Tekst som har fått en stjerne av Kristin:

Viser 1 til 20 av 369:

Har som nyttårsforsett å komme gjennom noen av de mange uleste bøkene i egne bokhyller, men i dag ble jeg typisk nok fristet av tre bøker som alle var utstilt på biblioteket. "Sauebondens liv", "Silkeveiene" og "Nilen - historiens elv" ble lånt. Så dermed blir nyttårsforsettet utsatt litt. Her på Vestlandet blir det gode forhold for å sitte inne og lese - ute er det vått og grått. God lesehelg til alle :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg la meg tett på deg i mine nyttårsforsetter for 2018. Som deltidsstudent ved siden av full jobb ble det lest mindre skjønnlitteratur enn vanlig, men jeg leste bøker fra alle verdensdeler unntatt Afrika, jeg leste 1800- og 1900-tallsbøker, jeg leste nye bøker, kun en skjønnlitterær på engelsk (og maaaange fagbøker), ingen på fransk, to for meg nye nobelprisvinnere og noen bøker fra bokhylla. Alt i alt en god spredning, tenker jeg.

Skal gjøre ferdig masteren i 2019, så det blir fremdeles en hovedvekt på faglitteratur, men jeg satser på kvalitet og variasjon fremfor kvantitet i år også:
- en bok fra de ulike verdensdeler
- to romaner skrevet før min fødsel
- to nobelprisvinnere
- to prisvinnende romaner (unntatt Nobelpris)
- to 2019-romaner
- en diktsamling

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har tre planer: lese Dickens i kronologisk rekkefølge...venter nå på Nicholas Nickleby fra bibben, lese H.C. Andersens eventyr og biografien jeg fikk til jul og den siste planen er innfallsmetoden! Det innebærer spennende anmeldelser her inne, noen av lesesirkelens valgte på sidelinjen og dykking inn i egen hylle! En plan til dukker opp når jeg skriver dette og det er å ha et gjennomsnitt på 3 bøker i måneden...er en sakteleser nemmelig! :o))

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Selv om jeg de 4 siste årene ikke har blitt ferdig med PopSugar Reading Challege gyver jeg løs med ny frisk iår, skal til og med prøve å komme meg gjennom Goodreads Reading challenge også, og har valgt 11 respektive 12 bøker. Jeg venter jeg med å spikre flere før jeg er nede i 4, siden jeg har kjørt meg fast før ved å velge bøker for tidlig. Leste litt over 160 bøker ifjor så det skulle gå bra. De siste årene har det også vært sommer leseutfordringer ved et eller flere bibliotek som jeg har prøvd meg på (vant en bok i Strömstad i 2017). Det skal være en på Instagram på Sarpsborg bibliotek, men smart telefonen min har for dårlig minne til at jeg kan laste ned programmet. Får bare følge med på oppslagene på biblioteket, siden jeg husker fra i fjor av at det var en bok i måneden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg likte nyttårsforsettet ditt :)
Jeg burde nok ha en leseutfordring som gikk ut på å lese alle uleste bøker i bokhyllen her hjemme, men jeg synes det er så spennende å følge ulike leseutfordringer. Det gir felleskap, og det gjør at jeg leser mer, for nå følger jeg med hva som rører seg i litteraturverden hele tiden.
Jeg henter inspirasjon fra ulike leseutfordringer, blant annet her inne. Jeg har en ide om å lese verden rundt. Jeg ønsker derfor i stor grad lese bøker fra andre verdensdeler, lese på engelsk og spansk, hente fra verdenslitteraturen og nobelprisvinnerne, m.m. Så i løpet av hvert så blir det lest litt av hvert.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Gjenlese de 27 bindene i Nye Hamsun Samlede (utgitt 2007-2009).
+ Edvard Hoems siste utgivelser, Karl Ove Knausgårds Om året (fire årstider i ett bind),
og de bøkene som skal fellesleses i "Lesesirkelen av 2014" (LS 2014).

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Jeg har satt meg to mål for 2019 når det kommer til bøker:
- Lese 100 bøker
- Ha færre enn 1400 uleste bøker i bokhylla ved slutten av året (1438 i dag)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Utfordringen for det nye året blir for meg å lese flere bøker fra egne hyller. og samtidig prøve å ikke fylle opp like mange nye....

