Tekst som har fått en stjerne av Stina Sønvisen:

Viser 1 til 20 av 56:

«Det var kanskje det viktigste jeg lærte på universitetet, at man praktisk talt kan si hva som helst om en roman eller et dikt, og det kan være både sannsynlig og plausibelt, men aldri være uttømmende, og kanskje heller ikke vesentlig, for romanen og diktet er alltid noe i sin egen rett, noe helt for seg selv, og at det ikke går an å si det det sier på en annen måte enn denne ene, gjør det dypest gåtefullt. Verden er gåtefull på nøyaktig samme måten, men det glemmer vi nesten hele tiden, siden vi alltid gir refleksjonen forrang når vi betrakter den.»

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Angsten over det uteblitte svaret var noe de som hadde funnet opp sms og mail ikke kan ha forestilt seg. Eller også manglet de innlevelsesevne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Det gikk to måneder. Det var vår, skitthinnenes og søppelet i sprekkenes tid. Alt synest i solens skarpe stråler. Sorg kan ikke være akutt i ubegrenset tid. Snart blir den forflyttet til dagpleien, siden til rehabiliteringen."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den som er veldig sterk, må også være veldig snill.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For hun visste at hun med dette forsterket det ubehaget som allerede eksisterte mellom dem fordi det som var godt for den ene, var vondt for den andre, men sånn er det gjerne mellom mennesker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Alle synes de går mot strømmen, sa Ester. - Det er det som er strømmen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Og så begynte morgenens samtale, kanskje en av de mer vanlige blant postcoitale samtaler, om urgamle evolusjonære temaer. Avhengighet, makt, svakhet, styrke, tilbud og etterspørsel, alt i form av korn og meieriprodukter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne evinnelige snakkingen som den forsmådde vil
beskjeftige seg med. Denne evinnelige snakkingen. Den
som forsmår, har aldri behov for å snakke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hver dag redde hun sengen. Det hadde hun lest tydet på indre stabilitet. Siden lå hun på sengeteppet i den varme leiligheten sin mens timene hopet seg opp.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hun er del av den gruppen mennesker som ser ut til å mene at noen et aller annet sted, en gud, en ånd, eller bare menneskene som til enhver tid omgir dem, skylder dem noe. At det er deres rett å ha og eie, å besitte, både skjønnhet, tid, plass og lykke

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi er aldri den samme, andres nærvær endrer oss, trekker fram ulike sider og ytterst sjelden alle på en gang, inne i ethvert menneske finnes det skjulte verdener, og noen av dem finner aldri veien opp til overflaten.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Til meg sa han: "Alle mine svakheter og villfarelser skyldes min trang til å være fullstendig fri. Denne angivelige friheten har gjort meg til slave."

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Kapteinen får øye på gutten, som fremdeles holder seg i trappegelenderet, for vi må ofte holde oss fast i noe for ikke å bli borte eller stupe utfor, det kan være et gelender, men helst burde det vært en annen hånd.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Iblant synes det presten som om biologien har svar på nesten alt som skjer i menneskelivet, men puberteten er det ingen forklaring på. Man kan forstå viktigheten av frigjøring og utviklingen av en selvstendig personlighet,men hvorfor må perioden være så lang og ønsket om avstand så sterkt? Hvorfor må mennesket forkaste nytten av læring og aktivt motsette seg ervervelse av kunnskap i de årene da det faller aller lettest å nyttiggjøre seg undervisning? Og hvorfor ser mennesket på seg selv som aller mest håpløs, stygg og bedrøvelig når det er i sin mest slående alder? Hvilken hensikt har naturen med puberteten, som er like grusom som døden?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kanskje man avleverer skyldfølelsen i en kirke fordi man ikke vet hvor ellers man skal gjøre av den.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Noen ganger kan en bedrøva mann snakke leiheten rett ut av munnen. Noen ganger kan en mann med mordertanker snakke mordet rett ut av munnen og ikke begå noe mord.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

En fyr behøver ikke å ha noe til hue for å være en grei kar. For meg ser det ofte ut som det er nesten tvert imot. Ta en riktig smart fyr, og du vil nesten alltid finne at det er noe i veien med ham.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

For den verste redselen for døden er alltid at den skal gå forbi oss. Og la oss bli sittende alene igjen.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Maria kom og telte over og regnet seg til hva det kostet, men sa ikke noe, på den måten hun alltid unnlot å si noe.

Og Hans lot som han ikke hørte.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Ekte vennskap, sier hun, er når noen kan verdsette din lykke - til og med glede segover din lykke - når hun ikke er særlig lykkelig selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Jakob SæthreRandiSilje HvalstadTanteMamiemoiraMonica CarlsenTotoroTine SundalRoger MartinsenLena NBobbie FothLailaHanneReadninggirl20Berit RDolly DuckMayHarald KEivind  Vaksvikleser42Ester SIngvild SChrissieTor Arne DahlOleBertyHilde H  HelsethDemeterJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenJulie StensethEileen BørresenIngunn SInger-LiseEllen E. MartolToveSynnøve H HoelKirjalabyrinttigretemorTorill Elisabeth Revheim