Vertigo

av (forfatter) og Geir Pollen (oversetter).

Gyldendal 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (5 terningkast.)

40 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boka vandrer forfatterens dobbeltgjenger gatelangs i Wien, Venezia, Milano, Verona og Innsbruck, og forholdet mellom det som faktisk skjedde og det vi husker etterpå utforskes.

Omtale fra forlaget

En ny bok fra forfatteren av Austerlitz,skrevet i den samme originale stilen og med de karakteristiske svart-hvitt-illustrasjonene. Igjen går Sebald på egne stier i det litterære landskapet. Også årets bok, Vertigo,befinner seg mellom flere sjangrer: Den er delvis fiksjon, delvis reiseberetning og delvis historiske refleksjoner, men mest av alt en Sebald-bok. Sebalds melankolske dobbeltgjenger vandrer gatelangs i Wien, Venezia, Milano, Verona og Innsbruck.I fire lengre kapitler utforsker forfatteren forholdet mellom det vi husker, etterpå, og det som faktisk skjedde. Dette illustrerer han gjennom blant annet å skildre den store forfatteren Stendhals ulykkelige og ikke gjengjeldte kjærlighet, den italienske 1400-tallsmaleren Pisanellos dyktighet, en serie mord begått av en hemmelig organisasjon, et bortkommet pass, Casanova, et selvmord, bedervet eplekake, den store bybrannen i London, en spøkelsesaktig Kafka-historie og et stengt pizzeria i Verona.Vertigoutkom i Tyskland i 1990 under tittelen Schwindel. Gefühle.«Sannsynligvis kommer man aldri over noe som ligner på Vertigoom man leser aldri så mye. Man kommer rystet fra lesningen, forført og dypt imponert.»Anita Brookner«Sebalds metode er å skape forbindelser, og han bruker seg selv som mellomledd; mellom hendelser, mennesker og steder; og resultatet er et nett som både er mystisk og vakkert.»Eva Figes«Det som er så nydelig med det Sebald skriver, er at han holder oss i permanent ulikevekt. Vi vet aldri hva vi kan vente oss i neste omgang, og bøkene hans er umulige å sette merkelapp på. Er de romaner? Er de selvbiografier? Er de historiske refleksjoner? Det er noe av Borges over ham, noe av Thomas Bernhard, og samtidig noe jeg aldri har møtt før, hos noen annen forfatter. Jeg mener at Sebald er en av de mest originale stemmene som er kommet fra Europa i de senere år.»Paul Auster

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205337190

EAN 9788205337190

Omtalt sted Italia Østerrike

Språk Bokmål

Sider 199

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 0 1 0 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

40 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket