Tekst som har fått en stjerne av Kristian Dalen:

Viser 1 til 2 av 2:

Man leser film...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gutten Mino lever i pakt med naturen sammen med familien sin i jungelen. Faren forsørger familien ved å jakte på sjeldne og vakre sommerfugler, som han preparerer og selger. Den kapitalistiske verden nærmer seg faretruende, og skogen hogges ned uten at urbefolkningen får ta del i rikdommene.

En dag blir alle i landsbyen massakrert, og kun Mino overlever. Han står nå helt alene og må klare seg selv. Hatet mot gringoene er stort, og nå starter en reise gjennom flere land. Mino blir terrorist, og det gode formålet er redning av regnskogen og menneskeheten. Kjærligheten til Maria, som sitter i fengsel pga. ham, holder ham oppe.

Boka kan leses som et oppgjør mot kapitalismen, som en vekker mht. alt vi moderne mennesker har mistet ved å fjerne oss fra naturen, og den er ikke minst et oppgjør mot vår oppfatning av hva terrorisme egentlig er. For hvem er nå egentlig "terroristene" i vårt samfunn? Boka gir mellom linjene også en forklaring på hvordan verden skaper terrorisme. Når "den siviliserte" verden truer et samfunn eller en minoritet, skapes det et hat som er egnet til å forrykke alt vi i dag kjenner til. Først og fremst er imidlertid dette en vakker og godt skrevet bok!

Dette var den første boka jeg leste av Nygårdshaug, men etter dette har jeg lest mange!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

HelleAliceInsaneViggo Johan HansenHarald KBerit B LieErlend Risvik PaulsenDinaleser42VannflaskeBeathe SolbergMarit HåverstadIngunn SKrishConnieElin SkjerengLilleviEster SIdasveinAud- HelenJarmo LarsenRufsetufsaEli HagelundLars MæhlumGro-Anita RoenJulie StensethLisbeth Kingsrud KvistenBjørg L.alpakkaPer HellemJanne BrovoldTheaTove Obrestad WøienHildasiljehusmorGrete AastorpJakob SæthreGroDemeterIngeborg G