Written in bone

av (forfatter).

Bantam Press 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.71 (7 terningkast.)

14 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Restene av et forkullet lik blir funnet på Runa, en øy i Hebridene. Rettsmedisiner David Hunter får i oppdrag å undersøke levningene. Han oppdaget at Luna er langt fra noen idyll, og blir overbevist om at en oppklaring av saken vil være nøkkelen til øyas mange mørke hemmeligheter. I mellomtiden blåser det opp til storm, og øyboerne mister all forbindelse med fastlandet, mens en morder prøver å skjule sine spor. Dette er den andre boken om David Hunter.

Omtale fra forlaget

I took the skull from its evidence bag and gently set it on the stainless steel table. 'Tell me who you are...' As a favour to a colleague, Dr David Hunter is on the remote Hebridean island of Runa to inspect a grisly discovery. He's familiar with death in all its guises but is shocked by what he finds: a body, incinerated but for the feet and a single hand. It appears to be a textbook case of spontaneous human combustion. The local police are certain it's an accidental death, but Hunter is not convinced. Examining the scorched remains, he finds evidence that this was no accident; this was murder. And as the isolated community considers the enormity of Hunter's findings, a catastrophic storm hits the island. The power goes down, communication with the outside world ceases...and the killing begins in earnest.

Bokdetaljer

Forlag Bantam Press

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9780553817508

EAN 9780553817508

Serie David Hunter (2)

Genre Krim

Omtalt sted Skottland

Språk Engelsk

Sider 491

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 3 0 0 0

Bokomtaler

Dette er den andre av foreløpig bare to oversatte bøker av Simon Beckett. Jeg ga den første - Dødens kjemi -terningkast 5, men jeg liker denne enda bedre. At terningkastet likevel stopper på en femmer er bare fordi skalaen ikke går lenger for slike rene krimbøker.

Jeg har etter hvert konstatert at i bøker som fortelles i førsteperson, er det nær sammenheng mellom hvor godt jeg liker jeg personen og hvor godt jeg liker boka. Så noe av min begeistring kan tilskrives god kjemi med bokas jeg-stemme, rettsantropologen David Hunter.

Boka forener på en god måte thrilleraktig spenning med det klassiske krim-oppsettet med et begrenset antall mennesker på et isolert område. Ytre Hebridene er for øvrig en type miljø som egner seg ypperlig.

Jeg skrev om den forrige boka hans at avslutningen var som en topptur på fjellet: stadig tror man at man er på toppen, men så viser det seg å være enda en topp til. Det gjelder i minst like stor grad i denne boka – de siste minst 50 sidene, og helt fra til (for ikke å si forbi) siste punktum.

Stort bedre kan det ikke gjøres.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Krimromaner jeg har lest de siste åra der handlinger foregår på øyer i vest og/eller vanskelig tilgjengelige steder i vest. For eks. Shetland, Island og steder som blir/er utilgjengelige pga for eksempel tidevann etc. Eller steder i vest som bare er sære...
Tidsmessig foregår romanene på lista i vår samtid sånn cirka.
Lista er ordna alfabetisk og seriene er ordna i handlingens kronologiske rekkefølge.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Whispers of the dead" av Simon Beckett
  • "Dødens kjemi" av Simon Beckett
  • "Havnene i Levanten" av Amin Maalouf
  • "Den svarte vinteren" av Marianne Cedervall
  • "Grensesang" av Jim Lynch
  • "Blodåkeren" av Denise Mina
  • "Rubicon - Romerrepublikkens triumf og tragedie" av Tom Holland
  • "Bedratt av vinden" av Carl Hiaasen
  • "Det knuste vinduet" av Jeffery Deaver
  • "Fluktruten" av Arnaldur Indriðason
  • "Dødssporet" av Sara Blædel
  • "I ulvenes skygge" av Stef Penney
Alle bokanbefalinger for dette verket