Tekst som har fått en stjerne av kjell k:

Viser 1 til 20 av 3930:

Det sto for meg som om Hamsun hadde bukket den idéløse dikter
inn i litteraturen vår.
Og da den døren først var åpnet, smatt den hjerneløse skribent
inn med det samme.
Ham trekkes vi med den dag i dag.

Aslaug Groven Michaelsen :
' Mathias Orre som jeg kjente ham : en poleman'

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for påminnelsen! Jeg har vakla mellom flere muligheter, men siden det bare er mannlige forfattere som er foreslått hittil (gode forslag!), lander jeg på Den gode jord av Pearl S. Buck. Nobelprisvinner fra USA, men best kjent (og mest anerkjent) for skildringene fra Kina, som hun hadde svært god kjennskap til.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Utgaven i Bokklubbens Verdensbibliotek er også forkortet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så har jeg avsluttet Multelandet. Klarer ikke helt å forelske meg i den, selv om Lidman skriver godt. Det var mye slit og frost og sult og en solid porsjon misunnelse og skadefryd menneskene imellom.
Men illustrasjonene var kjempefine. Enkle med grov strek som stemningen i boken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mitt forslag er Verden av i går av Stefan Zweig.

Boken har fått svært gode omtaler. Jeg har så smått begynt (i anledning en planlagt reise til Wien) og kan skrive under på at dette er en interessant og velskrevet bok. Den er såpass «mettet» (men ikke tung) at det vil være fint å lese den i fellesskap – å kunne utveksle tanker, spørsmål og kunnskap.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Mitt forslag er:

Den gamle mannen og havet / The old man and the sea
av Ernest Hemingway

Jeg kommer nok til å lese den på engelsk:

Boka er kort og lettlest. Dette er en roman av den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway, utgitt i 1952. Romanen ble skrevet på Cuba året før og ble en stor suksess med en gang den kom ut. Romanen var det litterære verket som avgjorde at Hemingway fikk Nobelprisen i litteratur i 1954, og boka er oppført i "Verdensbiblioteket". Romanen var det siste store verket han ga ut i sin levetid.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Et tøvete innlegg som ikke gir mening.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Takk for tipset om Skrotnisse!

Jeg bestilte ei av bøkene derfra og fikk den litt etter påske. Etter å ha vært opptatt med andre ting (inkl. andre bøker) er jeg nå endelig, litt forsinka, i gang med lesinga.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg holder på med en e-bok på svensk, men det kommer til å gå seint, både pga formatet og sikkert også språket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, jeg blir med :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Javisst!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er med! Dertil er eldre verdenslitteratur en kategori jeg liker godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blir gjerne med, eg! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser gjerne én til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg er no eit godt stykke inn det trivelege, men også fattegslege Multelandet. Eg har stifta bekjentskap med "den blide Hilda og fem sønner.- Fem gutter kan bli fem sprengladninger under Myren, selv om faren er en tufs."s 37
Eg har treft Nordmark som skjønte at "den som ikke eter, heller ikke kan arbeide" s 42 - og eg har mora meg kostelig over Hadar som strevde med hår i nasen. Lo høgt, då ja!
Det er ikkje få situasjonar Lidman skildrar, og eg fekk no litt medkjensle både med lærar og elevar på kalde vinterdagar.
Har heldigvis nesten halve boka igjen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er ferdig - for en roman sier jeg. Det var en flott leseropplevelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Til side 140.
For en formuleringsevne! Og for en innsikt i menneskesinnet og i naturens liv og sykluser. Dette er mesterlig.

Og mindre imponerende blir det ikke med tanke på at boken er skrevet av en kvinne som vokste opp uten bøker. «Hun kom fra det fattigste Sverige, bygda Missenträsk helt nord i Västerbotten, som datter av bonden Andreas og meiersken Jenny. Det fantes ingen bøker i hennes hjem, ingen bibliotek innen rekkevidde.»
Sitat fra VG i forbindelse med Sara Lidmans død i 2004.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så sant så sant. Jeg er veldig fornøyd med at det ble denne boka. Nærmer meg slutten nå, leser hvert øyeblikk jeg kan. Mange følelser blir aktivert under lesningen, småhumring, irritasjon over hvordan barn og kvinner blir behandlet osv. En stor leseropplevelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser en Lanterne-bok fra 1962, oversatt av Peter Magnus. Omslaget er delikat og mildt i grønn- og blåtoner med få enkle og stiliserte figurer. På en måte står det i kontrast til den brutale virkeligheten boken beskriver, på en annen måte fanger det opp den forståelsen og kjærligheten Lidman skildrer menneskene med. Et meget talende og godt omslag.
(Dette er før strekkodenes tid, og prisen kr. 7,50 er trykket på.)

Jeg har kommet til side 63. Visst høres det flott med en illustrert utgave, men jeg vet ikke jeg … Lidman tegner opp sine skikkelser med noen få, skarpe karaktertrekk, og vipps trer de levende frem for meg. I all sin grumhet, smålighet, stillferdige omsorgsfullhet, godhet, dugelighet og udugelighet. Det er en kunst å fremstille mennesker slik at vi både kan le av deres krumspring og føle med dem i deres bunnløse slit.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

svarteperJostein RøysetThomas KlakeggNeda AlaeiRufsetufsaLillian WhitingMarteJulie StensethHegeEvasveinVannflaskeAndreas BokleserMorten JensenTor GeirHildaEmilie GeistIngunn SGVErikEli Hagelundingar hMarit HåverstadArcticDwarfLesevimsaMaud Jeanette Nygren WolllillianerYvonne SandbergKaren PatriciaTralteLibraritas vIdaMarit HøvdeTorill Elisabeth Revheimkjell kIngrid Urdal StøleHilde Merete GjessingMariarEivind  VaksvikHarald K