Valgslektskapene

en roman

av (forfatter) og Sverre Dahl (oversetter).

Bokvennen 1999 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (3 terningkast.)

24 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ekteskapsromanens tittel er hentet fra kjemien og betegner stoffers tiltrekning. To par brynes og brytes i en psykologisk kamp som fører personene tilbake til sine "grunnstoffer".

Omtale fra forlaget

Ekteskapsromanens tittel er hentet fra kjemien og betegner stoffers tiltrekning. To par brynes og brytes i en psykologisk kamp som fører personene tilbake til sine "grunnstoffer".

Bokdetaljer

Forlag Bokvennen

Utgivelsesår 1999

Format Heftet

ISBN13 9788274881006

EAN 9788274881006

Genre Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 323

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

[...] det var heller intet som kom opp mot det behag han følte når han befant seg sammen med henne. Og hun hadde også beholdt den samme følelsen; heller ikke hun kunne unndra seg denne salige nødvendighet. Som før hadde de en ubeskrivelig, nesten magisk tiltrekningskraft på hverandre. [...] Bare den nærmeste nærhet maktet å berolige dem, men den beroliget dem også fullstendig, og denne nærhet var nok; det var ikke nødvendig med noe blikk, noe ord, noen gest, noen berøring, bare å være der sammen. Da var det ikke to mennesker, det var bare ett menneske i ubevisst, fullkomment behag, tilfreds med seg selv og verden. [...] For dem var livet en gåte, hvis løsning de bare fant med hverandre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Våre lidenskaper er sanne fønikser: Når den gamle brenner opp, stiger den nye straks opp av asken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[...] for alle mennesker har både nært og fjernt visse geografiske enkeltheter som tiltrekker dem, steder som, ut fra deres karakter, er spesielt kjære og inspirerende for dem på grunn av førsteinntrykket, bestemte omstendigheter eller vane.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[...] for hvert av menneskets tiår har sin egen lykke, sine egne håp og forventninger. Ille går det et menneske som gjennom omstendigheter eller illusjoner drives til å gripe fremover eller bakover!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er visse ting skjebnen hårdnakket gjennomfører. Det er da forgjeves at fornuft og dyd, plikt og alt hellig setter seg i veien for den; det skal skje noe som passer den, som ikke synes å passe oss; og så skjæres det igjennom [...]

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg leser p.t. den argentinske forfatteren og litteraten Alberto Manguels A Reading Diary. A Year of Favourite Books. Manguel tar for seg tolv bøker; et par - nei, flaut: kun én - har jeg lest selv, noen andre har jeg i alle fall hørt om, og endelig er det noen jeg hverken har hørt om verket eller forfatteren før. Så for oversiktens skyld lager jeg her en huskeliste over disse bøkene - Manguels lese-dagbok er interessant, og jeg tror det kan være vel verdt å se nærmere på bøkene han skriver om, også!


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bloom skriver om "The Aristocratic Age" (år 1321-1832):
- - - It is a span of five hundred years from Dante's Divine Comedy through Goethe's Faust, Part Two [1321-1832], an era that gives us a huge body of reading in five major literatures: Italian, Spanish, English, French, and German. In this and in the remaining lists, I sometimes do not mention individual works by a canonical master, and in other instances I attempt to call attention to authors and books that I consider canonical but rather neglected. From this list onward, many good writers who are not quite central are omitted.

Link til boken her på Bokelskere.no.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fra The Guardian


Godt sagt! (1) Varsle Svar