde H  HelsethSynnøve H HoelTanteMamieThomas KihlmanRolf IngemundsenKirsten LundGroHarald KToveBeathe SolbergAvaAnne Lise JohannessenMarianne  SkageHilde VrangsagenEli HagelundDolly Duckleser42Rune U. FurbergBertyIdaKuboaaTurid KjendliegretemorTine SundalEileen BørresensiljehusmorStine SevilhaugRoger MartinsenIngeborg GsveinBerit B LieEivind  Vaksvikingar hConniePålMerete