Tekst som har fått en stjerne av Catrine Munster:

Viser 1 til 3 av 3:

I motsetning til de andre dagbøker og biografier jeg har lest var Alf Nielsen relativt lite aktiv i motstandskampen og hadde derfor ingenting å fortelle under forhørene. Det må være en spesiell følelse å bli utsatt for tortur og vite at en ikke har informasjon en kan gi for å få en slutt på lidelsene. Jeg likte boken, men jeg synes den var noe kortfattet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dersom du er interessert i å vite mer om satanismen, anbefaler jeg deg å lese The Satanic Bible av Anton Szandor LaVey. Myten om at satanismen er et onde, synes jeg at du bør legge på hylla. Så langt har jeg fått et inntrykk av at egoet står i sentrum, i tillegg til at den satanistiske bibelen forteller oss at du kan gjøre hva du enn måtte ønske, så lenge du ikke skader en annen uten å ha tillatelse til å gjøre så. Det er faktisk et fint prinsipp, om jeg kan si så. Selv er jeg ingen satanist, men flere av ideene liker jeg, som blant annet at seksualitet kan ha mange former, og at det ikke er en synd å elske en annen av samme kjønn. Ellers kan jeg fortelle så mye som at selve "hekseritualene" som jeg kaller dem, er spennende, men kanskje ikke noe jeg selv vil benytte meg av.

I dette århundre sees det å fokusere på egoet som et onde, slik jeg ser det, men hvorfor kan det ikke være en god ting? Mange av oss sliter med å elske seg selv, og så vidt jeg har forstått det, bygger satanismen på at du skal ta deg selv på alvor og sette deg selv før andre mennesker. Såklart kan en se negativt på begrepet egoisme, men det trenger ikke være så! Har du tenkt på at for å være i stand til å elske et annet menneske, er du så og si nødt til å elske deg selv? I alle fall er det til å tro at du må akseptere deg selv, om ikke annet. Hvis ikke kan vedkommende avsløre fasaden, og alt du sitter igjen med er et stort hat rettet mot deg selv...

I The Satanic Bible blir en kjent med fordommer knyttet til satanisme, at du er din egen Gud, sex, hat og kjærlighet, bakgrunnsopplysninger, grunnleggeren av satanismen, religiøse helligdager, nytelse, teori og praksis for satanistisk magi og mye, mye mer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Absurdity, n. A statement or belief manifestly inconsistent with one's own opinion.

Admiration, n. Our polite recognition of another's resemblance to ourselves.

Acquaintance, n. A person whom we know well enough to borrow from, but not well enough to lend to. A degree of friendship called slight when its object is poor or obscure, and intimate when he is rich or famous.

Alliance, n. In international politics, the union of two thieves who have their hands so deeply inserted in each other's pockets that they cannot separately plunder a third.

Egotist, n. A person of low taste, more interested in himself than me.

Fork, n. An instrument used chiefly for the purpose of putting dead animals into the mouth.

Future, n. That period of time in which our affairs prosper, our friends are true and our happiness is assured.

Grave, n. A place where the dead are laid to await the coming of the medical student.

Life, n. A spiritual pickle preserving the body from decay.

Optimist, n. A proponent of the doctrine that black is white.

Painting, n. The art of protecting flat surfaces from the weather, and exposing them to the critic.

Patience, n. A minor form of dispair, disguised as a virtue.

Philosophy, n. A route of many roads leading from nowhere to nothing.

Pray, v. To ask that the laws of the universe be annulled in behalf of a single petitioner confessedly unworthy.

Religion, n. A daughter of Hope and Fear, explaining to Ignorance the nature of the Unknowable.

Telephone, n. An invention of the devil which abrogates some of the advantages of making a disagreeable person keep his distance.

War, n. God's way of teaching Americans geography.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Heidi BAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRufsetufsaCecilie EllefsenLilith NagelTheaAntheiaFrank Rosendahl SlettebakkenOdd HebæksiljehusmorRune U. FurbergHarald KAnne-Stine Ruud HusevågIreneleserSigrid Blytt TøsdalTine SundalReidun GranbergFindusKarin BergEileen BørresenSynnøve H HoelEmil ChristiansenDaffy EnglundIngeborg GMangosaft45MarianneKirsten LundmoiraTonesen81LilleviGroRandi BorgenChelsea BergSverre HoemNinaChristinaAnn Marlen EngerEllen E. MartolTonje-Elisabeth StørkersenMcHempett