Tekst som har fått en stjerne av Marte:

Viser 1 til 20 av 1200:

Uff da. Håper du blir bedre :) Og kos deg med lesning og påske :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man må jo bare bøye seg i støvet over denne boka som oser av kunnskap og skriveglede og ganske enkelt er imponerende, samtidig er jeg nok ikke helt bergtatt. Det ble rett og slett for langt og for detaljert og uten nerve når jeg ser tilbake på de 1000 sidene. Flott skrevet, mange dype refleksjoner rundt folk og samfunn som jeg likte veldig godt, men skulle nok ønsket meg en strammere komposisjon og litt mer sug i magen når jeg leste den.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Spesiell hovedperson vokst opp alene i naturen.
Hjerteskjærende oppveksthistorie.
Et mord- hvem er den skyldige?
Naturbeskrivelser og tett forhold til naturen


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker som er godt skrevet, kunnskap, underholdende


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lettlest og lærerik bok om bakteriar. Flott at ein forskar kan forklare med eit språk som alle kan forstå.

Vi er kanskje mest vande med å høyre om kor farlege bakteriar er og at vi må beskytte oss mot dei. Forfattar og bakteriedama Jessica Lönn-Stensrud, er meir oppteken av korleis vi kan forstå bakteriar betre og dermed gjere oss betre nytte av dei. Ho forskar sjølv på korleis bakteriar brukar kommunikasjonssystema sine til å gjere oss sjuke, og korleis vi eventuelt kan forhindre bakteriar i å snakke saman.

Kanskje blir du og meir varsam med bruken av handsprit etter å ha lese denne boka?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Passende satire å starte et nytt år på.

I Jonathan Swift-stil harsellerer McEwan med britisk politikk i disse brexit-tider. Forfatteren er nok en smule ondskapsfull i framstillingen av statsminister «Jim Sams,» den fødte kakerlakk, men treffer likefullt spikeren på hodet når han tar for seg de mer bisarre trekkene ved den langvarige utmeldingsprossen. Den fiktive Jim Sams tar riktignok noen grep for å komme i mål som selv ikke Boris Johnson kan beskyldes for.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den beste fra Chris Tvedt så langt!
Ja, kanskje den beste av Norsk krim i år uansett?
Jeg storkoste meg fra første til siste side, og slik boka inviterer til, engasjerte jeg meg også til å finne mulige alternativer til de antagelser som forsvarsadvokaten Brenne må legge til grunn i sin håndtering av saken i rettsapparatet og sin egen etterforskning.
Og som man mest triumferer i stille sin, overbevist om at her har jeg en annen løsning på både det ene og det andre, så tar fortellingen en ganske så annerledes vridning. Ja, burde kanskje skjønt det, at fullt så enkelt er det nok ikke, da "løsningen" min ble åpenbar litt over midt i boka. Og hva var dert da å skrive mer om på de neste 120 sidene?..?

Boka dreier seg selvfølgelig også en god del om dilemmaet som ligger i begrepet "formildende omstendigheter", her i en setting hvor en person gir full tilståelse for selve drapet.
Rett i kasjotten? Å nei, så enkelt er det jo ikke.
Her får vi et fint innblikk i påtalemyndighetenes vurderinger, arbeidsmetoder og prioriteringer og viktigheten av detaljer og grundighet, også fra forsvaret.
Men i det store og det hele er dette en kriminalfortelling. En høyst troverdig sådan. Befriende fri for absurde volds sener med blod og gørr. (Nettopp ferdig med Keplers Lazarus"..., milde himmel)
Personal galleriet synes jeg beskrives inngående og godt, slik at de viktigste personene fremstår levende og troverdige. Ikke minst gjøres Brenne levende.
Og spennende er det. Stort sett hele tiden.
Dette er for meg noe av det beste jeg har lest på lenge.
En klar femmer, men jeg gir jaggu seks, da Tvedt klarer å lage spenning uten overdreven vold.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forfatteren skriver for så vidt godt, men boka blir altfor oppskriftsmessig og forutsigbar. Som om vi trenger enda en alkoholisert etterforsker som løser brutale mord, og enda en karakter som vi blir fortalt at vi skal bli sjarmert av, som slipper unna morderen i siste liten. Det er også endel løse tråder som ikke blir fulgt opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk, merkelig og rar bok om verdener, det gode, det onde, dyr og mennesker i ulike blandinger. Kan ikke forklares, må leses.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne var rett og slett herlig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare fikk en ide. Hva med at alle bokelskere her inne, de av oss som elsker forfatterskapet til Haruki Murakami, om vi dannet en egen gruppe? Eller diskusjonstråd med tematikk, forfatterskapet og forfatteren, Haruki Murakami. Her inne i Bokelskere. Hvor vi kan diskutere bøkene til Murakami, anbefale bøker og utveksle nytt om bøkene, forfatterskapet og forfatteren Haruki Murakami. Det hadde vært artig og interessant:) Jeg følger gjerne de som er fan av denne forfatteren. Forøvrig må jeg si at det er stor skam at Murakami ennå ikke har fått Nobelprisen i litteratur!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Å beskrive menneskets opplevelser av skiller mellom drøm og virkelighet på en tilsynelatende konkret og enkel måte, gjør den begripelig og engasjerende gjennom alle sidene. Gjennom karakterenes mystiske handlinger og iscenesettelser vekkes det en forundring i leseren. Denne forundringen åpner opp for refleksjon over livets fenomener, og til slutt kanskje en form for lærdom. En lærdom som ikke forfatteren eksplisitt uttrykker i verket, men som enhver leser kan tolke og gi mening fra sin egen kontekst. Disse bugner det av i teksten som gjør at å lese den om igjen kan åpne opp nye veier som du ikke holdt fast ved første lesning.

Den mystiske reisen til «den andre siden/veien inn», og Kafka sitt ambivalente forhold til sin sterke tilknytning til Saeki beskriver menneskets evige begjær etter den evige kjærlighet, men som er umulig å ha i det virkelige liv. Forløsningen ligger i aksepten av at kjærligheten og roen finnes selv om den ikke er tilstede i den sansbare verden. Et tap av kjærlighet, enten det er til mennesker eller lidenskaper, betyr ikke at en har tapt den. Kjærligheten du mistet kan du vedlikeholde i minnene. Er den først opplevd vil den alltid være der, og et håp om at det kan komme tilbake (i det virkelige eller i det andre liv). Siste scene med Saeki og Kafka kommer dette tydelig frem da Saeki oppfordrer Kafka til å vende tilbake til den virkelige verden. I den virkelige verden skulle han aldri glemme henne, men minnes henne. Tolkningen her er at kjærligheten (til familie eller partner) kan bestå i minnet. Uansett hva som gjør at den du elsker ikke lenger er til stede i den virkelige sansbare verden, er kjærligheten alltid tilstede i minnene. I boken kalt «biblotek» som Saeki så fint kaller vår egen hukommelse.

Om noen fant denne boken interessant og stimulerende vil jeg anbefale Magikeren av John Fowles. Denne drar deg også inn i et fantastisk univers med mystiske og uforutsigbare hendelser. Kjærlighet, fortapelse og selvbevissthet er temaet i denne boken.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Morosam, og ikkje minst spanande.

Litteraturvitaren Nina Wisløff får uventa høve til å prøve ut fagteorien sin på å løyse ei kriminalsak. Her vert både eventyret om riddar Blåskjegg og overføringsteoriane til Freud og Jung tekne i bruk i fullt alvor, men med høgst tvilsam nytteverdi. Mysteriet vert likevel løyst på dramatisk vis. Ravatn skriv sers godt.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Åå, Tatt av vinden er en av mine absolutte favoritter! Les og nyt!

Jeg plukket med meg en bok helt på impuls på biblioteket sist: Et kart av salt og stjerner. Synes omslaget så fengende ut, så dette blir spennende. Syria fikk jo også ny aktualitet denne uka med konflikten mellom Tyrkia og kurderne..

Nå blir det kanskje ikke veldig mye lesing i helga - det blir nok heller mer sosialt samvær. Men litt lesing innimellom må det bli.

God helg alle bokelskere :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Tatt av vinden er fin :-) Er på tur hjem til Norge igjen, og har begynt å lese Jo Nesbø 'Kniv'. Sidene fyker avgårde. God helg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

«Dagbok: 13. desember–13. februar» av Haddy Njie er definitivt en bok alle bør lese. Boken har fått hard medfart av mange fordi de mener hun behandler varslerne mot Trond Giske dårlig. Dette viser at mange fortsatt sitter fastlåst i den «blodtåka» som #metoo-bevegelsen satte i gang, der alt er svart eller hvitt, og alle forsøk på nyanser blir slått hardt ned på. Varslerne har fått fortelle sine historier, det er bare rett og rimelig at også Giskes versjon, formidlet via kona, bør høres. Vi lever tross alt i en rettsstat!

Det er lett å mislike Giske. Alle vet at han var mye på byen og sjekket damer, men jeg har aldri hørt noen beskylde ham for seksuelle overgrep. Når det gjelder varslene – som heller ikke dreier seg om overgrep – bestrider han alle, bortsett fra én hendelse. Giske var syk, og fikk aldri forsvart seg før Arbeiderpartiet fordømte han.

«Dagbok: 13. desember–13. februar» er en særdeles velskrevet bok som omhandler den fortvilte situasjonen Giske og familien havnet i. Hun beskriver godt det vanviddet de levde i, samtidig som hun på en god måte problematiserer varslene, og det faktum at de åpenbart – helt utvilsomt – ble benyttet som en del av en maktkamp i Arbeiderpartiet. Den enkelte varsler har sikkert hatt rent mel i posen, det er måten Arbeiderpartiet håndterte dette på som er sterkt kritikkverdig.
Uansett hva du mener om #metoo og Trond Giske, dette er en god og viktig bok du bør lese!

Terningkast 6!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Like god som de to forrige gangene, men forferdelig ubehagelig at den oppleves enda mer aktuell enn for 20 år siden!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal gjøre noen intervjuer under Kapittelfestivalen i Stavanger i september 2019. Her er bøker jeg leser som forberedelse.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei. Det gikk til tider litt sakte og jeg er nok litt over gjennomsnitt glad i Japansk kultur og historie :) forfatteren kunne nok ha kortet ned noe. Når det er sagt så er det sjelden jeg gir 6-er på terningen, da skal jeg sitte igjen med en følelse av sterk tap når jeg legger fra meg boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Laila StenbrendenTrine S. AustbøMartine GulbrandsenChrister TjessemAstrid Terese Bjorland SkjeggerudReidun SvensliTanteMamieIngeborgKarin BergRisRosOgKlagingUltimeciaIdaBabynemiJon Torger Hetland SalteHildeLisbeth Kingsrud KvistenDolly DuckGroHallgrim BarlaupReadninggirl20Monica CarlsenHildatove NessBerit RSynnøve H HoelHeidi LHanne Midtsundhelene ødegårdAnne-Stine Ruud HusevågIrakkEckhoffBertyHarald KRandiAPia Lise SelnesJulie StensethMorten BolstadEivind  VaksvikTheaKaren Ramsvik