Vi som hadde en familie

av (forfatter) og Monica Carlsen (oversetter).

Cappelen Damm 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.21 (29 terningkast.)

64 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

En fortelling om en familie som blir utslettet. Om å leve med vissheten om at du slapp unna og med usikkerheten om hva som egentlig skjedde.


Kvelden før datteren skal gifte seg i hagen til barndomshjemmet i en småby i Connecticut krangler moren, June, med den langt yngre kjæresten sin, Luke. De vet begge at i byen går sladderen om forholdet deres. Krangelen er uvesentlig, men June går ut i hagen og sitter alene i teltet de har gjort klart til bryllupsgjestene. Kvelden er varm og mørk, og alt er stille rundt henne. Og så smeller det, og hele hennes verden går opp i flammer. En gasseksplosjon inne i huset gjør at det er overtent på et øyeblikk. Alle Junes nærmeste blir utslettet. Hun er den eneste som overlever. Sjokket og sorgen gjør henne nummen og ute av stand til å føle noe som helst, alt hun vet er at hun må vekk, og hun setter seg i bilen og begynner å kjøre.


Tilbake sitter en annen mor, hun som har mistet Luke. En kvinne uten noen egentlige venner, uten noe nettverk. Hennes sorg blir forurenset av sladderen om June og Luke. Og hennes stemme er en av mange vi blir kjent med gjennom boka. Vi får se hele det lille samfunnet gjennom øynene til en rekke av dem som blir berørt av tragedien, fra moren til Luke til gutten som hjalp til i hagen, til cateringbyrået hvis regning aldri blir betalt. Tragedien binder dem sammen og bidrar til at noen ubehagelige sannheter, gamle som nye tvinges frem i dagslyset.


Kjernen i 'Vi som hadde en familie' er en hyllest til den familien vi fødes inn i, og den vi skaper oss selv. Og nettopp derfor er det en bok som angår oss alle. Usikkerheten på hva som egentlig har skjedd driver leseren frem, samtidig som det er en historie om tilgivelse og håp, en historie som ikke etterlater noen uberørt.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788202509309

EAN 9788202509309

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 220

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 16 5 4 1 2

Bokomtaler

Denne boken slet jeg med å komme gjennom. Den var dårlig oppbygd etter min mening, rotete og forvirrende med alt for mange personer som man ikke helt skjønner hvem er før helt til slutt. Historien har en fin nerve, jeg liker litt "stille" bøker for å kalle dem det, men dette ble for mye rot etter min smak.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

June skal gifte bort datteren neste dag, men etter en bagatellmessig krangel med kjæresten, flykter June ut i natten.
Like etter smeller det, og huset hennes står i flammer. I stedet for bryllup, blir det flere begravelser. June er alene.
Hva skjedde egentlig den sommerkvelden?

Flere av de involverte forteller historien om både før og etter ulykken, noe som av og til blir litt forvirrende. Likevel en god og lavmælt bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Plottets oppstart og kjerne er at en ung gift kvinne ikke ser annen utvei til å bli kvitt sin brutale ektemann enn å føde et barn der hudfargen avslører at ektemannen ikke kan være barnefar. Høres dette troverdig, når det ville vært langt tryggere og enklere å dra sin vei? Attpåtil ville hun fått sett hva som var utenfor stuedøra... Denne romanen tar virkelig kaka i kategorien "Utveier som vil komplisere ditt liv (og andres) ti tusen ganger mer enn det problemet du stod med i utgangspunktet". En latterlig bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

På den ene side har man barndom og ungdom, som er den gåtefulle oppstigningen, og på den annen har man nedstigningen som er voksenliv, alderdom, det gradvise oppgjøret mellom den storslagne, kortlivede visjonen og den nøkterne realiteten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Uansett hvor vanskelig livet kan være, aner det meg at det er meningen at vi skal holde ut og spille den rollen vi er tiltenkt. Det kan komme en tid da noen trenger å vite at du kom deg gjennom det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Unggutten bak disken aner ikke hvordan man skifter dekk. Stedet minner mer om en kolonialbutikk som også selger bensin enn om en bensinstasjon der alle vet det som er verdt å vite om biler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Den fallende detektiven" av Christoffer Carlsson
 • "Alice Harts fortapte blomster" av Holly Ringland
 • "Tiden er en morder" av Michel Bussi
 • "The marriage pact" av Michelle Richmond
 • "Etta og Otto og Russell og James - roman" av Emma Hooper
 • "Flukten" av Patrick Lee
 • "Five days left" av Julie Lawson Timmer
 • "Vi snakkes" av Laurie Frankel
 • "En tvers igjennom god mann" av Patrick Gale
 • "Intuisjonisten" av Colson Whitehead
 • "Henrettelse med elefant - roman" av Per Schreiner
 • "I sirkel under solen - en roman" av Paula McLain
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver