Tekst som har fått en stjerne av kjell k:

Viser 1 til 20 av 4076:

Et godt forslag. Jeg vil tro flere, inkludert meg selv, får lyst til å lese hele trilogien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenker som deg, vi leser først bind i lag, men det kan være at jeg fortsetter med resten av triologien etterpå - vi får se.

De som har lyst kan vel kanskje fortsette å bruke diskusjontråden til å diskuttere
"Ragnhild" og "Siste leveåret" etter at vi har lest "Medmenneske"?
Ikke som en del av leseutfordringen, men for de av oss som ønsker å lese hele triologien.
Hva tenker dere?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tenker som deg: Første bind. Men ser ikke bort fra at mange vil ønske å lese resten når Medmenneske er ferdiglest!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Med tittelen Medmenneske mener du da hele trilogien eller bare første bindet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott! Jeg gleder meg til å lese mer av Duun.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei
Ja, det er kjekt.
Jeg har også fått Stormfull høgder i posten. Er klar for å lese den, forhåpentligvis i romjulen.
Det er spennende å vente på resultatet av avstemningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tiltredes!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt i orden, Lillevi! Kungsgatan skal jeg lese uansett hva vi ender med i avstemningen. Og Godnatt, jord er vel verdt ei samlesing - i likhet med de fleste andre som er foreslått her!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette diskuterte vi ei stund, og bestemte til slutt at skillet skulle gå ved 1975. "Eldre nordisk" omfatter altså alt som er skrevet i 1975 eller før.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du gjør en viktig og god jobb med å holde liv i bokdiskusjonene her inne, Kjell. Håper du fortsetter med det, og jeg kikker nok innom dere av og til :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg trenger visst litt mer opplysninger. Hva betyrTS? Jeg har omsider funnet ut hva som menes med En9.
Jeg ser at de hittil foreslåtte bøkene stort sett er av norske forfattere (Vesaas, Hamsun, Undset) pluss en svenske Lo-Johansson. Da passer det kanskje med å foreslå en dansk forfatter. Hva med Martin Andersen Nexø (enten Pelle Eroberen eller Ditte Menneskebarn)? Her får vi litt sosial-realisme. Jeg likte disse bøkene veldig godt den gang jeg leste dem (for veldig, veldig lenge siden). Et lite minus(?) her er at dette er veldig tykke bøker. En annen mulighet er Hans Scherfig med f.eks Det forsømte forår. Det er en ganske morsom bok. Nå vet jeg ikke hvor lett det er å få tak i disse bøkene i dag.. I nødsfall kan man jo også velge Karen Blixen med Den afrikanske farm.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg ikke har deltatt på lenge, kan du stryke meg fra listen. Jeg kan vel da fremdeles slenge meg med i diskusjonen hvis dere velger ei bok jeg leser samtidig med dere, men kan ikke være med og foreslå eller stemme på bok?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja visst! Jeg vil veldig gjerne være med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det mulig for nye personer å bli med i denne lesegruppa? Og hvordan fungerer den? Jeg har alle de hittil foreslåtte bøkene i hylla hjemme og har lest dem alle, men det er 40 -50 år siden. Jeg skulle gjerne lest dem på nytt og da gjerne i en mer "tvungen" setting.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Løperne er Ikke en lett bok å omtale - her er MYE.
Denne essayistiske, kollasjaktige romanen omtales som et mesterverk. Jeg er ikke der når det gjelder mine meninger og følelser etter å ha lest boken.
Romanen er svært modernistisk i sin form - man kan vel kalle det et intellektuelt prosjekt. Her er ikke en historie å følge. Det får meg til å føle meg svært delt etter å ha lest denne boken. Boken er svært interessant, men litt vel fragmentisk etter min smak, og krevende å lese. Tekstene varierer i lengde, form og innhold, og er dermed så godt som umulig å sammenfatte. Tokarczuk skriver godt, og som sagt er mange av tekstene svært interessant og givende.

Jeg kan forresten anbefale Tokarczuk sin roman "Før plogen din over de dødes knokler" - en fantastisk roman - viss du foretrekker sammenhengende historier framfor kollasj.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kristin Lavransdatter – de tre bøkene er blant de bøkene jeg setter aller høyest. Nå har det seg slik at jeg har lest hele trilogien tre ganger, som ungpike, midt i livet og som «gammel». Jeg har opplevd bøkene fra ulike epoker i mitt eget liv, og hver gang funnet ny innsikt og forståelse og nye perspektiver.

Det er ikke så lenge siden jeg leste trilogien for tredje gang, så jeg føler meg ikke helt klar for en ny runde nå. Likevel anbefaler jeg lesesirkelens deltakere på det varmeste å stemme den frem. Dette er bøker jeg unner alle å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kunne gjerne stemt fram alle dem som er foreslått så langt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Foreslår du å lese hele trilogien?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her var det bare gode forslag, og alle er bøker jeg godt kan tenke meg å lese på nytt. Men jeg velger å foreslå ei bok som jeg ser at ikke så mange her inne har lest, nemlig Kungsgatan av Ivar Lo-Johansson.

Det har seg slik at jeg nettopp har lest Godnatt, jord av samme forfatter og blitt aldeles fortryllet, trass i at fortellingen er ganske trøstesløs. Natur- og årstidsskildringer, håp- og avmaktsskildringer, barndoms- og voksenskildringer i et språk som trollbandt meg.

Tilfeldig kom jeg over en omtale av forfatteren og fikk vite at dette var den første av flere "statar-fortellinger" og at Kungsgatan var nummer to. Ikke en fortsettelse, men en ny roman med samme tematikk: Brytningstida mellom bondesamfunn og urbanisering i Sverige i begynnelsen av forrige århundre. Den står i bokhylla mi, så jeg må nok ha lest den, men for så mange tiår siden at den har gått i glemmeboka.

Eneste aber er at den ikke er i handelen lenger. Jeg har funnet noen eksemplarer på antikvariat.net, og Arbeidernes Antikvariat har en.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så hyggelig at du sier det :) Dette blir i så fall min aller første Hamsun-bok, men ikke nødvendigvis den siste. Det at noen ønsker å lese den om igjen kan vel regnes som et kvalitetsstempel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LesevimsaSteinar JøsokKaren RamsvikOleKaroline in WonderDolly DuckEivind  VaksvikmarithcHarald KTralteJan Erik  OlsenReadninggirl20StineErikIdaAndreas BoklesersbjrnlvldKay NilsenPirelliVannflaskeJune PlutonikaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudvaskeklutannelinguaKjetil Klakegg BergheimtuhamremoiraLibraritas vMartinenBjørn  BakkenMereteAlice NordliLaila StenbrendenIngunn SAnne Berit GrønbechSimen "Boktimmy" IngemundsenGrete AastorpGro Anita MyrvangKathrinealpakka