Tekst som har fått en stjerne av Reidun Svensli:

Viser 1 til 20 av 598:

Et språk og et innhold som tar pusten fra deg, en bok som går inn i deg og blir der !

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jane Austen OG Emma Thompson! Trenger ikke si mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I den lille byen nord på Island, bor det helt vanlige mennesker, men de har alle sin historie.
Elisabet i den mørke fløyelskjolen, Jónas som egentlig vil se og male fugler, men som må bli politimann, Kjartan som plutselig får opp øynene for Kristin, direktøren som ble stjernekikker og filosof, og mange flere uforglemmelige personer.

Nydelig bok om mennesker i et lite samfunn på sagaøya. Lavmælt, men likevel spennende. Man skulle reist til Island...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En gang fantes det ikke annet i verden enn pusten hennes. Hva betyr vel verdens støy, et kultursamfunns klimaks eller fall, tilfeldigheter eller tomrom, om man ikke har noen lepper å kysse, noen bryster å berøre, en åndedrett som fyller øregangene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og selvfølgelig skal vi fortelle deg om natten som henger over oss og henter kraften sin dypt ute i himmelrommet, om dagene som kommer og dagene som går, om fuglesang og det siste øyeblikket, dette blir nok mange historier, vi begynner her i denne lille byen og ender på et lite tun i nordbygdene, og nå begynner vi, her kommer det alt sammen: glede og ensomhet, beskjedenhet og meningsløshet, liv og drøm – ja, drømmer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter å ha lest dårlig oversatte kjærlighetsbøker som kan betegnes som strandlitteratur, er det befriende å lese denne kjærlighetsromanen med humor, nerve og godt språk. Jeg lå faktisk våken hele natten for å lese denne, for jeg klarte ikke å legge den fra meg.

Jeg er enig i at temaet aktiv dødshjelp er beskrevet på en noe overfladisk måte, men det er heller ikke hovedtemaet i boken etter min mening. Denne boken handler hovedsaklig om kjærlighet, en kjærlighetshistorie som vekker alle mulige følelser, som oppleves troverdig og velskrevet.

Det jeg elsker mest med boka er galgenhumoren og den sarkastiske humoren mellom hovedkarakterene. Det er slik det er i det virkelig liv også (i alle fall for meg) at for å overleve de mørkeste, vanskeligste stunder, er galgenhumor den beste medisin.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi er alle nødt til gå til lege, på apoteket, om ikke selv, så med barna våre, på spedbarnskontroll, de blir veid, målt, man begynner med en gang å gruppere oss, plassere, forvandle oss til punkter på et diagram, vi blir standardisert ut fra gjennomsnittet, vaksinert for alt bortsett fra sorgen, skuffelsene, døden.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Spøkelser, sier han, hvorfor skal vi ikke gå ut fra at de finnes, det er mye som er mer vanvittig enn spøkelser, og jeg kan nevne ett slående eksempel for dere: Millioner, mange titalls millioner mennesker, tror at hvite, middelaldrende menn fra Amerika er et lykketreff for verdens nasjoner - konservative, trangsynte og aggressive menn som er blinde for universallivets spinkle tråder, livsfarlige når det gjelder jordens skjøre fremtid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nesten ti år siden Hannes ble senket ned i den mørke jorden, ti år er ikke lang tid, det er én tanke, én bevegelse, men likevel kan verden ta et kjempesprang på kortere tid, klima kan endre seg, nye fuglearter kan ha lagt under seg land, imperier kan ha gått i grus. Ja, verden rister, men vi holder oss fast i kjøkkenbordet,

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ikke så interessant for meg som de tidligere bøker i serien...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mennesket er merkelig, det er kanskje ensomt og lengter etter fellesskap, men når noen kommer, er det som om alt snus opp ned, og det ønsker mest av alt å forsvinne inn i seg selv og være i fred - ...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den som gråter i en begravelse, gråter ikke mindre over sin egen død og samtidig over hele verdens endelikt, for alt dør, og til slutt blir det ingenting igjen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Merkelig hvor mye saktere allting gikk før, når vi ser på en seksti år gammel film med Humphrey Bogart, får vi følelsen av at ett minutt den gangen var betydelig lengre, at det var lenger mellom hendelser og derfor lettere å finne fotfeste i tilværelsen, til og med geværkulene gikk saktere. Nå går alt fortere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fantastisk bok, jeg er så imponert over denne forfatteren og har nå lest alt av ham. Språket er så vakkert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Likte denne bedre etter andre gjennomlesing enn den første! En sann Murakamibok med hans livlege fantasi og tilsynelatande ulogiske hendelser som likevel har en viss sammenheng til slutt. Og her finnes de fleste av hans typiske elementer også, som jeg etterhvert begynner å se et mønster av i bøkene hans - katter, brønner, klassisk musikk, månen, kvinner med fine ører, bønner, krigen, osv...

