Veien til Los Angeles

av (forfatter) og Knut Johansen (oversetter).

Arneberg forl. 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.94 (18 terningkast.)

69 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den selvsentrerte og svulstige unggutten Arturo Bandini har bestemt seg for å bli forfatter, og han kaster seg over tunge filosofiske tekster. Men det blir for vanskelig stoff for ham, og Arturo bestemmer seg for at jentene i "Artists and models" har mer å fare med. Dette er den andre romanen i kvartetten om Arturo Bandini.

Omtale fra forlaget

Arturo Bandini er usympatisk, nedlatende mot alt og alle, og han lyver og stjeler med største selvfølge. Og hvorfor skal han ha en triviell jobb ... det er nemlig forfatter han skal bli. Den absolutte instruksen han gir seg selv er: Les og les! Han kjemper seg gjennom filosofiske tekster inn til han føler seg nedkjempet og ør av å ikke forstå noe som helst, og beslutter at jentene i magasinet Artist and Models har med å fare med. John Fante beskriver en egosentrisk og svulstig mann med urovekkende mangel på empati. Denne forfatternes forfatter, som Fante er blitt kalt, klarer likevel, med sine finurlige og lune grep, å skape et sympatisk rom for Arturo. Slik mestrer Fante den hårfine balansen mellom avsky og fascinasjon: Bak Arturos skruppelløse fremtoning ligger usikkerhet og sår tvil. Og hvem kan ikke kjenne seg igjen, når bilder av menneskets dårskap og narsissisme fryses og forstørres. Vi får lyst til å trøste Arturo Bandini og rope gjennom boksidene: "Du må ikke gjøre det så vanskelig for deg selv" Det er nok nå!" Charles Bukowski har uttalt: Fante var min gud!

Bokdetaljer

Forlag Arneberg forl.

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788291614588

EAN 9788291614588

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Los Angeles

Språk Bokmål

Sider 168

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 7 6 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Den dagen på hermetikkfabrikken var jeg ikke mye tess. Jeg klemte fingeren min i hermetikkbokstrallen. Men gudskjelov så skjedde det ingen skade. Hånda som skrev ble ikke berørt. Det var den andre hånda, venstrehånda; venstrehånda er ikke noe tess uansett, hogg den av om dere vil.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En morgen våknet jeg med en ny idé. En fin idé, stor som et hus. Min flotteste idé noen gang, et mesterverk. Jeg skulle finne meg en jobb som nattportier på et hotell - det var ideen. Dette ville gi meg en sjanse til å lese og arbeide samtidig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Huskeliste over bøker eg godt kan sjå etter når eg skulle vere så uheldig å ramle innom ein bruktbutikk eller loppemarknad. Men som tittelen seier, det hastar ikkje, eg har plenty av uleste bøker i bokhylla.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker eg har notert meg at eg berre må lese ... så snart eg er ferdig med alt det andre eg berre må lese! For mange gode bøker, altfor lite fritid ...!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Drømmer fra Bunker Hill" av John Fante
 • "1933 Was a Bad Year" av John Fante
 • "Ha det, ser deg i morgen" av William Maxwell
 • "Drømmer om Babylon" av Richard Brautigan
 • "Vent til våren, Bandini!" av John Fante
 • "Frukthagen" av Cormac McCarthy
 • "Et hus til Mr. Biswas" av V.S. Naipaul
 • "Spør støvet" av John Fante
 • "Gift med en kommunist" av Philip Roth
 • "Sportsjournalisten - roman" av Richard Ford
 • "Landstrykerliv" av Jack London
Alle bokanbefalinger for dette verket