Vikingene og orakelet

av (forfatter) og Malin Falch (illustratør).

Egmont Kids Media 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.04 (24 terningkast.)

43 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

14 år gamle Sonja har reist med trollgutten Espen til et magisk sted kalt Jotundalen. En vakker dal hentet rett fra eventyrene med troll og snakkende dyr. Men her bor også vikinger og de allierer seg med folk som kan magi for å sette en stopper for Espen. Derfor blir ikke Sonjas eventyr helt som hun hadde forventet siden hun blir fanget i en dødelig konflikt mellom troll, vikinger og det magiske fjellfolket.

Tegnet og fortalt av Malin Falch (26 år). Falch er oppvokst i Trondheim og bor nå i Oslo. Nordlys bok 1 var vinner av Arks barnebokpris 2018 og vinner av Pondus-prisen 2018!

Bokdetaljer

Forlag Egmont Kids Media

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788242959911

EAN 9788242959911

Serie Nordlys (2)

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 147

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 13 5 0 0 0

Bokomtaler

Den første delen har en litt springende struktur, og kan kanskje være forvirrende for de yngre leserne. Når tempoet tar seg opp i andre del av boka er jeg fanget, og litt frustrert for at fortsettelsen ikke er tilgjengelig nå med en gang! Strålende fortsettelse på en serie som kan, og bør bli en klassiker i norsk tegneseriehistorie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I 2019 leste jeg Reisen til Jotundalen, og nå har jeg endelig lest oppfølgeren.

Det tok sin tid, men bedre sent enn aldri og dette ga mersmak. Etter litt research fant jeg ut at bok nummer fire kommer ut i mars. Fantasy er ingen favorittsjanger. Leste mer av det før i tiden, og synes spesielt fantasy for voksne er krevende å henge med på og nesten umulig å forstå helheten i ting. Det er vanskeligere å forestille seg enn andre sjangre, så da er det greit å begynne med bøker for en yngre målgruppe, og eventuelt jobbe seg oppover, hvis man fremdeles er interessert i fantasy.

Spennende og fin forttelse med Sonja fra Røros
Vikingene og orakelet er en fin oppfølger om Sonja fra Røros og kompisen Espen som er fra et helt annet sted. Det morsomme med Espen er at han minner meg litt på Link i Zelda på grunn av ørene. I forrige bok ble hun fraktet i en annen verden gjennom en portal, og det er en verden med mange farer. Hun er godt kjent med Espen og hundene hans, og de andre trollbarna. Dyr kan snakke og de er omringet av nydelig natur. I det siste har jeg lest en del barnebøker hvor de har både en forfatter og en illustratør, men i denne serien skriver og illustrerer Malin Falch selv. Det har vært et savn å se noen gjøre begge deler. I de siste sidene av både Reisen til Jotundalen og denne boka, er det også med noen illustrasjonsprosesser som er spennende og verdt å få med seg.

Nye og spennende karakterer
Denne gangen må Sonja og Espen forsvare trollvennene deres mot vikingene som har slått seg sammen med orakelet. Med seg på "laget" har de en liten jente med magiske evner. Det er ikke orakelets biologiske datter, men en jente hun fant alene en dag, og siden da har tatt seg av henne. Men vil denne jenta gjøre det som forventes av henne, eller vil hun heller følge samvittigheten?

Vikingene og orakelet er en mer enn god nok oppfølger til Reisen til Jotundalen. Liker samspillet mellom Sonja og Espen, med trollene og dyrene. Det virker som de forstår hverandre, i hvert fall for det meste, og de prøver å støtte og beskytte hverandre. Det er også lett å ta seg i å betrakte bildene lenger enn nødvendig, spesielt naturbildene. De er fantastiske.

Som voksen leser, blir jo denne historien noe lett og man forutser tidlig hva som skjer videre, men syntes ikke det ødela noe, for det er stadig noe som skjer, og denne boka og serien er koselig å følge med på.

Vil gjerne få med meg fortsettelsen.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene Yara leste 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene Alona leste i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Stjerna - en historie fra Nordlys" av Malin Falch
 • "Mira - #kreativklubben #familie #kyss" av Sabine Lemire
 • "Forsvunnet" av Elias Våhlund
 • "I kattepine" av Dav Pilkey
 • "De tapte årene" av T.A. Barron
 • "Kråkesøstrene" av Malin Falch
 • "Den lange ferden" av Amélie Fléchais
 • "Jack og kjempen" av Ben Hatke
 • "Den mystiske forsvinningen" av Gijé
 • "Kikki og den mystiske boka" av Joris Chamblain
 • "Alene" av Elias Våhlund
 • "Malin Falchs Bjørnar - en historie fra Nordlys" av Malin Falch
Alle bokanbefalinger for dette verket