Tekst som har fått en stjerne av Ingebjørg:

Viser 1 til 20 av 46:

En fantastisk underholdende bok fra den lille sørlandsbyen Risør i Norge. Skomakerstuen klarer å holde karakterene interessante under hele fortellingen, som inneholder spenning, humor og romantikk. Småbymiljøet er herlig beskrevet, akkurat slik det kan være i en liten by ytterst ved havet. Anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Herlig bok som passer perfekt til å piffe opp en ellers mørk høst - kryp opp i godstolen med et pledd og en kopp te, så er alt lagt til rette for å la seg underholde og sjarmere av Helenes påfunn og en smule konspiratoriske tanker. Den får deg garantert i godt humør, og kunne kommet med lattergaranti!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har jeg hatt Ender's Game stående på hylla utrolig lenge. Jeg mener det! Vent litt, jeg går å sjekker hvor lenge jeg har hatt boka. . .
Trettifire uker. Den har stått på hylla mi i trettifire uker. Det er altfor lenge! Hvorfor det egentlig? Jo, jeg har lenge hatt lyst til å lese Ender's Game, men hele tiden utsatt jeg å lese den. Nå angrer jeg på at jeg ikke leste boka tidligere, men jeg fikk nå endelig lest den da. Og Ender's Game er fantastisk!

Ender's Game er en Science-Fiction bok, og nå har jeg funnet ut av at jeg faktisk elsker denne sjangeren. Jeg har tidligere lest bøker som regnes som Sci-Fi, men Ender's Game er noe for seg selv, og er desidert den beste. Det er så mange ting jeg elsker med boka, og jeg tror ikke jeg får plass til alt på denne anmeldelsen.

Først og fremst, elsker jeg hvordan hele boka er gjennomført, og ideen bak alt sammen. Jeg synes plottet er utrolig interessant, og jeg fikk lyst til å lese videre. Boka handler om en gutt som heter Andrew "Ender" Wiggin, og han blir sendt til Battle-school, der han blir trent opp som en kommandør i en slags militærstyrke. Men alt han gjør blir sterkt overvåket, og hele livet hans på skolen blir styrkt av noen "overordnede." Den delen minnet meg litt om The Maze Runner av James Dashner (anmeldelse her.)
Jeg likte også veldig godt hvordan forfatteren byttet mellom forskjellige POV. Det var ikke mye, men på begynnelsen av et kapittel leste man alltid de "overordnede" sine samtaler og sånt. Slik fikk jeg et større innblikk over hva som hendte i boka.

I tillegg elsker jeg skrivemåten til Orson Scott Card. Jeg hadde forventet at han skrev veldig avansert og vanskelig engelsk, så det var en av grunnene hvorfor det tok så lang tid før jeg bestemte meg får å lese boka. Men tok helt feil, og jeg elsker skrivemåten hans. Han skildrer og beskriver følelser så bar, og det er kjempeenkelt og forstå hva karakterene føler og tenker.
Samtidig blir karakterene så ekte, og jeg elsker hvordan de utvikler seg basert på alt de har opplevd. Jeg aner ikke hvor gammel Ender er på slutten av boka, fordi det var mye romferder som forstyrret slike detaljer. At de som var på romskipet bare var der to år, men for de på jorda var det femti år. Så derfor er det litt forvirrende. Men noe som er helt sikkert er at karakterene virker ekte, og de har sine egne personligheter.
I tillegg virker alle karakterene mye eldre enn det de egentlig er. Men det har kanskje noe å gjøre med alt ansvaret de har, ovenfor seg selv og andre. De må oppføre seg som eldre mennesker, fordi det er mange som regner med dem, spesielt Ender. Han skal, liksom, redde verden. (No big deal.)

Slutten på boka var ganske overraskende, og jeg var litt sjokkert. Seriøst! Du tuller? Sånn tenkte jeg, da jeg hadde omtrent 20 sider igjen. Og nå som jeg er ferdig med hele boka, lurer jeg virkelig på hva de neste bøkene i serien kommer til å handle om. Jeg gleder meg veldig, det skal være sikkert!

Det er også lagd en film av boka, og jeg har virkelig lyst til å se den. Jeg håper virkelig de får med alle følelsene og hvordan karakterene utvikler seg, fordi det er en såpass stor del av boka, og gjorde boka kjempegod. Det er så mange karakterer i boka, og alle har sine distinkte personligheter, og jeg håper virkelig de får med det i filmen.

Jeg absolutt elsker Ender's Game! Jeg tror den regnes som en Sci-Fi klassiker? Jeg er ikke sikker, men jeg tror det. Men det fortjener den virkelig. Jeg synes at Ender's Game er veldig unik, og jeg kan ikke vente med å lese resten av serien!
Opprinnelig publisert på bloggen min!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Som et barn som gir opp å plage foreldrene sine, har jeg noen ganger funnet ut at jeg får svaret på mine vedvarende bønner etter at jeg har lært å klare meg uten det jeg ba om. Da kommer svarene som en overraskelse, en uventet nådegave. Jeg søker gaven og finner i stedet Giveren, og iblant ender jeg opp med gaven som jeg ikke lenger søker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Betre er ein tørr brødbit i ro og fred
enn huset fullt av festmat og krangel.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Betre er ein grønsakrett med kjærleik
enn oksesteik med hat attåt.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg prøver å finne andre som leser de samme bøkene og lik sjanger som meg (fantasy/ Sci-fi) men sliter litt med det... Så derfor kan dere jo skrive her, hvilken sjanger dere liker å lese, og hvorfor! Kanskje noen andre også oppdager noen de vil følge! Håper noen henger seg på!

Jeg leser fantasy fordi det er en verden som ikke er vår. Det gir meg muligheten til å rømme fra min enkle hverdag, til en hverdag fult med spenning og dramatikk. Den gir meg muligheten til å være en person jeg ikke er, og det er perfekt for meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes ikke vi skal skamme oss over rynker og andre alderstegn. De viser at vi har levd et liv.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

leser vel for lite men .... når en leser angrer en ikke på det :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spørsmål i (bibliotek) skranken: Har dere en god dokumentarbok som jeg kan gi faren min i julegave? Jeg skal bare låne den og dere skal få den tilbake når han har lest den. Det var min fars ide.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Rektor hadde eit stort, trillrundt og nesten alltid smilande ansikt som fekk han til å likne ein fluortablett.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg håper oppholdet ditt vil bli velsignet, sa munken som viste ham inn i cellen hans. Hvis det er noe du trenger, så la oss få vite det, og vi skal lære deg å klare deg uten det.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sorg er på mange måter prisen vi betaler for å ha elsket. Vi sørger ikke over noen som ikke har betydd uendelig mye for oss.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

De hadde hatt det bra sammen og hadde ført en trettito år lang samtale som egentlig aldri hadde hatt noe avbrudd. Når en slik kjærlighet tar slutt, kan det bli forferdelig stille.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg sier jeg elsker deg, men du sier du vil ha frihet.
Hvorfor er frihet viktigere enn kjærlighet? Uten kjærligheten står friheten kledd naken. Hvorfor kan ikke kjærligheten leve side om side med friheten? Hvorfor er kjærligheten frihetens fengsel? Og hvor mange mennesker bor i et slikt fengsel?

Godt sagt! (13) Varsle Svar

"Magien tar aldri slutt."
C.S. Lewis

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke verst - spennende og tankevekkende på samme tid... Av og til litt mange personer å holde rede på, men det kan være fordi jeg stort sett kun har hatt tid til å lese på kvelden når jeg allerede har vært trett... Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

If you tell the truth,
you don`t have to remember anything.

Mark Twain

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hvorfor edderkopper? Kan vi ikke følge sommerfugler i stedet ?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Har du lest Svartdahl sin bok, eller er det bare fordommer?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne ØverkilgretemorReadninggirl20Libraritas vKaren RamsvikOleDolly DuckmgeMarianne  SkageLinda SolheimGro Anita MyrvangMalinØyvind BjørnerudCarine OlsrødTorill Elisabeth RevheimHeidi Nicoline ErtnæsLailaToneKristineElin SkjerengHelge Thime-IversenRandiCamilla RødjeTanteMamieTjommiAneJohn LarsenMarit HåverstadAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KVannflaskeHelena ESraDevoralibrosAnne Lise JohannessenGroElinBeHildeEivind  VaksvikMarit HøvdeDagfinn Jakobsen