Tekst som har fått en stjerne av Michi:

Viser 1 til 20 av 33:

Endelig noen som har noe vesentlig å si om denne boken. Det at en roman som behandler et så viktig og alvorlig emne såpass overfladiskt kan bli en bestselger og "verdenssensasjon" og til de grader hyllet og rost opp i skyene, finner jeg VELDIG skremmende! Skal skrive en egen omtale av den her på leseromtale-siden, men ville bare støtte innlegget ditt først.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bra sagt! En bokomtale jeg gir høye tilrop til!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er enig med deg om denne boka.
Har sett at den har fått så mange lovprisninger om hvor fantastisk den er, og ble nysgjerrig på den, - men jeg opplevde den dessverre som svært banal, enkel og forutsigbar, med personer som ikke var helt overbevisende ekte.
Emnet er både interessant og aktuelt (og også rørende, som du også nevner, Hilda), men her ble det litt for platt og overfladisk for meg, uten den dybden det hadde fortjent, og utviklet seg til å bli en slags tåredryppende "såpeopera", - og som det ble altfor lett å forstå hvor ville ende....
Temaet aktiv dødshjelp kommer nok til å bli omdiskutert i mange år til. Det tror jeg vi kan være temmelig sikre på.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Aaahh...dette var bra. Som en Dan Brown roman med skjønnlitterære kvaliteter :-) Den forrige romanen hennes har jeg ikke lest, men var likevel på bokbadet på Litteraturhuset med Linn Ullman og Marisha Pessl på onsdag den 14/5 og kjøpte denne boka siden Pessl henviste til Kubrick som inspirasjon for Cordova (og jeg er Kubrick fan). Vi finner igjen en Kubrick scene da hovedpersonen er i herskapshuset Oubliette, dette er åpenbart inspirert av Eyes Wide Shut, men det gjør ingenting, det er kun artig.
Dette er en medrivende, skummel og til tider klaustrofobisk roman som Pessl skal ha all honnør for. Når 2014 skal oppsummeres så ligger denne romanen der oppe!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

It appeared in the Internet age, pianos, like physical books, were fast becoming culturally extinct. They'd probably stay that way unless Apple invented the iPiano, which fit inside your pocket and could be mastered via text message. With the iPiano, anyone can be an iMozart. Then, you could compose your own iRequiem for your own iFuneral attended by millions of your iFriends who iLoved you.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, hva skal man egentlig si ? En vidunderlig fortsettelse av Vindens skygge, en bok man blir glad av å lese, som man føler man blir beriket av å lese, som man blir trist over at boka tar slutt.
Men heldigvis indikerer forfatteren at det kommer minst en fjerde bok om Daniel, Fermin og de andre. Gleder meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

As far as he was concerned, after maps, chocolate was probably the finest invention the human race had come up with. Especially whole boxes of chocolates.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er definitivt en bok etter min smak! Elsket boka, og sitter igjen etterpå med en trist følelse nå når boka er slutt. Jeg er fortsatt helt inne i handlingen, og jeg kjenner at denne boka er en bok jeg kommer til å lese flere ganger. Anbefales på det sterkeste! <3

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Helt enig med deg i dette. Derfor drister jeg meg til å være uenige med de t som var skrevet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra, alle har enige meninger. Fint å dele dem med hverandre =)Derfor liker jeg bokelskere alle kan dele sin mening. Flott at du hadde en annen mening. Alle har vel forskjellige synsvinkle måte å tenke på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da jeg ikke svarte med det samme,snudde han seg og så på meg med et blikk av det slaget som gjør den som mottar det, mye eldre.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Husker denne godt - leste den vel for...27 år siden, må det bli. En av mine favoritter den gangen. Jeg lærte mye, og boka gjorde at jeg alltid senere har følt at Napoleon var "mitt" område i historietimene. Årstall som 1814 og 1821 er uløselig knyttet til Napoleon - og jeg reiste til Ajaccio noen år etter at jeg leste Desiree.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I oppveksten var jeg også en ivrig leser av Anne Marie Selinkos roman om Désirée - og jeg har lenge ment å lese den på nytt i voksen alder. Fint at flere bidrar til å skape litt oppmerksomhet om boken!

Jeg ble nysgjerrig på den boken du tipser om til sist i omtalen din - Gabriel Girod de l'Ain hørtes jo veldig fransk ut, så jeg sjekket fransk amazon, og fant en hel liste med titler av den forfatteren. Jeg vil TIPPE at forfatteren var fransk, og at din tyske bok er en oversettelse?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er en fin bok. Jeg har selv med en oppskrift i denne boka: Elisabeths supersøte smekke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vil anbefale Den trettende fortellingen, det er ei bra bok.vil i samme slengen anbefale Historikeren av Elizabeth Kostova.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest den 2 ganger med 30 års mellomrom. Sist for et par år siden. En udødelig klassiker

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ble så begeistret for anmeldelsen din, at denne skal jeg lese igjen snart.Mange år siden jeg leste den, men er en av mine favoritter i sin sjanger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig! Engelens spill var også spennende og fantasifull, men jeg synes ikke historien var like god her som i Vindens skygge. Det virka som et litt krampaktig forsøk på å varte opp med den ene mer avsindige hendelsen etter den andre. Det kunne vært greit nok hvis han bare hadde forsøkt å nøste opp en del av trådene i hvertfall. Da jeg var ferdig med boka valgte jeg å se på hele boka som et rent eventyr, uten å se på logiske brister, for jeg tror faktisk ikke Zafon sjøl har noen "forklaring" på hvordan alt hang sammen. Men boka var lett å leve seg inn, og jeg kommer nok til å lese den neste boka også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg handler stort sett alltid brukt, om jeg handler nye bøker blir det på salg og da spiller det ikke så stor rolle hvilken butikk jeg handler i.

Men brukt synes jeg er morsomst, man kan finne klassikere til 10-15 kroner eller man kan leke "bokbingo" og kjøpe en bok kun basert på tittel eller forfatter uten å vite hva den handler om, eller man kan finne bøker man har ønsket seg, men som ikke lenger er i salg i bokhandelen.

Er det noen nye bøker jeg må ha, som ikke er å finne på salg, så hender det at jeg leter dem opp i svenske nettbutikker, mye billigere der. Da er bokus.com favoritten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fin beskrivelse av boka! En bokstavelig talt fantastisk historie! Og tenk så spennende det hadde vært hvis det virkelig hadde eksistert en kirkegård for glemte bøker!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

VersionMarianneTheaVibekeJodiAlice NordliIdaTone SundlandLinda LarsenGeir SundetHarald KAnneWangAnne Berit GrønbechHilde H  HelsethSvein Erik Francke-EnersenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLeseaaseLene AndresenIngeborg GMorten GranheimTine SundalAnniken RøilBjarne AashaugBertyMartineMarianne  SkagePerSpelemannSol SkipnesPirellimay britt FagertveitToveEivind  VaksvikWenche BrohaugEileen BørresenLena Risvik PaulsenFindusLars Johann MiljeMartinIvar SandAnne-Stine Ruud HusevågTanteMamie