Ellers har jeg hektet meg på 2 forskjellige leseutfordringer i år. 104 bøker tilsammen. 42 er fra egne hyller, så må vel si meg fornøyd med det. :-)

Godt nytt leseår til alle bokelskere! :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Mitt nyttårsforsett er å lese bøker på 6 språk- norsk, svensk, dansk, engelsk, tysk og fransk.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Det gjekk feiande flott med nyttorsforsettet frå i fjor, det var kun målet om antalet bøker på portugisisk eg ikkje greidde. Det vart 2, ikkje 3. Eg ser ikkje nokon grunn til å endre særleg på målsetjingane for dette året:

  • lese minst ei bok frå kvar verdsdel
  • lese minst 2 bøker som er utgitt før 1800
  • lese minst 2 bøker som er nye av året
  • lese minst 6 bøker på engelsk
  • lese minst 3 bøker på portugisisk
  • lese bøker frå minst 2 nobelprisvinnarar som eg ikkje har lest noko av frå før
  • ha færre enn 75 uleste bøker i bokhylla ved slutten av året (97 pr 1. januar 2019)

Korleis er det rundt omkring, er det andre som tumlar med nyttårsforsett? Mange er jo med på diverse leseutfordringar, dette er jo forsett gode som gull.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

... men på ein måte så er jo alle bokhandlar i seg sjølv eit Eldorado ...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hei,
Ser at du er oppført i lista over deltakere, så du er med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tirsdag 20. mars 2018.

Hei,
Dersom jeg ikke blir offer for mistillit, fortsetter jeg som administrator for lesesirkelen.

Neste bok blir Nv7 (Nyere verdenslitteratur).
Jeg skal lage forslagstråd medio april.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Well, science and religion are not competitors, they're two different languages trying to tell the same story. There's room in this world for both.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja no åpnar eg ein ukjend skatt
Hvis en reisende en vinternatt
Som er lesesirkel-val av bok
Får den lesehugen min på krok?

Og dessutan har eg siste bind
Av ein trilogi på planen min
Om kong Sverre, og om krig og gru
Blir han herskar eller trell skal tru?

Når eg køyrer høyrer eg, ein vims
På ei lydbok om forsvunnen prins
Og når den er slutt og tida knip
Blir det Dickens-bok om guten Pip

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Takk for tips. Har ikkje sett om andre bokhandlar har halvmammutpris-sal, men så har eg ikkje leita noko vidare heller. Eg har også skygga banen under mammut-salet, for der var ingen bøker eg måtte ha, men rundt 20-30 eg kunne finne på å kjøpe dersom prisen blei lav nok seinare.

"Heldigvis" så var mange av bøkene eg kika på berre tilgjengelege for "Klikk og hent", det er langt til nærmaste Ark-butikk får der eg bur så det å hente bøkene i butikk er ikkje noko alternativ. Drivstoffutgiftene vil nok overstige rabatten ein oppnår. Men der var også nokre bøker som ein kunne bestille heim, og desse 9 havna i handlekorga:

Så får vi sjå om dei finn vegen frå handlekorga til postkassa mi.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er i "gjenlesingsstemning" for tida. Det er flere av dere som allerede har denne i boksamlinga si, men jeg tar likevel sjansen og foreslår

Hendelser ved vann av Kerstin Ekman.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vi leser bøker fra bøkenes opprinnelse frem til i dag. Det privilegiet å kunne kjøpe de bøkene som velges er etter min mening en innskrenkning i valg av bøker. Vi har hele veien tatt hensyn, og at det skal være et problem å måtte låne på biblioteket, er ærlig talt et luksusproblem. Selv har jeg hatt glede av og lest mange bøker fra nasjonalbibliotekets nettsider og bibliotekets filialer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gode omtaler fikk meg til å lese boken, men jeg ble skikkelig skuffet. Den første delen av boka er kjedelig og langdryg, når man er godt over halvveis skjer det i alle fall litt mer, men jeg tar meg i å lese fortere og fortere, ikke fordi det er spennende, men fordi handlingen går over i det som mest av alt minner om en farse. Det eneste positive jeg kan si om denne er at den gikk raskt unna. Noterte meg også et merkelig sitat: "Anne kjenner at blodet forlater ekstremitetene"......

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er ingen konkurranse. Men jeg vil vinne den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingvild SLibraritas vLindaVibekekjell kCarine OlsrødEmilieskBerit RmoiraGVEli HagelundritaolineThomas Røst StenerudBrit HonningsvågHarald KMarit HøvdeEgil StangelandBjørg Elin NærlandHilde H  HelsethJulie StensethKay NilsenEllen E. MartolEivind  VaksvikJostein RøysetIngunn SEmilie GeistDinaNeraLilleviTrine S. AustbøReidun VærnesElin LuråsLilith NagelRandi FramnesHildaEli SeimTralteLisbeth Kingsrud Kvisteningar hAkima Montgomery