Vinterdvale

av (forfatter) og Sidsel Mellbye (oversetter).

Kagge 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.43 (7 terningkast.)

53 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Avery Escher er oppvokst i Canada, men yrket hans har brakt ham og hans kone Jean til Egypt. Der jobber han med å flytte det eldgamle tempelet Abu Simbel, for å redde det fra å bli stående under vann. Spørsmålet er om ekteskapet har tålt turen fra Canada til Egypt, og hvor langt man kan drive fra hverandre før det er for sent å finne sammen igjen.

Omtale fra forlaget

Vinterdvale er en vakker og poetisk bok om kjærlighet, historie og arkeologi. Lag for lag graver forfatteren seg ned i en fortelling hvor fortid og nåtid, følelser og arkeologiske konstruksjoner flettes i hverandre og tvinnes sammen. Bokas nåtid er i Egypt, men tre ulike, betydelige, teknologiske hendelser bringes inn i fortellingen: byggingen av Aswandammen, minnene om den lange kanalen St Lawrence i Canada, og fortellingen om bombingen og gjenoppbyggingen av Warsawa. Språket er gjennomarbeidet og finslipt. For alle som kjenner Anne Michaels fra før er det en stor begivenhet at hun endelig har skrevet en ny bok.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788248908494

EAN 9788248908494

Omtalt sted Egypt

Språk Bokmål

Sider 285

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 3 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hvor mye av denne jorden er et legeme? Dette er ikke metaforisk ment. Hvor mange mennesker er blitt "forfremmet til jorden"? når vi begynner å telle de døde - fra Homo erectus dukket opp, eller Homo habilis, eller Homo sapiens?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fra regnskogen nedenfor trodde mann at de snødekte toppene var salt, fanget måneskinn, skodde. Inen forestilte seg snø i regnskogen under ekvator, et sted som er så grønt at det utsondrer en fortryllet gigantomani.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han skrek opp , og stemmen hans i regnet var den tristeste lyden jeg noen gang hadde hørt. Dersom regnet hadde hatt en stemme, måtte det ha vært den stemmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
 • Huden din er så hvit. Når du ligger slik oppå meg slik, med bena dine langsmed mine brune, og med de små, sterke armene dine langs mine, er du som... Hele tyngden av henne lå oppå ham, og Lucjan følte henne -
 • Som snø på en gren.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

...Og på et annet var det skyggen av en som tydeligvis hadde stått ved siden av henne, men som var utenfor bildekanten. Jeg klarte ikke å la være å tenke på det etterpå, at mor hadde stått ved siden av noen - et kvart århundre før - som jeg aldri får vite hvem var, og at skyggen er bevart til evig tid

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

De beste leseopplevelsene fra et år som går raskt mot slutten... Noen av disse er lest i godstolen, andre på stranda, på verandaen, noen på en benk i skogen, og andre i senga... Atter andre er lest i fellesskap, dvs. høyt for guttene mine, ofte akkompagnert av latter... Det har med andre ord vært et rikt leseår for meg i år, og med dette ønsker jeg dere bokelskere et godt nytt år fult av gode leseopplevelser; )))


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Livets valg" av Erin Kaye
 • "Den sjuende sønnen" av Árni Thórarinsson
 • "Sjakkdronningen fra Katwe" av Tim Crothers
 • "Sang til den storm som skal komme" av Peter Fröberg Idling
 • "Skjebnedansen" av Lucy Foley
 • "Isprinsessen" av Tore Strømøy
 • "Når noen banker på døren" av Anita Shreve
 • "Halve himmelen - hvordan kvinner kan forandre verden" av Nicholas D. Kristof
 • "Flammer" av Ross Kolby
 • "Førti dager uten skygge" av Olivier Truc
 • "Den fjerde kysten" av Virginia Baily
 • "Slik dag følger natt" av Yasmina Khadra
Alle bokanbefalinger for dette verket