Våre skiskyttere

1958-2018

skiskyttersporten gjennom 60 år - sett fra innsiden

av (forfatter).

Vist media 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Våre Skiskyttere tar for seg hele den norske skiskytterhistorien gjennom 60 år, fra før det første VM ble arrangert i Saalfelden i 1958, og fram til to av våre største utøvere bekjente at de la børsa på hylla i etterkant av sesongen 2018. Våre Skiskyttere er blitt til ei meget fyldig bok der forfatteren har hatt en pågående prosess gjennom 15 år for å nå det endelige resultatet. Historien fra de første tiårene har et meget unikt kildemateriell, der intervjuene er gjort for lang tid tilbake. Forfatteren har i perioder fulgt skiskyttersporten tett, også i verdenscupsammenheng.
Historiene er mange, også til dels dramatiske. Den sportslige suksessen var bemerkelsesverdig utover på 1960-tallet. Løperne var gode kamerater og bidro til å gjøre hverandre gode. Men under OL i 1968 ble det slutt på idyllen. Løperne protesterte på uttaket. Det resulterte i at de seks aktuelle løperne selv delte ut lapper og skrev på de fire navnene de ønsket til start. VM-vinneren fra 1965, Olav Jordet, ble satt ut av laget og inn kom debutanten Magnar Solberg. Den 31-årige politimannen fra Trondheim ble olympisk mester. Dramatikken var bare så vidt begynt.
Alle perioder gjennom den 60-årige historien har sine helt spesielle hendelser, og det er mange av disse som løperne selv husker aller best når vi treffer de etter endt karriere.
Tilfeldighetene ville at forfatteren selv var med verdenscuplaget inn i en ny sesong da Lillehammer-OL var et tilbakelagt stadium. Slik var man "ringside" da Ole Einar Bjørndalen tok sin første av i alt 178 pallplasser i skiskyting. Det var også i Bad Gastein den gang i 1994, at skiskytterjentene den 13. desember banket på døra og kom inn på rommet til journalisten og sang "Santa Lucia"-sangen. Det hadde nok ikke skjedd i dag!
Det var vel andre tider den gang, men faktum er at det har skjedde mye spennende gjennom hele den 60-årige historien fram til og med 2018-sesongen.

Bokdetaljer

Forlag Vist media

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788230338698

EAN 9788230338698

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 516

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket