Tekst som har fått en stjerne av Christine:

Viser 1 til 20 av 69:

Jeg trodde ikke på et liv etter døden, men jeg trodde på en død etter livet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"På toppen av det hele, har jeg nettopp fått meg kjæreste, som til min store sorg og glede også liker leverpostei med rødbeter. Uten karvefrø. Tror jeg. Siden det er jeg som er den mer erfarne i faget, er det naturlig at jeg smører hans brødskiver også. Egentlig mest fordi jeg insisterer, da. Innerst inne tror jeg ikke han ville kommet til å fjerne karvefrøene hvis det var opp til ham, men det betyr ikke at han ikke synes det er irriterende, han også.

Jeg holder oppriktig talt ikke ut tanken på at jeg kanskje blir stående i totalt 180 timer det kommende året og pirke karvefrø ved kjøkkenbenken. Dere må redde meg."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Ove nærer en umiddelbar skepsis til alle over én femogåtti: Hans erfaring tilsier at blodet har vanskelig for å orke å nå helt opp til hjernen da."

Godt sagt! (20) Varsle Svar

To mennesker står på hver sin side av en elv. Den ene roper: «Hvordan kommer jeg meg over på den andre siden?» Den andre klør seg forundret på nesen og svarer: «Men du er jo på den andre siden!»

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Alle bærer maske, svarte Omar. Du bærer maske, du også. Det viktigste er bare at vi velger masken vår selv, og ikke bare tar den som andre vil gi oss.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

For den verste redselen for døden er alltid at den skal gå forbi oss. Og la oss bli sittende alene igjen.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

I lay on the bed and lost myself in the stories. I liked that. Books were safer than other people anyway.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er vanskelig å innrømme at man har tatt feil. Særlig når man har gjort det veldig lenge,

Godt sagt! (30) Varsle Svar

Samtidig bør vi huske på at også slike historier er sanne - i hvert fall for den som tror på dem. For sannhet er et vidt begrep, og enhver setter grensene der han selv føler for det.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

“She had heard it said that, before you could understand anybody, you needed to walk a mile in their shoes, which did not make a whole lot of sense, because probably AFTER you had walked a mile in their shoes, you would understand that they were chasing you and accusing you of the theft of a pair of shoes--although, of course, you could probably outrun them, owing to their lack of footwear.”

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I dinna trust him, said Slightly Mad Angus. He reads books an' such.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Only Perrin grew up," Rand said. "Mat and I have simply learned to pretend to be grown up." He hesitated. "Mat did not learn it so well."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

He could cut a Trolloc in half with a gateway at three hundred paces, and summon fire from inside Dragonmount itself, and he still wanted to carry a sword. It was, she decided, a male thing.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

They stared at this sudden, bloody, swaying apparition, which was dreamily waving a sword in one hand and an axe in the other.
They had axes, too. But the thing glared at them and asked:
'Where's... my... cow?'
They backed away.
'Is that my cow?' The creature demanded, stepping forward unsteadily. It shook its head sadly.
'It goes, "Baaaa!"' it wept. 'It is... a sheep...'
Then it fell to its knees, clenched its teeth and turned its face upwards, like a man tortured beyond his wits, and beseeching the gods of fortune and the tempest, screamed:
'That! Is!! Not!!! My!!!! Cow!!!!!'

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke bare, bare å være tenåring ...

Møt Charlie. Han er en fersk High School elev, som kan virke noe forvirrende og svært usikker til tross for at han er meget intelligent. Men det å være intelligent er ikke alltid nok. Sosialt sett strever han med å passe inn. Han er en fyr som ser på at andre lever livene sine, men selv vet han ikke hva han vil eller hvor han skal begynne. Det eneste han vet er at han er lei av å være på sidelinjnen, være et slags veggpryd. Han vil leve livet sitt han også, men han vet bare ikke hvordan. Det er ikke like greit å være sjenert og må anstrenge seg litt ekstra for å bli akseptert blant andre. Han får noen få venner og tar en dag av gangen. Men for det meste virker det som om han blir kastet inn i den ene kompliserte situasjonen etter den andre. Typisk High School.

Men han har da sine lyse sider, nemlig interessen for bøker. Han får bøker av en lærer som han ser opp til og blir knyttet til bøker som betyr mye for ham. De er hans virkelighetsflukt. Han er smart og denne læreren vil at Charlie skal vite det gjennom å skrive bedre bokrepotasjer. Mellom skolejobbingen tilbringer han tiden med de få vennene han har og skaper sosiale bånd med dem. Hjemme er det heller ikke så lett hvor han må "konkurrere" med storebroren sin som er en stor stjerne på College innen Amerikansk fotball genren. Charlie føler at han ikke har noe å konkurrere med. Ikke nok med det. Han har også sine bekymringer for søsteren som har en kjæreste som slår henne.

Som sagt det er ikke lett å være ung og Charlie er et godt eksempel på det. Hva gjør man i forskjellige situasjoner? Og hva må til for å passe inn i forskjellige miljø?

The perks of being a wallflower har nettopp blitt filmatisert og blant bokfolk på youtube har denne boka mildt sagt blitt hyllet. Jeg ble meget nysgjerrig og ville derfor lese boka selv, finne ut hvorfor denne boka er så populær og kanskje like den like godt som "alle" andre. Jeg begynte å lese den med store forventninger, noe som selvfølgelig er dumt for da kan man lett bli skuffet, og det ble jeg dessverre når det gjalt denne romanen.

Jeg liker vanlige romaner, oppvekstromaner osv Jeg leser ikke bare grøss og fantasy selv om det er det jeg leser mest av. Jeg er veldig altetende innen litteratur og liker å utvide horisonten. Nå var det lenge siden sist jeg leste en roman og følte at det var på tide.

Men det endte opp med at jeg ikke likte The perks of being a wallflower fullt så godt som jeg hadde håpet på. Starter alltid en bok med et åpent sinn, men det hjalp ikke. Jeg likte konseptet og noen av karakterene i boka, men jeg kunne bare ikke fordra Chobskys skrivestil. Tanken på at hele historien er skrevet i brevformat (jeg likte tanken på det) så syntes jeg bare at Chobskys skrivemåte var rett og slett irriterende. Det er vanskelig å forklare skrivemåten hans. Den er jo veldig enkel. Ikke noe galt med det. Men alt føltes på en måte så oppsummert, uekte og til tider masete. Følte heller ikke at jeg ble godt nok kjent med Charlie til å bry meg nok om ham. Ja, jeg kjener meg litt igjen i ham. Jeg var også utstøtt på skolen, var den som hadde det vanskelig for å tilpasse seg og bli kjent med andre. Grunnen var at jeg også var temmelig sjenert, men jeg var person som likte å være for meg selv i stedet for å være sammen med andre. Så jeg vet litt hvordan han har det i enkelte deler i boka, men likevel syns jeg at det var litt vanskelig å få tak i ham.

The perks of being a wallflower var en ok leseopplevelse, men ikke noe annet enn det for meg. Den vil helt sikkert treffe andre bedre på en eller annen måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Who shall I shoot? You choose. Now, listen very carefully: where's your coffee? You've got coffee, haven't you? C'mon, everyone's got coffee! Spill the beans!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

“Fantasy is an exercise bicycle for the mind. It might not take you anywhere, but it tones up the muscles that can. Of course, I could be wrong.” - Terry Pratchett

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Blodsugere og ulvemenn er populære for tiden, men alle er ikke like begeistret for ulykkelig forelskede udøde og harmløse lykantroper. Her er noen bøker som kanskje passer best for bokelskere som liker horror bedre enn romanser.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å skamme seg over en psykisk lidelse er som å helle bensin på et bål man samtidig prøver å slukke.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Jeg synest man har tatt vare på det gamle og fornyet det. De nye tingene som er kommet gjør bokelskere bedre:-).Det er noen få ting jeg savner.Men det gjør ikke så mye når det meste er bra:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GroTom-Erik FallaIngunnJGrete AastorpTurid KjendlieMartineRufsetufsaNora FjelliLailaLars MæhlumAlice Nordlileser42Lisbeth Marie UvaagJoakimNinaedgeofawordRonnysiljehusmorTheaHanne Kvernmo RyeConnieMangosaft45BookiacEli HagelundIngunn STine SundalSiri HelsethHilde Merete GjessingAnne Berit GrønbechBård StøreAmanda ATore OlsenHarald KalpakkaMereteMonica CarlsenIngeborg GAnn EkerhovdAnne Lise JohannessenAstrid Terese Bjorland Skjeggerud