Tekst som har fått en stjerne av Lisbeth Bula:

Viser 1 til 7 av 7:

Skikkelig sterk bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Morsomt, jeg satt akkurat og anbefalte denne på bokelskertreffet i Oslo ikveld. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skriver om meg Du leser om deg

Godt sagt! (5) Varsle Svar

hva er det som får deg til å ville fortsette på en bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde enorme forventninger til Murakami, og var helt sikker på at han skulle være forfatteren for meg. Alle med samme smak som meg skrøyt ham opp i skyene, og Kafka på stranden skulle være den beste boka.

Jeg skjønte veldig fort at Kafka på stranden ikke er mi greie. Likevel fortsatte jeg å lese, jeg skulle lese hele boka, siden dette skulle være den perfekte boka for meg.

Dersom du liker svulstige beskrivelser av en tenåringsgutt tanker, er betatt av tanken på at mennesker har en sjel, liker overtydelighet og karakterer som har fått døtta inn kulturelle referanser i brorparten av replikkene, er Kafka på stranden romanen for deg. Det er den ikke for meg.

Det kan hende jeg en gang prøver meg på noe annet av Murakami. Kanskje Norwegian wood (jeg likte filmen ganske godt) eller kanskje noen noveller, Etter skjelvet, for eksempel, men det blir nok lenge til.

Én ting har jeg i hvert fall lært av å lese Kafka på stranden: Å stole på min egen smak. Det er greit å avbryte bøker jeg skjønner ikke er mi greie, uansett hvor store forventninger jeg har hatt på forhånd. Det finnes jo alltid en alt for stor haug med andre bøker og venter på meg.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Denne boka preges av brå kast og voldsomme, usannsynlige hendelser hele veien. Hensikten er jo å skrive spennende og engasjerende. I stdet opplevde jeg det som spekulativt og manipulerende - skrevet etter oppskrift. Jeg tror heller ikke på hypnotisøren og hans terapi. Slik kan det ikke ha foregått på svenske sykehus. Det river bunnen ut av historien.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En av de beste og mest urovekkende bøkene jeg har lest. Uhyggelig er det rette ordet. Når hovedpersonen for alvor kommer inn i monologen sin, får jeg assosiasjoner til Raskolnikov. Deichman har startet blogglesesirkel, og denne måneden leser vi Besøket! Sæterbakken er derfor miniintervjuet om Besøket på lesesirkel.wordpress.com

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

EvaCatharinaKaren RamsvikRisRosOgKlagingHeidi HoltanDemeterAvaAkima MontgomeryTove Obrestad WøienRandiReadninggirl30Kristine LouiseEgil StangelandAnneWangBjørg L.Jenny Dahl BakkenStig TTanteMamieDolly DuckKirsten LundConnieTone SundlandHarald KLilleviBeathe SolbergTor Arne DahlJakob SæthreEllen E. MartolRuneLailaTurid KjendlieHallgrim BarlaupJulie StensethEivind  VaksvikIngunn ØvrebøHeidiVibekeKjerstiAnne Berit Grønbechgretemor