Tekst som har fått en stjerne av Mari Nordø Lommelun:

Viser 1 til 20 av 266:

Gode poenger. Jeg leste boka på engelsk og er veldig glad for det. Syntes språket fløt fint og virket rimelig troverdig med tanke på karakterene. Og noen få kapitler inn klarte jeg nesten ikke å legge den fra meg! Men du har helt rett i at dette er en bok sterkt preget av amerikansk high school-kultur, med de ulempene det medfører. Til tross for at det var flere ting jeg måtte slå opp underveis (heldigvis lettvint når man leser e-bok:) lurer jeg på om det nesten kan virke mer «fremmedgjørende» å lese en bok som Moxie på norsk enn på engelsk, fordi det blir en litt kunstig blanding av norsk og amerikansk språk og kultur. I fjor hadde jeg for første gang jeg kan huske en leseopplevelse som ble bortimot ødelagt av at oversettelsen ikke funket, uten at jeg vil gi oversetteren skylda for det. Boka var «Det som reddes kan» av Jesmyn Ward, som ikke har enormt mye til felles med Moxie annet enn at begge er satt til USA, men poenget er at ikke alle begreper, uttrykk og konsepter i det hele tatt kan oversettes til norsk på en god måte. Det ER forskjell på «make a sandwich» og «fiks litt mat», «bump ‘n grab» og «dulteklåing»...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"[...] And I just want to know—are you rooting for me? Are you hoping I pull this off?"
Cath's eyes settled on his, tentatively, like they'd fly away if he moved. She nodded her head. The right side of his mouth pulled up.
"I'm rooting for you," she whispered. She wasn't even sure he could hear her from the bed. Levi's smile broke free and devoured his whole face. It started to devour her face, too. Cath had to look away.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lluftig Lløsning. Er en nå siste Llama på Llesiden av Llillestrøm og ikke helt Llommelun får en nok Lleve med det Llille Llytet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I sterkt patriarkalske samfunn er litteratur blitt ansett som direkte farlig for kvinner, med mindre det da dreier seg om religiøse skrifter og lignende oppbyggelig litteratur. Kvinner er flyktige vesener - blir det hevdet - og dersom hun leser romaner, risikerer hun å forsvinne inn i fantasiens verden. Her kan hun lett miste fotfestet og glemme det som er hennes hovedoppgave i livet: familielivets plikter.
Den franske forfatteren og skofetisjisten Nicolas Retif de la Bretonne uttrykte dette eksplisitt i 1777: «Man burde forby kvinner å lære seg å skrive, ja til og med å lese. Det ville være en måte å begrense deres tanker og samle dem rundt nyttige huslige sysler, samt inspirere deres respekt for vårt kjønn.»

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Virginia Woolf påpekte: «Historien om menns motstand mot kvinners frigjøring er kanskje enda mer interessant enn historien om selve frigjøringen.»

Godt sagt! (8) Varsle Svar

The Time Machine er en liten bok på bare 118 sider. Det er ikke så uvanlig for tiden den er skrevet i. Den inneholder også endel ord som ble brukt i Viktoriatidens England. Ord som ikke brukes lenger og som jeg måtte slå opp. Likevel var språket nydelig og enkelt å lese. En ser virkelig for seg de små Eloiene, deres lek i elven, latter og uanstrengte livsform. Jorden er grønn og frodig, varm og ganske tørr med bare noen få bygninger iblant store mengder trær og busker. Jeg er glad jeg endelig tok meg tid til å lese denne boken. Den anbefales.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synest også at komposisjonen i romanen er god, og at språket held høg kvalitet (med sin svært konservative,ordrike nynorsk). Likte svært godt første halvdelen med så mange gode skildringar av natur og miljø og forholdet mellom Arnar og Eir!
Siste halvdelen hadde i overkant mykje æresdrap og hevnhandlingar - det drog noko ned for meg.
Men ei sterk bok om sterk kjærleik er det...etter mi meining.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Las nettopp The Secrets She Keeps av same forfattar, og den er den beste thrilleren eg har lese på lenge. Anbefaler den!! Også krimboka Liv og død er å anbefale. Denne forfattaren er på god veg til å bli ein favoritt hos meg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldigvis er Tv-serien mye bedre, før de begynte med reboot. =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syntes dette var en flott bok - lavmælt og klok. Jeg likte stemningen og refleksjonene og beskrivelsene av kjærligheten mellom generasjonene. Det var en bok som var behagelig å lese til tross for tungt tema.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En utrolig viktig bok. Gjennom egne historier, refleksjoner og diskusjoner setter forfatterne fokus på samfunnsstrukturer som plasserer minoritetsjenter i «glasshus». De står på arven fra 70-tallsfeministene og fra Fittstim-feministene, og de gjør det på sin måte. Det er kvinnekamp, men samtidig minoritetskamp.

Boka gir innsikt i de særskilte dilemmaene minoritetskvinner opplever. Det at de tre forfatterne har tatt forskjellige valg når det gjelder for eksempel hijab, er med å utvider diskusjonen knyttet til det og forståeleshorrisonten for oss som ikke helt vet hvordan vi skal forholde oss til slike fremmede skikker. Forfatterne ønsker at det skal bli like naturlig for dem å stå opp for en hvit kvinne, som at en hvit kvinne å stå opp for en minoritetskvinne. Og nettopp derfor er det viktig at bokas målgruppe strekker seg langt utenfor unge muslimer.

En bok å bli klok av, provosert av, til å vekke undring og beundring. Det personlige er politisk, som det ble sagt for snart et halvt århundre siden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så enig! Elsket de første bøkene, men etter de to siste står de ikke øverst på ønskelisten mer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tilbake til bygda etter år i Oslo. Jeg kan knapt åpne et helgebilag uten å lese historier om folk som flytter fra urbant til ruralt. Jeg har vokst opp begge steder, og har aldri hatt trang til å flytte tilbake til et bilavhengig liv igjen. Agnes Ravatn er altfor perspektivrik og selvkritisk til å svelge klisjeene om det gode livet på landet, men veier fordeler og ulemper mot hverandre på elegant vis. Min eneste lille innvending er at Einar Økland nok er en interessant nabo, men ikke så spennende å lese om i side etter side. Mer Agnes, mindre Einar, ville forlagskonsulent Ådnøy sagt.

Agnes Ravatn leverer alltid gode bøker. Denne også. En forfatter som beskriver sin egen velfødde baby med ordene (etter hukommelsen) "ein fullmåne med lue på", er jeg nødt å følge for hver bok videre.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Karin Fosser skriver utrolig godt, som alltid. Men denne boken var en skuffelse, den var faktisk riktig så kjedelig. Godt språk, gode beskrivelser og en nysgjerrighet for å finne ut hvordsan alt gikk til slutt var de eneste grunnene til at jeg leste ferdig.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg likte ikke denne boken i det hele tatt.. Kjedelige karakterer og veldig usansynlig plott.. Bare dop og unge mennesker på vidvanke. Og eldre menn som uforbeholdt lar seg manipulerer av unge damer. Ser jeg er uenig med de andre her, men dette fenget ikke meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan ikke gi slipp på følelsen av å ha lest et "filmmanus" (Ikke umulig at de har skrevet denne i et forsøk på å få filmatisert boken). Overdreven og full av filmklisjeer.

Dessverre så satt jeg igjen med følelsen av å ha lest eller sett dette før i ulike bøker eller filmer. For meg ble derfor skuffelsen stor når ekteparet Ahndoril ikke er i nærheten av å følge opp den glimrende Stalker fra 2014. Ikke det at alt må være nytt og grensesprengende, men i denne sjangeren må man i det minste ha en nerve i boken som holder på leseren. Denne avsluttet jeg kun fordi jeg håper på flere bøker i serien, og håper at dette kun var et arbeidsuhell fra forfatterne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"De nikket samstemt, som tre synkronsvømmere på bønnemøte i Salem . "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Festlig! Særlig moro hadde jeg av beskrivelsene av personalmøtene på skolen! Kjente meg godt igjen der.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

NRKs bokanmeldelse 28.04.2016 av I himmelens tjeneste, der Marta Norheim "konkluderer med at Atle Næss har skrive nok ein svært klok og medrivande roman som fortener den lengda den har fått, og som i staden for å bruke slutten til å oppsummere og feste trådar, vartar opp med temmeleg kilne gjerningar på dei aller siste sidene. Her ligg det an til ein oppfølgjar."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Galderstjerna er første del av ein ny norsk fantasy-serie. Hovudpersonen, Eirik, spelar dataspelet Reborn, som er basert på norrøn mytologi. Men spelet vert meir verkeleg enn venta når han, etter å ha blitt slått ned, vaknar opp med ein tatovering på brystet. Teiknet i tatoveringa, Galderstjerna, er eit som også dukkar opp i spelet. Kor går grensa mellom spel og verkelegheit..? Boka er spennande frå første side, utan å bli heseblesande eller maste. Veldig lovande førstebok i serien Vegandi.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Rita KathrineLibraritas vINA TORNESLise MuntheHeidi Nicoline ErtnæsKay Nilsentove NessFiolAnne Lise JohannessenAvaMartineNickholas Blueberry MaclerganBeathe SolbergKristinInger-LisePirelliHilde H  HelsethGroCassiopeianefertitiMalin  LAnniken RøilGro Anita MyrvangElisabeth BækkenMarit HøvdeTonesen81Tone SundlandSjavn NvajsBerit B LieSankt YngheadAliceInsaneDolly DuckBjørn BakkenIdaCathrine Marie HansenThina NordtveitAnna-PiaBjørg Marit TinholtTine SundalHilde