X

krim

av (forfatter).

Juritzen forl. 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.42 (24 terningkast.)

49 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

X er dekknavnet til en av de mest gåtefulle seriemorderne i krimlitteraturen. Hva har egentlig en ambisiøs kokebokforfatter i Bergen felles med en kvinnelig tannlege i Trondheim? Hva knytter dem sammen med en einstøing av en fi sker i Vardø, eller en sliten småbarnsmor i Bodø? Tilsynelatende ingenting annet enn at de alle er utsett til å bli ofrene til X. Og hvorfor har X sett seg ut kripos etterforsker Njaal Natland til sin hovedmotstander? Njaal, som befi nner seg ved et veikryss i sitt eget liv? Har du noen gang spurt deg selv hvordan det føles å være paranoid? Å se smil som skjult fl ekking av tenner, å høre undertekster i den mest hverdagslige replikk? Å vite at en morder kan nærme seg bakfra i hvert hverdagslige øyeblikk, mens du steker fi skekaker eller sitter på kafé med en venninne. Om du dukker inn i denne boka, kan det hende du får vite svaret.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788282052061

EAN 9788282052061

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 433

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 14 4 4 1 0

Bokomtaler

Jeg hadde ønsket meg mer sett fra gjerningsmannens synspunkt, eller i det minste – ofrene… slik at denne krypende, ekle følelser virkelig tar tak i ryggmargen. Og når jeg på et tidspunkt mister helt interessen for hvem morderen er og hvorfor han gjør som han gjør, betyr det at boka slett ikke har nådd inn hos meg…
Les hele min anmeldelse på ritaleser.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ypperlig krim fra en ny forfatter! Det er alltid spennende med nye forfattere, spesielt om de er norske! Helge Thime-iversen er 41 år, fra Bergen og har med boka X skrevet en utrolig bra og spennende krim.
X er dekknavnet til en av krimlitteraturens mest gåtefulle seriemorder.Ingen er trygge, for hva har ofrene til felles? Ingenting...eller har de det?
Hva har egentlig en kokebokforfatter fra Bergen til felles med en tannlege fra Trondheim? Eller en enstøing av en fisker fra Vardø med en sliten småbarnsmor fra Bodø? Og hvorfor har morderen sett seg ut kriposetterforsker Njaal Natlan som sin hovedmotstander?
X er en spennende jakt på en seriemorder, fylt av merkelige budskap, hemmeligheter og grøssende opplevelser. Jeg synes språket flyter godt og gjør den god å lese, spenningen stiger fra side til side og som krim må jeg si den er noe av det bedre jeg har lest. Denne kan uten tvil måle seg med både Jo Nesbø og Jussi Adler-Olsen ! Ypperlig krim som jeg anbefaler med glede! Håper det ikke tar så lang tid før det kommer en ny bok fra denne forfatteren, JEG skal iallefall lese den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste denne og To soldater av Roslund/Hellstrøm etterhverandre og fikk min dose bestialitet så det holdt. Bøkene var veldig forkjellige, X-krim var i overkant ordrik og detaljert, mens " To soldater" var knapp, tett og mørkere. En seriemorder i Norge er mindre troverdig enn voldelige gjenger i vilket som helst land. Kunne forlagene bli litt flinkere til å sile ut krim? Det kommer så altfor mye.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nok en skikkelig spennende krim-politiroman. Et nytt bekjennskap som jeg ønsker å lese mere om- og så inderlig irriterende- boken slutter slik at jeg bare ønsker å vite --- hva skjer videre.
Njaal er en helt- og en antihelt- men med intrikate koblinger i hodet Anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er debutboka til Helge Thime-Iversen, men det skulle ein nesten ikkje tru. Språk og skrivestil er rett nok tidvis litt haltande og karakterane er noko "uferdige" - men boka har eit originalt plott og er både lesverdig og spennande. Det vert interessant å følgja forfattaren - og hovudpersonen Njaal Natland - vidare.
Boka X er litt lang, men har korte kapittel og er lettlest. Eg føler at forfattaren får litt problem når han skal nøste opp i alle trådane på slutten. Eg får ikkje alt til å gå opp, - til å henge på greip, på ein måte, - men eg ser på X som ei grei og lovande krimbok.

Les heile omtalen på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Gaten hadde en gang i tiden vært preget av kirker og bordeller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Njaal heiste på skuldrene. Politimann. Det hørtes så barnslig ut nå, som noe en unge drømmer om. Politiførstebetjent, politietterforsker, eller bare etterforsker hørtes litt mer voksent ut, men Alexandra insisterte på å bruke ordet politimann. Det var aldri Njaals drøm. Ikke engang da han var femten år gammel og både pappa og storebror var politimenn. Naturlig nok så han opp til dem begge, men ikke på grunn av yrket deres. Da Njaal var atten, døde faren på jobb. Det skjedde ikke mens han forsøkte å avverge et ran eller under en høyastighetsforfølgelse, selv om det skjedde bak rattet på politibilen. Han var alene i den og hadde akkurat tatt imot to hamburgere, pommes frites, en liter cola og en stor firkløver til dessert fra en snackbar på Minde i Bergen. Han satte fra seg maten i det tomme setet på passasjersiden, og klarte akkurat å løsne bilen så den rolig trillet noen meter før hodet hans datt forover og aktiverte hornet. Hjertestans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Stjernen og korset" av A.J. Quinnell
 • "Djevelens profet" av A.J. Quinnell
 • "Vi møtes i graven" av Ross Macdonald
 • "Blodørn" av Helge Thime-Iversen
 • "Trimmel går bakveien" av Friedhelm Werremeier
 • "Gran Canaria - tre dager i helvete" av Herodes Falsk
 • "Farlig hvitt" av Tony Kenrick
 • "Den andalusiske vennen" av Alexander Söderberg
 • "Gislene" av Robert Crais
 • "Offiseren" av Helge Thime-Iversen
 • "Elena" av Stig Ellingsen
 • "Moderskipet" av Audun Støren
Alle bokanbefalinger for dette verket