Vi overlever ikke

av (forfatter) og Nina Zandjani (oversetter).

TransFe:r 2020 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

«Det er ikke mer å si, bare dikt / det er ikke mer å ønske, bare skudd / Vi bringes ikke i sikkerhet / veiene er mørke i evighet»

Fatemeh Ekhtesari (f. 1986) er en av persisk samtidslitteraturs fremste, unge forfattere. Både som poet og aktivist er hun en viktig stemme for mange, særlig unge kvinner, også utenfor Irans grenser. Hun har bodd på Lillehammer siden 2017, men hun holder tett kontakt med sine 122.000 følgere på Instagram med jevnlige opplesninger og samtaler. Fatemeh Ekhtesari skriver dypt personlige og høyst samfunnskritiske dikt om seksualitet, kjønnsroller, religion, ytringsfrihet og hykleri. Diktene preges også av hennes smertefulle erfaringer med Irans rettssystem og fengselsvesen, samt den påfølgende flukten som endte opp med at hun fikk status som fribyforfatter i Norge. Ekhtesari er en allsidig kunstner og forfatter, og hun regnes som en modig stemme og fornyer av poesien.
Fatemeh Ekhtesari har tidligere utgitt fire diktsamlinger, to novellesamlinger og en roman på persisk. Vi overlever ikke er hennes første bok på norsk. Gjendiktningen er ved Nina Zandjani, og poeten Mehdi Mousavi har skrevet et etterord.

Bokdetaljer

Forlag TransFe:r

Utgivelsesår 2020

Format Heftet

ISBN13 9788292635070

EAN 9788292635070

Språk Bokmål Persisk

Sider 74

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket