Tekst som har fått en stjerne av Reidun Svensli:

Viser 1 til 20 av 609:

Jeg lo så høyt at morgenpendlerne på toget begynte å sende stygge blikk!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Friendship is a sheltering tree.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ingen stund er stillere enn når bergensere nettopp har reist.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Under nær døden - opplevelsen min var eventuell anger over det jeg hadde gjort av galt, min egen historie. Den kom ikke fra noen eksistens utenfor meg selv. Jeg opplevde ingen dømmende skapning som var atskilt fra meg...….......……. I ikke dualitetens verden finnes kun ren bevissthet, ren betingelsesløs kjærlighet og total aksept. .... Alt er forent, alt blir kjent. ......
Jeg skulle ønske jeg hadde visst dette tidligere. Jeg skulle ønske at jeg ikke var blitt opplært til å frykte etterlivet fordi jeg på et eller annet vis kom til å bli dømt og straffet. Jeg skulle ønske at jeg i stedet hadde lært å ha empati og medfølelse med meg selv og med de øvrige medlemmene av vår jordiske familie, samt at jeg hadde forstått at vi alle er forent, og at vi alle påvirker hverandre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vart nyfiken, så eg måtte berre google litt:

Her er den!

skriv bildebeskrivelse her

Tysk wikipedia-artikkel om vidunderet. Eg er ikkje kjempestødig i tysk, men så vidt eg kan forstå er det ein berbar spyttebakke for tuberkulosepasientar. Artikkelen har også eit avsnitt om dingsen sin rolle i Mann sin bok.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Et språk og et innhold som tar pusten fra deg, en bok som går inn i deg og blir der !

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jane Austen OG Emma Thompson! Trenger ikke si mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I den lille byen nord på Island, bor det helt vanlige mennesker, men de har alle sin historie.
Elisabet i den mørke fløyelskjolen, Jónas som egentlig vil se og male fugler, men som må bli politimann, Kjartan som plutselig får opp øynene for Kristin, direktøren som ble stjernekikker og filosof, og mange flere uforglemmelige personer.

Nydelig bok om mennesker i et lite samfunn på sagaøya. Lavmælt, men likevel spennende. Man skulle reist til Island...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En gang fantes det ikke annet i verden enn pusten hennes. Hva betyr vel verdens støy, et kultursamfunns klimaks eller fall, tilfeldigheter eller tomrom, om man ikke har noen lepper å kysse, noen bryster å berøre, en åndedrett som fyller øregangene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og selvfølgelig skal vi fortelle deg om natten som henger over oss og henter kraften sin dypt ute i himmelrommet, om dagene som kommer og dagene som går, om fuglesang og det siste øyeblikket, dette blir nok mange historier, vi begynner her i denne lille byen og ender på et lite tun i nordbygdene, og nå begynner vi, her kommer det alt sammen: glede og ensomhet, beskjedenhet og meningsløshet, liv og drøm – ja, drømmer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter å ha lest dårlig oversatte kjærlighetsbøker som kan betegnes som strandlitteratur, er det befriende å lese denne kjærlighetsromanen med humor, nerve og godt språk. Jeg lå faktisk våken hele natten for å lese denne, for jeg klarte ikke å legge den fra meg.

Jeg er enig i at temaet aktiv dødshjelp er beskrevet på en noe overfladisk måte, men det er heller ikke hovedtemaet i boken etter min mening. Denne boken handler hovedsaklig om kjærlighet, en kjærlighetshistorie som vekker alle mulige følelser, som oppleves troverdig og velskrevet.

Det jeg elsker mest med boka er galgenhumoren og den sarkastiske humoren mellom hovedkarakterene. Det er slik det er i det virkelig liv også (i alle fall for meg) at for å overleve de mørkeste, vanskeligste stunder, er galgenhumor den beste medisin.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi er alle nødt til gå til lege, på apoteket, om ikke selv, så med barna våre, på spedbarnskontroll, de blir veid, målt, man begynner med en gang å gruppere oss, plassere, forvandle oss til punkter på et diagram, vi blir standardisert ut fra gjennomsnittet, vaksinert for alt bortsett fra sorgen, skuffelsene, døden.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Spøkelser, sier han, hvorfor skal vi ikke gå ut fra at de finnes, det er mye som er mer vanvittig enn spøkelser, og jeg kan nevne ett slående eksempel for dere: Millioner, mange titalls millioner mennesker, tror at hvite, middelaldrende menn fra Amerika er et lykketreff for verdens nasjoner - konservative, trangsynte og aggressive menn som er blinde for universallivets spinkle tråder, livsfarlige når det gjelder jordens skjøre fremtid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nesten ti år siden Hannes ble senket ned i den mørke jorden, ti år er ikke lang tid, det er én tanke, én bevegelse, men likevel kan verden ta et kjempesprang på kortere tid, klima kan endre seg, nye fuglearter kan ha lagt under seg land, imperier kan ha gått i grus. Ja, verden rister, men vi holder oss fast i kjøkkenbordet,

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ikke så interessant for meg som de tidligere bøker i serien...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mennesket er merkelig, det er kanskje ensomt og lengter etter fellesskap, men når noen kommer, er det som om alt snus opp ned, og det ønsker mest av alt å forsvinne inn i seg selv og være i fred - ...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den som gråter i en begravelse, gråter ikke mindre over sin egen død og samtidig over hele verdens endelikt, for alt dør, og til slutt blir det ingenting igjen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Merkelig hvor mye saktere allting gikk før, når vi ser på en seksti år gammel film med Humphrey Bogart, får vi følelsen av at ett minutt den gangen var betydelig lengre, at det var lenger mellom hendelser og derfor lettere å finne fotfeste i tilværelsen, til og med geværkulene gikk saktere. Nå går alt fortere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fantastisk bok, jeg er så imponert over denne forfatteren og har nå lest alt av ham. Språket er så vakkert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Julie StensethHegeTorill Elisabeth RevheimPia EidekineNeda AlaeiAndreas BokleserAud- HelenAstrid PedersenEivind  VaksvikDemeterEmilie Siljuberg KlevenAud Venke ØsterhusvaskeklutGrete AastorpkaroghKjell PJostein RøysetBerit B LieLeseaaseMartestormdottirOlaugWenkekjell kVigdis VoldAnjaKristin F. JørgensenBoktimmyMonica  SkybakmoenReidun_EBjørg L.Rade AlmudaffarWencheSynnøve H HoelReidun SvensliRandiABjørn  BakkenHanneHarald K