Tekst som har fått en stjerne av Armal:

Viser 1 til 16 av 16:

Anbefales på det varmeste. Oversetteren har valgt å oversette til trøndersk, et heldig valg. Det tvinger ihvertfall denne leseren (østfolding) til å skjerpe seg under lesningen og ta fram en indre trønder (sterkt preget av Nils Arne Eggen). Det muntlige i Snyders poesi blir veldig tydelig. Flott gjort!

Har noen små korrekturpirk:
I "Høstmorra i Shukoki-ji" (s. 122) speider jegpersonen "mot Pleiads", det er selvfølgelig stjernebildet som heter Pleiadene eller Syvstjernen på norsk.
Stjernen Aldenbaran på s. 116 er Aldebaran (stjernebildet Tyren).
Noen planter/trær har beholdt originalnavnet fra engelsk, andre er oversatt. Ikke unaturlig hvis de ikke finnes i Norge kanskje, men "en snare av elder" på side 72? Originalen har "alder", svartor på norsk.
Endelig så henvises det til Avatamskasutraen i en note på s 145. Det skal være Avatamsakasutraen.

Men det er bare pirk. Løp av gårde og kjøp denne prompte. Oversetteren ser ut til å ha planer om mer, ingen grunn til å nøle for dette har han fått til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synes og denne har vært oppskrytt, så boka har eg lest i litt sånn i bits & pieces. Og sånn innimellom når eg syntes at den fine, dyre boka, eg må vel lesa den ut. Men eg kresja i ein mur, eit premiss, som eg syns hang litt i lause lufta, for meg i alle fall. Å begrunna sensitivitet med aggressive krigarar i steinalderen i noverande Russlandsområder, det ho skriv om antakelsane sine, som blir eit avgjerande premiss for forståinga i boka, blir for meg problematisk og dårleg verifisert. Er einig i at mange av tesane til Aron er ganske subjektive. Ho har ein forestilling om at dei sensitive andelen menneske blant oss har opphav i å vera ein slags vismannsrolle for å guida leiarar og folk, ja, menneskeheten til ei betre verd og tilvære. Noko sånt. Ein slags kulturell spirituell elite, beståande av sensitive individer.

Eg finn mange av hennar begrunnelsar subjektive og somme tider vanskeleg å svelga, men har som sagt ikkje lest heile boka enno. Men pga kresjinga mi i mange av teoriane hennar så tek det si tid. Eg er litt skuffa over denne, hadde sett fram til den, og håpa å finna den nyttig og anvendbar. Eg må berre få sagt at det var den ikkje i forhold til det bildet eg hadde av boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mitt oppvekstmiljø kan sammenlignes med kommentarfeltene på internett. Et internettnettsted av verste skuffe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er, da, liksom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Arm i Arm vi gaar

alle hvite Trehus

e et Hjem

hele Byen et Løfte

hvert Smau hvert Smitt

et Gjemmested

for oss med Kjøssety

hon med de vakreste Lepper

i Bergen By

Godt sagt! (1) Varsle Svar

sjekk mig raljere som faakkings Thomas Bernhard

Godt sagt! (2) Varsle Svar

OÆH KEDEGAARI DAAEH! KEDEGAARI DAAH!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Psykologisk blir vi født i løse biter. Å vokse opp er å samle bitene, i håp om å bli et helt menneske.

Godt sagt! (26) Varsle Svar

Har nettopp fullført Thomas F's siste nedtegnelser til almenheten av Kjell Askildsen, og nå starter jeg på Imot naturen av Tomas Espedal.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Trepanelet rundt huset. Huden rundt kroppen. Språket rundt tankene.

Man vil rive det av.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg brukte langerma skjorter om vinteren og korterma om sommeren jeg var helt vanlig og ville ingen noe vondt jeg drakk melk rett fra kartongen og kjente brillene klemme mot hodet jeg ble født i en liten by

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor mye selger du dem for?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"De to første kampene var fort over."

Fra Mønsteret rakner av Chinua Achebe (har ikke begynt å lese den, men skal snart).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uavhengighet betyr mer enn noe annet for meg og det er nesten ikke noe jeg avskyr mer enn å bli med andre mennesker i en bil og da være utlevert til disse menneskene på godt og ondt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

People sometimes sneer at those who run every day, claiming they'll go to any length to live longer. But i don't think that's the reason most people run. Most runners run not because the want to live longer, but because they want to live life to the fullest. If you're going to while away the years, it's far better to live them with clear goals and fully alive than in a fog, and i believe running helps you do that. Exerting yourself to the fullest within your individual limits: that's the essence of running, and a metaphor for life - and for me, for writing as well. I believe many runners would agree.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg undres hva som er verst, enten å bli voldtatt hundre ganger av negerpirater, få den ene ballen skåret av, løpe spissrot mellom bulgarer, bli pisket og hengt på autodafé, bli levende dissekert, slite på galeiene - kort sagt bli utsatt for alle de ulykker vi til sammen har gjennomgått - eller sitte her med hendene i fanget?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne Lise JohannessenHarald KMonica StubkjærSynnøve H HoelGroMorten MüllerNorahGjermund  HaugeVidar RingstrømHanne Kvernmo RyeDaffy EnglundLeseaaseLisbeth Kingsrud KvistenHilde AaVannflaskeLars MæhlumVibekeHelena EgretemorKariMarit HåverstadTorill Elisabeth Revheimkatrine judit urkeAnn-Kristin RobstadJØystein LIngunn SsiljehusmorWenche VargasTine SundalAnniken RøilRufsetufsaFrisk NordvestSverreVersionMarianneMorten BolstadChrissieKarin BergRandiLailaBeathe Solberg