En veldig sær bok som nok ikke passer alle. Skal du lese denne så må du gjøre det med et åpent sinn, ta boka for det den er òg lese den med ro og tålmodighet. Dette er ingen "Quick read". Les, nyt fordøy og gjenta...

Kort sagt om handlinga - alt i hovedpersonen liv endre seg. Katten forsvinner. Han mottar merkelige telefonanrop, kona forsvinner, han treffer flere unge damer som på ulikt vis snor seg inn i livet hans mens hans venter og leter etter kona som kanskje og kanskje ikke har forlatt ham. Foruten kvinnene som dukker opp dras han også inn i Japans fortid i krigstida på 1940-tallet. Og jo da.. Alt dette henger sammen. På sett og vis.

Er veldig glad i denne boka, men til og med for meg som hardnakket Murakami - fan blir den innimellom BITTE LITT for lang - da særlig passasjene om krigen. Spennende og interessant, men jeg ville likt koka enda bedre om dette var forkortet betydelig ned

Godt sagt! (1) Varsle Svar

..en søken som har tatt mengder med tid og mye energi:
..søkt, lett etter noen eller noe som skulle gi mening,
fortelle hvorfor jeg befinner meg her.

Midt i denne søkende perioden ble jeg spurt om å være
programleder i tv for programmet "Inn i det ukjente".

Jeg takket ja, mente jeg hadde mye erfaring på området,
.. prøvd alt av tilbud på markedet, fremdeles på leting
etter svar. Leste det meste om veien tilbake til oss
sjøl, til kjernen.

Intervjuet en rekke mennesker som alle mente at de var
inne på svaret, men dette krevde tid, tålmodighet og
utholdenhet. Vakre, søkende sjeler på leting, som jeg.

Men ingen virket som de virkelig var kommet frem til svaret.

Jeg forsøkte uansett .. alle de "alternativer" markedet
kunne tilby. Og alt kostet flesk! . . .

..å roe sinnet, det var jo ganske turbulent! og finne den
store freden. Mantraer, ordregler for å lære disiplin og
tålmodighet... jeg testet fargebad for å komme i de rette
sinnsstemninger -- ikke noe galt med blått badevann.
Men stemningen rant ut sammen med badevannet.
_ _

Når alle metoder var utprøvd - og regningene betalt --
var jeg tilbake ved utgangspunktet, litt blakkere, og
like rådvill. Min ånd og innerste vesen var uberørt.
Hvor var dette jeg savnet, hvor var veien?

Blant alle alternativene manglet Jesus -- akkurat som i
de store bokhandlenes "alternative" avdelinger.

Det var bare én healer som nevnte Jesus. Han fortalte meg
en gang at for å få virkelig fres på healingen, måtte han
legge hendene på pasienten og si "I Jesu navn".

(Og det var ikke så rart, for nettopp det lovte Jesus bl.a.
i Markus-evangeliet kapittel 16.)
_

Så en dag i en av pausene setter jeg meg i kantina i tv-huset
i Nydalen, og der er hun, svaret mitt . . .

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Daglig dør i gjennomsnitt to kvinner i Pakistan på grunn av "æresdrap", som regel med Allahs navn på mordernes lepper. I Malaysia kan ikke en muslimsk kvinne reise noen steder uten en mann som ledsager. Muslimske kjeltringer lurer små gutter inn i slaveri i Mali og Mauritania. I Sudan er det den islamske militsen som står for slaveriet. Kristne hjelpearbeidere har blitt drept med kaldt blod i Jemen og Jordan. I Bangladesh har kunstnere som kjemper for etniske minoriteters rettigheter blitt kastet i fengsel eller blitt fordrevet fra landet. Alt er dokumentert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig god og fengende bok, som har utgangspunkt fra virkelige og grusomme hendelser i adopsjonsbransjen i flere tiår i Tennesse. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LesevimsaLinda NyrudBoktimmyToveIngunn SHilde H  HelsethHegeBentGodemineAnne Beth Amdal VoldCaroline H HeitmannJostein RøysetHeidiReadninggirl20Kari BorgeEivind  VaksvikIdaLeseaaseSverreLene AndresenRandiAPaeoniaRandiCaroline JohannessenMonica CarlsenHallgrim BarlaupGitte FurusethMarteWenche VargasMartinenTheresemoiraGrete Aastorpeileen d.mgeGunn DuaasLeselenaAnne-Stine Ruud HusevågAnjaJeanette