Zorro

ukjente år

av (forfatter), Kari Risvik (gjendikter) og Kjell Risvik (gjendikter).

Gyldendal 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.78 (27 terningkast.)

83 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I 1795 i det spanske California kommer Diego de la Vega til verden, sønn av en prominent militærleder og en indianerkvinne. Diego lærer stammens tradisjoner fra sin bestemor, Hvite Ugle, og fektekunsten og kvegmerking av sin far. Som 16-åring blir han sent til Barcelona for å få en europeisk utdannelse, og blir medlem av en hemmelig motstandsbevegelse som kjemper for de undertrykte og fattige.

Omtale fra forlaget

"Jeg er forelsket i Zorro, og dette går ut over ekteskapet mitt." Isabel Allende I 1795 i det spanske Californias tidlige dager, kom Diego de la Vega til verden: sønn av en prominent leder i militæret og en vill indianerkvinne. Historien fram til han ble Zorro, de undertryktes forkjemper og don'enes verste mareritt, har til nå vært en skjult hemmelighet, og Isabel Allende har latt seg inspirer av den kjente legenden. I magisk ånd framstår en romantisk helt med svung, samtidig er Zorrospennende lesning om den nye verdens kolonitid, Napoleons fall i Europa og sjørøverhelten Lafitte. Romanen vil engasjere Allende-elskere, så vel som Zorro-enthusiaster. Han er kjent som Zorro .; den maskerte helt. Men en gang i det spanske Californias tidlige dager kom han til verden som sønn av en prominent leder i militæret og en vill indianerkvinne. Historien fram til han ble Zorro, de undertryktes forkjemper og komandantens verste mareritt, har til nå vært en skjult hemmelighet, men Isabel Allende har latt seg inspirer av den kjente legenden, og i denne forrykende fortellingen lar hun fantasien spille fritt. I Allendes magisk ånd framstår en romantisk helt med svung, og samtidig er Zorrospennende lesning fra et historisk perspektiv. Romanen vil engasjere Allende-elskere, så vel som Zorro-enthusiaster. Om forfatteren:Isabel Allende (f. 1942) måtte reise fra Chile i eksil etter millitærkuppet i 1973, hun har bodd lenge i California. Hun debuterte med Åndenes hus (1984) som ble en stor suksess. Allende om Zorro:«Zorro er en helt utrolig heltefigur. Han er en blanding av Peter Pan, Robin Hood og Che Guevara.» «Da jeg begynte å få erotiske drømmer igjen, visste jeg at var i ferd med å bli frisk (red. anm: etter datteren Paulas bortgang,.). Jeg drømte at jeg la en naken Antonio Banderas på en mexicansk tortilla, dynket ham med guacamole og salsa, rullet ham sammen og spiste ham». Høsten 2005 kommer det dessuten en ny Zorro-film med Antonio Banderas og Catherine Zeta-Jones i hovedrollene. Dette blir den 38. filmen om legenden. Første film ble laget i 1920. I tillegg er det gjennom årens løp utgitt en rekke tegneserier og bøker om den maskerte fektemester. Men filmen er ikke basert på Allendes fortelling.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205342644

EAN 9788205342644

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Spania Stillehavsstatene

Språk Bokmål

Sider 414

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 12 6 3 0 0

Bokomtaler

Jeg har fått opp øynene for Isabel Allende merkelig med slike fordommer- jeg trodde hun var kjedelig-- men de bøkene jeg har fått fatt i har vært FLOTTE Zorro intet unntak- Hovedpersoner OG bipersoner engasjerer Jeg blir gla i dem og følger dem SPENT Plottet er ganske enkelt, men så fult av detaljer og god skrivekunst at det ikke gjør noe- flere ganger trillet tårene både av latter og medfølelse Så fint å oppdage nok en forfatter å bli trofast "venn"av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Bare man lever lenge nok, rekker man å ta sine overbevisninger opp til overveielse
og korrigere noen av dem".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Fortiden er en kladdebok med mange ark ,
der vi noterer livet vårt med et blekk som skifter med sinnsstemningene".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Etter tips fra dere og litt snoking i bokhyllene prøver jeg meg på en bokliste til en 17-åring som har forlest seg på Harry Potter. Flere av disse titlene er ukjente for meg. Jeg har ikke engang lest Harry Potter!

Har dere synspunkter på bøkene, eller flere forslag, er jeg takknemlig for det! Gjerne bøker med humor.


Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mitt oppdiktede land" av Isabel Allende
 • "Amandas gåte" av Isabel Allende
 • "Gulldragens rike - ørnen og jaguarens fortelling" av Isabel Allende
 • "Pygmeenes skog" av Isabel Allende
 • "Den endeløse planen" av Isabel Allende
 • "Aurora - et portrett i sepia" av Isabel Allende
 • "De ville guders by" av Isabel Allende
 • "Maya" av Isabel Allende
 • "Måkelatter" av Kristín Marja Baldursdòttir
 • "Det gule huset" av Patricia Falvey
 • "Den japanske elskeren" av Isabel Allende
 • "Den glemte Deverill" av Santa Montefiore
Alle bokanbefalinger for dette verket