Vertigo

av (forfatter) og Geir Pollen (oversetter).

Gyldendal 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (5 terningkast.)

40 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boka vandrer forfatterens dobbeltgjenger gatelangs i Wien, Venezia, Milano, Verona og Innsbruck, og forholdet mellom det som faktisk skjedde og det vi husker etterpå utforskes.

Omtale fra forlaget

Igjen går Sebald på egne stier i det litterære landskapet. Vertigo befinner seg i flere sjangre: W.G. Sebalds melankolske dobbeltgjenger vandrer gatelangs i Wien, Venezia, Milano, Verona og Innsbruck. I fire lengre kapitler utforsker han forholdet mellom det som faktisk skjedde, og det vi husker, etterpå. W.G. Sebald ble født i 1944 i Allgäu i Sør-Tyskland, studerte filologi i Tyskland og Sveits og bodde stort sett i England fra 1966 fram til han døde i en bilulykke i desember 2001. Vertigo (1990) var hans prosadebut.Terningkast 6. «Enestående godt skriver han . arkitekturentusiasten . om store byer som Wien, Verona, Venezia, Milano og London.»Yngvar Ustvedt, VG«Dette er god litteratur, i grensa mellom fiksjon, reiseskildring, historiske refleksjonar og foto, desse sebaldske, ufokuserte bileta, eller òg reisedokument og måleri, som han klistrar inn i teksten.»Margunn Vikingstad, Bergens Tidende«Vertigo holder en jevnt høy kvalitet og vil være blant bokårets viktigste utgivelser .»Ingunn Økland, Aftenposten

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788205348561

EAN 9788205348561

Serie Gyldendal pocket

Omtalt sted Italia Østerrike

Språk Bokmål

Sider 199

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 0 1 0 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket