Tekst som har fått en stjerne av Reidun Svensli:

Viser 1 til 20 av 627:

Denne boken har alt: overnaturlige elementer, katter, kjærlighetsintriger, mord og mysterier. Det er ikke lett å kategorisere denne boken, men det er nok "filosofisk" som blir det nærmste. Det er mye som skjer uten at det egentlig skjer noe og man kan anta ting uten at det blir forutsigbart. I tillegg til at jeg elsker alt som har med Japan å gjøre, så er karakterene godt portrettert og man kan sympatisere med de. Boken viser veldig godt hvordan det finnes godt og ondt i oss alle og uansett hvor mye man prøver å gjøre gode gjerninger vil vi alltid ha en dyster side vi kan hengi oss til. Det blir fremtstilt som naturlig og balansert. God bok å lese for de som er litt kynisk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Andre bok i Byens spor og denne er om mulig enda bedre enn den første. Maj er aleneforsørger og står sentralt i boka, men Jesper og Stine, og ikke minst slaktersønnen Jostein er også viktige figurer. Historien i Oslos gater blir til med et enkelt og naturlig språk.
Nå nærmer vi oss 60-tallet, og denne gangen ønsket jeg også at boka skulle vare og vare.
Dette er virkelig imponerende arbeid fra Lars Saabye Christensen.
Min første tanke da jeg var ferdig var denne: Hva i all verden skal jeg lese nå?
Men det kommer jo ei tredje bok, så da er det noe å glede seg til!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, ikke sant, er ikke den fantastisk! Så da får dere bare kaste dere over Jomfruen fra Norge som er enda bedre!!! Fjorårets bok har jeg ikke fått lest ennå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er uten tvil en av årets sterkeste leseopplevelser hittil. Når jeg sier at dette handler om en dysfunksjonell familie så er det bare fornavnet. Dette er forfatterens egen historie hvor hun og søsknene ble forespeilet av endetiden var nær og Tara som er den som forteller historien begynte ikke på skolen før hun var 17 år. Boken anbefales på det aller sterkeste!

Hele omtalen min kan du lese her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Koke bjørn. Mikael Niemi
Nord-Hålogaland bispedømmeråd tilbød Julie Schjøth ansettelse som sogneprest i Nordreisa sogn i Nord-Troms prosti i går 23.02.2019 - men hun tar betenkningdtid, for læstendianerne har meldt at de da trolig vil utebli fra preknene. Dette er altså i 2019, så Lars Levi er fortsatt blant oss.

Dette er ei helt spesiell krimbok, hvis handling lagt tilbake til 1852. Her tar forfatteren av Poppmusikk fra Vittula tak i legenden Lars Levi Læstadius på en skikkelig måte, og med stor respekt - for han leser seg skikkelig opp på denne sagnomsuste fyren fra hans hjemtrakter, og finner ut at han nok ikke var så fæl og konservativ som hans tilbedere vil ha han til, selv om han nok var både hard i ord og meninger. Men Levi var noe annet også; han var som proster flest på den tida langt mer belest og utdannet enn de andre. Han hadde i tillegg svært gode talegaver og en lidenskap for planteriket.

Forfatteren er sønn av en politimann, så han kan litt om etterforskningsteori, og bygger opp en fin krim, hvor prosten og hans unge hjelper etterforsker noen drap og utukt som foregår i bygda. Prester er en jo fantastisk fin skikkelse å bruke til hva man vil, når man vil, hvor man vil. De kan fremskives som usikre dilletanter, som har pugget seg til det de kan, og andre diktes til kloke maktsyke herskere med like stor troverdighet. Prester er som poteten, og det var faktisk på denne tida potenten kom til Norden - og det var selvsagt prester involvert.

Vel, boka er utrolig spennende, velskrevet, med god balanse mellom krimgåta og utmalinga av livet og karraktetene rundt sjølvaste Læstadius.

Den må dere få med dere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jepp, då har det gått eit år sidan sist. Då skulle eg ikkje ha noko, og endte opp med 31 bøker. Så skundar eg meg å legge til at 26 av dei var kjøpt til halv mammut-pris etter at salet hadde slutta.

Eg tenkjer eg køyrer etter same opplegg i år. Is i magen, og sjå kva som blir til overs til slutt.

Er det noko spesielt de gjeng og vonar skal dukke opp i Mammut-katalogen? Sjølv har eg ingen konkrete titlar i tankane, men bøker frå Afrika og Oseania er mangelvare i ulest-delen av bokhylla. Meir enn mangelvare faktisk, der er ingenting. Derfor kjem eg nok spesielt til å sjå etter om der er bøker frå desse verdsdelane som verkar lovande.

Eg reiknar med at katalogen kjem her i morgon mandag 18. februar. Kanskje alt rett over midnatt? Skal i alle fall sjekke.
Det kan også sjå ut som om Haugenbok så smått har begynt å legge ut nokre titlar, men i skrivande stund ligg der berre 10 bøker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg lo så høyt at morgenpendlerne på toget begynte å sende stygge blikk!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Friendship is a sheltering tree.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg kunne ikke huske at jeg likte den første romanen Maj, Jesper, Stine og de andre så godt som jeg likte fortsettelsen jeg nå har lest i romanen; Byens spor Maj. Derfor måtte jeg lese hva jeg skrev i april 2018 innlegget:

Byens spor av Lars Saabye Christensen

Jeg ble trist av å lese den selv om jeg likte den, skriver jeg der. Det ble jeg definitivt ikke av å lese romanen jeg nå har lest.

Wow; jeg har lest en del bøker av Lars Saabye Christensen og jeg har likt dem alle. Men jeg kan ikke huske å ha hatt en slik leseopplevelse som ved å lese Byens Spor Maj. Det var så lunt og fint å være der selv om det er nok av små og store dramaer som utspiller seg. Han får frem latteren. Det er gode dialoger. Får fremt tidsånden som hersket. Kvinnens plass i samfunnet. Trangboddheten. De unges løsrivelse. Klare karakterer. Og han unngår det depressive sporet som for mange norske forfattere lett går inn i.

Romanen Byens spor Maj ble utgitt i 2018 og er på 540 sider. Mange gode lesetimer har det vært, og jeg synes den fortjener alle de gode anmeldelsene den har fått.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ingen stund er stillere enn når bergensere nettopp har reist.

Godt sagt! (9) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Under nær døden - opplevelsen min var eventuell anger over det jeg hadde gjort av galt, min egen historie. Den kom ikke fra noen eksistens utenfor meg selv. Jeg opplevde ingen dømmende skapning som var atskilt fra meg...….......……. I ikke dualitetens verden finnes kun ren bevissthet, ren betingelsesløs kjærlighet og total aksept. .... Alt er forent, alt blir kjent. ......
Jeg skulle ønske jeg hadde visst dette tidligere. Jeg skulle ønske at jeg ikke var blitt opplært til å frykte etterlivet fordi jeg på et eller annet vis kom til å bli dømt og straffet. Jeg skulle ønske at jeg i stedet hadde lært å ha empati og medfølelse med meg selv og med de øvrige medlemmene av vår jordiske familie, samt at jeg hadde forstått at vi alle er forent, og at vi alle påvirker hverandre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vart nyfiken, så eg måtte berre google litt:

Her er den!

skriv bildebeskrivelse her

Tysk wikipedia-artikkel om vidunderet. Eg er ikkje kjempestødig i tysk, men så vidt eg kan forstå er det ein berbar spyttebakke for tuberkulosepasientar. Artikkelen har også eit avsnitt om dingsen sin rolle i Mann sin bok.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er ikke mange romaner jeg leser i løpet av et år som treffer meg som romanen Stiklingen skrevet av den islandske forfatteren Auður Ava Ólafsdóttir. Ved å lese romanen på 266 sider, har jeg vært gjennom det meste av følelsesregisteret. Romanen starter slik:

«Fordi jeg skal forlate landet og ikke vet når jeg kommer tilbake, har den syttisju år gamle faren min tenkt å gjøre det siste måltidet vårt minneverdig, han har planlagt å bruke en oppskrift fra mammas håndskrevne oppskriftsbok, noe mamma kunne ha funnet på å servere ved en liknende anledning.»

Lobbi på 22 år skal reise ut i verden og forlate far, tvillingbroren Jósef som har en diagnose som gjør at han er bor på et omsorgsenter, og datteren som kom til verden ved et uhell; som Lobbi kaller det. Datteren bor sammen med moren sin og ble født samme dag som moren til Lobbi omkom i en bilulykke. Faren vil at sønnen skal studere og mener at sønnen kaster bort talentet sitt. Men Lobbi er ikke til å rikke. Han har fått seg jobb som gartner og forlater Island og familien.

Det er Lobbis reise vi får være med på i denne romanen. Historien virker så enkel i bokomtalen. Jeg ble derfor overrasket over hvilken virkning den hadde på meg. Jeg synes den uttrykker så mye og det er så mange lag i historien. Historien i boken er som livet. Det slutter aldri å overraske.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Et språk og et innhold som tar pusten fra deg, en bok som går inn i deg og blir der !

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jane Austen OG Emma Thompson! Trenger ikke si mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I den lille byen nord på Island, bor det helt vanlige mennesker, men de har alle sin historie.
Elisabet i den mørke fløyelskjolen, Jónas som egentlig vil se og male fugler, men som må bli politimann, Kjartan som plutselig får opp øynene for Kristin, direktøren som ble stjernekikker og filosof, og mange flere uforglemmelige personer.

Nydelig bok om mennesker i et lite samfunn på sagaøya. Lavmælt, men likevel spennende. Man skulle reist til Island...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da er det "bare" to ti-år igjen av denne serien. Utrolig at Ketil Bjørnstad greier å fullføre dette maraton-prosjektet og gjøre det interessant hele veien. Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En gang fantes det ikke annet i verden enn pusten hennes. Hva betyr vel verdens støy, et kultursamfunns klimaks eller fall, tilfeldigheter eller tomrom, om man ikke har noen lepper å kysse, noen bryster å berøre, en åndedrett som fyller øregangene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

SverreMarianne  SkageLineSiriMaistreTrine S. AustbøLasse SteinnesKathinka HoldenCamilla RødjeSolKuboaaMorten BolstadEldridIdaBenedikteArne DaviknesJan Erik  OlsenPär J ThorssonRandi BorgenKari Borgeingar hSynnøve H HoelTerje SteiroGrethet87Mari Nordø LommelunJane Foss HaugenLinda LarsenAnjaKristin F. JørgensenAstrid PedersenMarteRisRosOgKlagingBoktimmyHanne Kvernmo RyeReidun SvenslibrekritaolineSoffa86ConnieGV