Tekst som har fått en stjerne av Harald:

Viser 1 til 13 av 13:

Denne er god! Og fortsatt aktuell!
Camus snakker også om "hjerteromanene" (dameromanene) og krim-bøkene som ikke er litteratur men tidsfordriv. Så de hadde det problemet allerede da!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er en utbredt misforståelse at Weimar-republikken var spesielt sårbar for nazistenes undergravingsforsøk fordi den var så liberal, eller "for" liberal. Rettsprotokollene forteller en annen historie. Mellom 1923 og 1933 ble det sørtyske naziorganet Der Stürmer trukket for retten 36 ganger. Redaktøren var Julius Streicher, som ble dømt til døden av Nürnberg-tribunalet etter krigen. Tiltalene på 20-tallet gjaldt de groveste former for antisemittisk propaganda, slik som artikler om jødiske ritualmord på barn. Streicher ble idømt fengselsstraff to ganger. Nazistene utnyttet oppmerksomheten maksimalt. Hundrevis av sympatisører fulgte han i triumftog når han skulle inn og sone, og ved løslatelsen gjentok folkefesten seg. Prosessene gjorde Streicher og hatblekka hans landskjente. De ga hans synspunkter større spredning, ikke mindre, slik det var tilsiktet. Der Stürmer nådde opplag på mer enn en halv million. Her fins en leksjon også for vår tids mennesker, og et viktig korrektiv til den fullt forståelige refleksen når majoriteten krever forbud mot ytringer den opplever som avskyelige. Er det virkelig verd det?
Samme mønster så man i Berlin. Goebbels ble i perioder effektivt kneblet. Angriff ble beslaglagt og stanset 16 ganger, i opptil seks ukers varighet. Det hadde liten effekt. Folk ble nysgjerrige på hva som var så farlig med denne mannens meninger, og opplaget begynte å stige. I februar 1928 solgte Angriff 31 000 eksemplarer i uka; I november 1930 var den blitt dagsavis med et opplag på 68 000.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I en polarisert tid er mellomposisjonen den aller vanskeligste.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kvarandre

eg vil stryka deg over håret
eg vil seia til deg
kor mykje eg bryr meg om deg
og så ser eg ei brå redsle
i augo dine
og så smiler vi til kvarandre

Godt sagt! (10) Varsle Svar


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Intet er mer som skrift i sand enn løfter om kjærlighet.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Galilei, som hadde funnet en betydelig vitenskapelig sannhet, avsverget den med den største letthet i verden straks den satte hans liv i fare. I en viss forstand gjorde han rett. Denne sannhet var ikke verd bålet. Om jorden går rundt solen eller omvendt, det er i høy grad likegyldig. Kort sagt er det et overflødig spørsmål. På den annen side ser jeg mange mennesker dø fordi de mener at livet ikke er verdt å leve.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Eg har så mange stygge ord. Mor mi har ingen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kva hjelp det å syngje
som elv i det aude?
Kva hjelp det å kyngje
med klokker for daude?

Kva hjelp det å skapa
all venleik i verda,
når ordet lyt tapa
for svolten og sverda?

Slik undrast og spør vi
i modlause stunder.
Men hugse det bør vi:
Eit ord er eit under.

Dei gløymest dei gjæve,
og alt det dei gjorde.
Men livet er æve,
Og evig er Ordet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når man først skal dø, er det klart at det ikke har noen betydning når og hvordan det skjer.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Overlevelsesstrategi: Grunnleggende modell for et langt og lykkelig liv. Trestegsmodellen. Pust inn. Pust ut. Gjenta etter behov.

Godt sagt! (40) Varsle Svar

Fra www.bokklubben.no:

"Noen bøker er bedre enn andre

På initiativ fra De norske Bokklubbene deltok 100 verdenskjente forfattere fra 54 land i en avstemning der alle fikk stemme på ti skjønnlitterære verk. De 100 bøkene som totalt fikk flest stemmer, utgjør Verdensbiblioteket."


Titlene er ikke rangert. Bøkene er listet opp alfabetisk etter forfatteres navn. Jeg har skrevet hvilket land forfatterne er fra ved siden av hvert verk. Når det gjelder utgaver har jeg rett og slett valgt dem med flest eiere her på bokelskere.no.

Her var det noen verker jeg har lest, en del verker jeg kjenner til, og en del jeg ikke kjente til fra før, og gjennomgangen av disse bøkene gjorde meg mer nysgjerrig på litteratur fra flere steder i verden og lyst til å utvide horisonten enda mer. Livet er for kort... ;-)


Godt sagt! (24) Varsle Svar

Personen du elsker er 72,8% vann og det har ikke regnet på flere uker.

Godt sagt! (59) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tone SundlandSjavn NvajsBerit B LieSankt YngheadAliceInsaneDolly DuckMartineBjørn BakkenIdaCathrine Marie HansenThina NordtveitAnna-PiaBjørg Marit TinholtTine SundalHilde H  HelsethHildeEllen E. MartolPirelliIngunn STheaJenny Dahl BakkenSverreRade AlmudaffarLisbeth Kingsrud Kvisteningar hEster SHildaBeathe SolbergCaroline H HeitmannLillevikjell kHilde StorkjørrenHilde Merete GjessingHeidiVibekeTanteMamieStregaMartin AasbrennSynnøve H HoelKarin Berg