Utenfor, annerledes og suveren?

Norge under EØS-avtalen

av (redaktør) og Bent Sofus Tranøy (redaktør).

Fagbokforlaget 1999 Heftet

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka beskriver hvordan politiske prosesser i EU og EØS har påvirket ulike deler av norsk politikk. Både omfanget, innholdet og måten norsk politikk tilpasses EU på, blir diskutert. Har litteraturliste og stikkordergister.

Omtale fra forlaget

Denne boka beskriver hvordan politiske prosesser i EU og EØS har påvirket ulike deler av norsk politikk. Både omfanget, innholdet og måten norsk politikk tilpasses EU på, blir diskutert. Ikke overraskende avdekker boka en betydelig tilpasning på de fleste områder, mens de ulike kapitlene viser variasjon når det gjelder former for tilpasning og hvor smertefritt tilpasningsprosessen har forløpt. Flere av forfatterne påpeker at endringene i norsk politikk sannsynligvis ville ha kommet også uten Norges tilknytning til EU gjennom EØS-avtalen. Ser man fremover, er det grunn til å tro at tilpasningen til EU vil tilta i takt med utvidelsen og utdypningen i EU-samarbeidet. Norske myndigheter vil stadig møte nye utfordringer i forholdet til EU. EØS-avtalen legger sterke føringer på denne utviklingen innenfor det økonomiske området, og den synes å ha en tiltagende betydning som grensesetter for norske politikeres handlingsrom.
Bent Sofus Tranøy, f. 1961. MSc Econ og cand.polit., er stipendiat ved Institutt for Statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.
Dag Harald Claes, f. 1962. Dr.polit., er seniorforsker ved ARENA-programmet (Advanced Research on the Europeanisation of the Nation-State).

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1999

Format Heftet

ISBN13 9788276745771

EAN 9788276745771

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 332

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

5 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket